Dijous, 19 de maig de 2011 | 12:34
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Alliberats Manu Brabo i els altres tres periodistes estrangers

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Estaven detinguts a Tripoli pel règim libi
Alliberats Manu Brabo i els altres tres periodistes estrangers
Comunicació 18/05/2011 18:36
El fotoperiodista espanyol Manueral Varela de Seijas Bravo, més conegut com Manu Brabo, i els altres tres periodistes estrangers que es trobaven detinguts pel règim de Muamar Gadafi han estat alliberats.
Manu Brabo, fotografo espanyol
El règim de Muammar Gaddafi ha ofert aquesta tarda una roda de premsa a Trípoli per mostrar als quatre periodistes que ha decidit posar en llibertat, inclòs l'espanyol Manu Brabo.

Els quatre semblaven cansats però en bon estat de salut i només van prendre la paraula per confirmar els seus noms. Al costat de Brabo, han estat alliberats els reporters nord-americans Clare Gillis i James Foley, i el britànic Nigel Chandler.

El portaveu del Govern libi, Musa Ibrahim, ha dit no tenir informació sobre el periodista sud-africà Anton Hammerli, amb qui suposadament viatjaven Brabo, Gillis i Foley quan van ser detinguts el passat cinc d'abril a prop de l'enclavament petrolier de Brega.

El règim de Gaddafi justificava la seva detenció en que havien entrat al país sense el visat corresponent, a través de la zona oriental controlada pels rebels.

A la roda de premsa d'aquesta tarda, Ibrahim ha confirmat que els quatre podran romandre a Trípoli i seguir informant si ho desitgen, o ser escortats fins a la frontera amb Tunísia si prefereixen abandonar el país.

També ha mantingut que si se'ls va detenir va ser perquè per a les forces lleials al règim és difícil distingir entre periodistes i gent que col.labora amb els rebels.

"És temps de guerra", ha dit. "Sabem que hi ha estrangers, especialment experts militars europeus lluitant amb els rebels de manera que l'Exèrcit no sap immediatament que aquesta gent són periodistes, que són inofensius", ha afegit. "Si algú va ser maltractat, li traslladem les nostres disculpes".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1