Dijous, 19 de maig de 2011 | 12:18
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El jurat del cas Tous es queda sense la declaració del company del mort

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'altre lladre es va escapar fa quatre anys
El jurat del cas Tous es queda sense la declaració del company del mort
Societat 18/05/2011 19:33
EP.- El jurat popular que decidirà si el gendre de la família de joiers Tous, Lluís Corominas, va disparar en defensa pròpia a un dels assaltants de la casa dels seus sogres no han pogut escoltar la declaració del testimoni del tiroteig i company del lladre mort.
9judici-tous
La defensa de l'acusat d'homicidi pel qual Fiscalia demana 11 anys de presó s'ha oposat a la petició de la fiscal i de l'acusació particular que es llegís la declaració que el copilot del cotxe que es va usar en el robatori -en crida i cerca- va fer davant el jutjat que va investigar el cas.

En aquesta declaració del 12 de desembre de 2006, a la qual ha tingut accés Europa Press, Dulji K. va dir que va arribar a Espanya el 18 de novembre del mateix any, que coneixia a la víctima de Pristina (Kosovo), i que el dia dels fets no vigilaven sinó que anaven a buscar a una amic de la víctima, veí de la zona, per donar-li el que portaven en el cotxe, com una emissora i un auricular, perquè treballava en una discoteca.

Va relatar que l'assaltant mort "va girar el cap cap al cotxe però no va fer cap gest amenaçador" amb les mans que donés a entendre a Corominas que anava armat; i el cotxe del gendre dels Tous "venia a tota velocitat i va frenar en sec" en arribar a la seva altura.

Va exposar que ell mateix va suplicar a Corominas per la seva vida dient-li en castellà: "Per favor no em mati", mentre li mostrava les mans mentre va estar tombat en el terra i encanonat per l'acusat.

Fiscal i acusació particular insisteixen en el judici en què el procés se centra en la mort de l'assaltant i no en el robatori, mentre que la defensa ha tractat d'explicar dades de l'assalt perquè els entenen rellevants per aclarir la causa dels trets.

Identificat 15 dies abans

Aquest dimecres també ha atestat el cap de la Guàrdia Civil que va instruir les diligències prèvies de l'assalt a la casa dels Tous, i ha explicat que el mort va ser identificat per la Guàrdia Civil a Pamplona 15 dies abans dels fets, al costat d'altres dues persones amb antecedents, en el mateix cotxe on va morir dies després i amb un 'kit de butronero'.

Segons ha explicat a la jutge, el 22 de novembre de 2006 una dotació de la Benemérita va detenir el cotxe de la víctima i va identificar als seus tres ocupants, es va registrar el vehicle i es van trobar maces, puntes de ferro, destrals, martells hidràulics, inhibidors de freqüència i emissores, per la qual cosa se'ls van prendre les petjades a comissaria.

El material és similar al que hi havia en el maleter del vehicle el dia dels fets, el 9 de desembre de 2006, encara que no és el mateix ja que els agents ho van decomissar. El guàrdia civil ha aclarit que en aquest moment no van ser detinguts ja que no havien comès cap delicte.

Ha explicat que la banda, desarticulat després de morir el lladre, era de 14 persones a les quals estaven vinculades altres 39, i seguien a un total de 64 per robatoris especialitzats i organització il·lícita, que podien operar a València, Sevilla, Madrid i Catalunya, i que "no tenien problema per viatjar fins a 500 quilòmetres per donar un cop".

Trajectòria de la bala

Els perits forenses han declarat aquest mateix dimecres que la víctima tenia el cap inclinat cap avall, per la trajectòria de la bala, que va entrar darrere del cap a l'alçada de l'orella i va sortir pel front.

La bala va travessar el lòbul esquerre del cervell, la qual cosa va immobilitzar la seva mà dreta, la qual cosa dóna sentit l'explicació dels primers mossos a arribar, que ho van trobar conscient però no van aconseguir que els ensenyés la mà per saber si anava armat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1