Thu19052011

Ultima Actualitzacio07:54:59 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Cultura

Cultura

Sant Boi acull la 2ona edició de la Festa del foc

frame_02974.58Aquest dissabte es va cel.lebrar a Sant Boi la segona Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. L'esdeveniment va conmemorar el 20è aniversari del drac Pepitu i el 10è del drac Rubricatus. La trobada va començar amb la plantada de dracs al Parc de la Muntanyeta on van estar acompanyades de les colles de percussió. L'acte va finalitzar a la Plaça de Catalunya amb el cercavila de foc amb el bestiari del Baix Llobregat. José Manuel Rodriguez, President de la Federació de Bestiari del Baix Llobregat, ha afirmat que es tracta d'una festa on la raó de ser és el foc. A més, Rodriguez ha afirmat que per les colles, aquestes trobades són la manera de fer contactes i obtenir sortides amb els altres federats. L'edició d'enguany va comptar amb la presència de 21 colles, entre les quals n'hi havien 6 convidades: La Farfolla, Drac de Granollers, Drac Sexot, Drac Diables de Parets, Penya del Corb i Batukats de l'Ala. S'espera poder ampliar el número de colles a 30.

El Banc d'Aliments, premi d'honor dels premis Pont

frame_02988.50300 persones han assistit a l'entrega de la setena edició dels Premis Pont d'Esplugues que distingeix la tasca de persones, entitats, empreses, realitzacions i esdeveniments públics. El premi d'honor d'enguany ha recaigut en el Banc d'Aliments del municipi, una iniciativa engedada per l'Associació Vida, Càritas i Creu Roja i la col·laboració d'un centenar de voluntaris. En altres categories, també es va premiar la tasca dels Voluntàris de Sant Joan de Déu, el Programa d'Escoles Esportives, el periodista i anterior director de la revista municipal El Pont d'Esplugues, Xavi Aguilera, que va morir el passat desembre, la iniciativa empresarial Indoorwalking, l'Esbart Vila d'Esplugues i el fotoperiodista Alfons Rodríguez. El guardó d'enguany ha estat una reproducció d'un pont dissenyada per l'escultor Xavi Corberó.

El Ràfols més desconegut al Centre Jujol de Sant Joan Despí

frame_02953.649Sant Joan Despí ha acollit l' exposició itinerant "Albert Ràfols Casamada. El traç i la paraula". Aquesta producció de la Fundació Palau i la Diputació de Barcelona és una retrospectiva de l'obra del desaparegut artista que s'ubicarà fins el 5 de juny al Centre Jujol-Can Negre del municipi. A l'exposició, es presenten les obres desconegudes de l'artista, així com poemes que mai han sortir a la llum, per conèixer millor el doble vessant artístic com a creador plàstic i literàri. La mostra inclou una trentena de peces de la col·lecció privada de Ràfols que havia cedit a la Fundació Palau per un període de dos anys.

Segona edició del premi (RE) Imagina't

frame_02949.2035Marta Domènech, Samuel Martínez i Marc Esparcia, alumnes de tercer D'ESO de l'IES 25ena Olimpíada, de Barcelona, són els guanyadors de la segona edició del premi (RE)Imagina't, celebrat a l'ateneu de Sant Just Desvern. Amb aquest premi es pretén trencar amb els estereotips de gènere de la societat que es veuen reflectits als mitjans de comunicació i, sobretot, a la publicitat. Un projecte organitzat per Drag Màgic i l'observatori de les dones en els mitjans de comunicació, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l'Institut Català de la Dona i amb el suport de TV3, que ha facilitat el mitjans tècnics, tal i com va fer l'any passat Esplugues TV (ETV),  per poder gravar l'espot. En l'edició del (Re)imagina't d'enguany han participat més de 300 alumnes de 22 municipis. Tal i com ha afirmat l'alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, iniciatives com aquesta donen qualitat a la societat. Durant la jornada també s'han projectat diferents anuncis i s'han analitzat els estereotips que es poden trobar a la publicitat actual. Com l'any passat no es va poder celebrar aquesta cerimònia de tancament, durant aquest l'acte de cloenda també s'han visualitzat els espots guanyadors de les dues edicions del (RE) Imagina't. Els tres guanyadors d'aquesta edició han trencat amb els estereotips de gènere amb l'espot d'un complement molt femení. Podreu gaudir de l'anunci a partir del proper dia 15 al programa Tags.

Homenatge a Angelina Alós a l'acte de presentació dels VI Jocs Florals d'Esplugues

frame_02948.630Esplugues ha celebrat al Casal de Cultura Robert Brillas la presentació dels sisens Jocs Florals de la vila. Ramon Cervera, organitzador de l'acte, va donar la benvinguda a aquesta edició que enguany està dedicada a la figura d'Angelina Alós, la ceramista espluguenca reconeguda a nivell internacional. L'acte va comptar amb nombroses personalitats i familiars de l'artista. La seva filla, Blanca Morales, es va mostrar molt orgullosa de l'homenatge que Esplugues ofereix en memòria de la seva mare. L'alcaldessa de la vila, Pilar Díaz, va voler agrair als organitzadors de l'acte el seu esforç i va lloar la figura de l'artista. Durant la presentació també hi van haver diverses actuacions musicals. La primera a càrrec de la Colometa de l'Avenç. Els membres del Cant Coral La Coloma i el violinista Néstor Eidler també van regalar moments musicals als assistents. Una manera, segons els organitzadors, d'homenatjar la ceramista amb la que era la seva segona gran passió, la música.

Galeria de imatges I

frame_02991.198.jpg

Galeria de imatges II

frame_02839.528.jpg

Galeria de imatges III

frame_02828.33.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02859.67.jpg

colaboracion