Dijous, 19 de maig de 2011 | 12:23
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Gran 'cacerolada' de protesta a Plaça Catalunya

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'acampada segueix rebent mostres de suport
Gran 'cacerolada' de protesta a Plaça Catalunya
18/05/2011 21:37
Acampada BCN 18-5-2011
EP.- 700 ciutadans indignats, entre ells representants de moviments organitzatius i d'ONG's, s'han donat cita a Plaça Catalunya de Barcelona per vertebrar propostes a favor d'un nou sistema polític, financer i de justícia social.
La Federació Catalana d'ONG's per al Desenvolupament (FCONGD) ha instal·lat un 'indignómetro' a la plaça per mesurar el grau d'indignació cap a les retallades en polítiques socials, que animava als ciutadans a escriure el motiu del seu empipament en cartells adjacents en forma de termòmetre.

Entre les frases que els ciutadans han deixat plasmades en aquests cartells es pot llegir 'Prou corrupció', 'Millet a la presó ja' i 'Per què un pis tan petit i una hipoteca tan gran'.

En declaracions a Europa Press, el president de la FCONGD, Francesc Mateu, ha explicat que han traslladat la seva protesta setmanal contra les retallades en cooperació de la Plaça del Pi a la Plaça Catalunya per expressar el seu suport als allí concentrats.
Acampada BCN 18-5-2011
El director del Centre per a la Innovació Social NOVA, Martí Olivella, ha remarcat que s'ha d'ajuntar a la gent indignada amb els moviments organitzats per construir una alternativa al sistema financer i polític actual: "S'han d'articular la reflexió i els moviments socials espontanis, i realitzar una objecció global a un sistema injust i violent".

També ha assenyalat que, com els allí reunits, passarà la nit al ras a la Plaça Catalunya.

NOVA ha impulsat el conegut com a 'Consens de Barcelona 1.0', que durant dos anys ha convidat a 250 personalitats de tot el món, per plantejar alternatives a les polítiques liberals i que suggereix plans de transició individuals i accions comunes per avançar cap a un canvi del sistema, detallats a la seva pàgina web (barcelonaconsensus.org)

El físic Daniel Lambisto, treballador d'un hospital de Barcelona, ha lamentat que gent molt preparada acadèmicament "mendigui mil euros al mes" i visqui en una habitació més petita que la cel·la de l'ex director del FMI, Dominique Strauss-Khan.

"Hem de començar per embargar els paradisos fiscals i s'ha d'anar a votar, però en blanc", ha afegit. La jornada ha culminat amb una 'cacerolada' a la plaça a les 21.00 hores, i més tard es realitzarà una assemblea per acordar futures accions.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1