Dijous, 19 de maig de 2011 | 12:31
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La prohibició de la Junta Electoral no impedeix la concentració a Sol

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La policia registra i demana el DNI a tot aquell que accedeix a la plaça
La prohibició de la Junta Electoral no impedeix la concentració a Sol
18/05/2011 17:39
9plaça-sol
La Junta Electoral Provincial de Madrid ha prohibit la concentració convocada a les 20 hores d'aquest dimecres perquè "pot afectar a la campanya electoral ia la llibertat dels ciutadans en dret del vot". Els membres del moviment autodenominat 'Acampada de Sol' es donen per no assabentats i prossegueixen amb la concentració.
Concretament, l'organisme que vigila pel bon compliment de la campanya electoral ha emès un informe, que ha traslladat a la Delegació del Govern i a les parts afectades, en el qual argumenta que "no autoritzarà" aquesta convocatòria, que s'ha organitzat a manera d''assemblea' per debatre els passos a prendre pel col·lectiu que roman en la Porta del Sol des de les 20 hores d'ahir dimarts.

La Junta Electoral argumenta que no concorren causes extraordinàries d'urgència en aquesta convocatòria. I és que, segons la legislació vigent, s'ha de comunicar una concentració o manifestació amb almenys 10 dies de marge però, si els motius són d'alta necessitat o urgència, pot comunicar-se amb l'estret marge de 24 hores. Aquest organisme opina que no concorren aquestes causes.

D'altra banda, considera que "la petició de vot responsable a la que es fa referència en la sol·licitud, pot afectar a la campanya electoral i a la llibertat dels ciutadans en el seu dret a vot".
Abans de les vuit s'ha creat un cordó policial que controla totes les entrades a la plaça i demana el DNI i registra a tota aquella persona que pretén accedir a la concentració.

"No s'ha prohibit res"

"Hem sentit que s'havia prohibit la manifestació, però això no és així, ja que hem sabut per fonts extraoficials que es tracta d'un dictamen que ha emès la Junta Electoral de Madrid, i aquest dictamen a nosaltres no se'ns ha comunicat de manera oficial i més un dictamen no té efectes vinculants. Per tant, no s'ha prohibit res", ha manifestat la jurista Carlota Jover, en nom d''Acampada Sol', poc desprès de conèixer la prohibició de la Junta electoral.

Jover ha fet aquesta declaració després de l'assemblea celebrada entre les comissions encarregades d'abordar els temes legals i de comunicació amb els mitjans formades pels participants en l'acampada.

Un altre dels portaveus, Pablo Gómez, ha reiterat que la convocatòria "segueix sent legal" i que "segueix en peu i seguirà en peu cada dia a les 20 hores", perquè "això és un espai de participació ciutadana". En aquest sentit, ha assegurat que la seva intenció és quedar-s'hi fins que els deixin.

Al seu torn, Gómez ha aclarit que des de 'Acampada Sol' no han demanat formalment autorització per a la manifestació convocada per aquesta tarda. A més, ha afegit que en el cas que els desallotgin de la Porta del Sol per segona vegada aquest dimecres, tornaran a instal·lar el campament, "a Sol o on sigui ". "Aquest moviment no pot parar", ha afegit.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1