Dijous, 19 de maig de 2011 | 12:29
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Polèmica a CatalunyaCaixa per la Protecció de Dades de clients

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El jutge demana a l'entitat la llista de clients damnificats per l'arrodoniment d'hipoteques
Polèmica a CatalunyaCaixa per la Protecció de Dades de clients
Economia 16/05/2011 14:02
EP.- CatalunyaCaixa ha recorregut davant l'Audiència Provincial de Barcelona una sentència del Jutjat de Primera Instància 44 de Barcelona que adverteix a l'entitat que ordenarà l'entrada a la seva seu si no compleix amb la sentència del Suprem que li va obligar a retornar als clients els diners cobrats de més per les clàusules d'arrodoniment a l'alça en les seves hipoteques.
Seu de CatalunyaCaixa
Fonts de la caixa dirigida per Adolf Todó han explicat a Europa Press que CatalunyaCaixa té en marxa el procediment de devolució, com altres entitats financeres, però que no està disposada a fer públiques les dades privades de clients -en el cas d'aquesta sentència, clients de Caixa Tarragona abans de la fusió amb Caixa Catalunya i Manresa-.

La jutge avisa a l'antiga Caixa d'Estalvis de Tarragona que podria incórrer en un delicte de desobediència si no presenta abans del proper 25 de maig el llistat de tots els clients que tenen aquestes clàusules en les seves hipoteques i que es poden beneficiar de la fallada.

No obstant això, CatalunyaCaixa considera que publicar aquesta informació va en contra de la Llei de Protecció de Dades, i assenyala que Ausbanc -entitat que va interposar la demanda contra Caixa Tarragona- és una associació que ha estat exclosa pel Govern com a representant vàlid de consumidors.

A més, destaca que altres entitats financeres ja han recorregut aquest aspecte i han guanyat. La jutge desestima el recurs d'oposició a l'execució de sentència presentat per l'entitat financera i li adverteix que si no compleix amb la sentència en el termini de dos mesos fixat el passat mes de març, també serà castigada amb multes periòdiques.

El Jutjat de Primera Instància 44 de Barcelona té la competència per executar la sentència del Suprem. Els usuaris tenen dret a rebre l'interès legal dels diners lliurats des de cadascuna de les respectives dates en què consti que es van pagar imports superiors per aplicació de l'al·ludida clàusula declarada nul·la.

El passat mes de gener, el Tribunal Suprem va confirmar el caràcter abusiu de la clàusula, en concloure que l'entitat "no negociava individualment, la qual cosa, en contra de les exigències de la bona fe, causava, en perjudici del consumidor, un desequilibri important dels drets i obligacions" entre el client i l'entitat.

Aquesta demanda va ser presentada en 2004 pels serveis jurídics d'Ausbanc Consum a Catalunya davant els tribunals de Barcelona, en tenir constància de l'aplicació de l'arrodoniment a la cambra de punt a l'alça en les hipoteques per part de Caixa Tarragona, en l'actualitat CatalunyaCaixa.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1