Dijous, 19 de maig de 2011 | 12:18
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Les exportacions creixen un 11% i apuntalan el feble creixement espanyol

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'economia creix un 0,3% en el primer trimestre
Les exportacions creixen un 11% i apuntalan el feble creixement espanyol
18/05/2011 10:44
9salgado-campa
L'economia espanyola va registrar una pujada del 0,3% en el primer trimestre de l'any i del 0,8% respecte al mateix període de l'exercici anterior gràcies al sector exterior, segons va confirmar aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
D'aquesta manera, l'economia espanyola continua en una senda de suau creixement interanual, recolzada fonamentalment per la contribució del sector exterior.

El PIB registra ja tres trimestres seguits amb creixement positiu en taxa interanual, després de l'estancament del segon trimestre del passat any i el descens de l'1,4% del primer trimestre de 2010.

L'INE destaca que en el primer trimestre de l'any s'observa una estabilitat en el comportament de la demanda nacional i una major contribució del sector exterior al creixement agregat.

Així, l'aportació negativa de la demanda nacional al PIB es va mantenir idèntica a la del trimestre precedent (-0,6 punts), mentre que la demanda externa va augmentar dues dècimes la seva aportació al creixement, de l'1,2 a 1,4 punts, a causa de l'acceleració significativa de les exportacions, acompanyada d'una lleugera moderació de les importacions.

Dins de la demanda interna, la despesa en consum final de les llars va atenuar el seu creixement, la inversió va reduir unes dècimes la seva contracció i, finalment, la despesa de les administracions públiques repuntó a taxes positives, fet que no es produïa des del quatre trimestre de 2009.

Acceleració de les exportacions

Per la seva banda, la contribució de la demanda exterior neta de l'economia espanyola al PIB trimestral es va incrementar en dues desenes com a conseqüència de l'acceleració significativa de les exportacions i de la lleugera moderació de les importacions.

En concret, les exportacions de béns i serveis van expandir el seu creixement, del 10,5% a l'11,2%, completament en línia amb l'evolució de la demanda nacional dels països als quals es destinen aquestes exportacions, fonamentalment, de la Unió Europea.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1