Notícia

205_1305813866icv
Fletxa_component
19/05/2011
ICV-La Seu explica les seves propostes sobre Medi Ambient i Habitatge

El grup d'Iniciativa els Verds de la Seu d'Urgell ha presentat als mitjans aquest dijous les seves propostes polítiques en l'àmbit de l'habitatge i del medi ambient.

El número dos d'ICV, Òscar Augé, ha manifestat que "la Seu necessita habitatge públic de lloguer, de règim general, i evitar la despatrimonialització del parc d'habitatge municipal". També proposa la elaboració d'un Pla Local d'Habitatge, i augmentar les reserves de sòl per fer HPO de lloguer. ICV demanarà, a més, la gestió del parc d'habitatge protegit de la Generalitat al municipi.

Augé ha explicat que la ciutat consta de tres oficines d'habitatge diferents, una de la Generalitat, una de la societat d'habitatge municipal, HIULS, i l'oficina d'habitatge jove. Per Augé "és important crear una oficina única a la qual és puguin dirigir els ciutadans". Augé aposta per desmantellar HIULS i retornar les competències d'Habitatge a l'Ajuntament, creant una regidoria pròpia. Una altra de les principals propostes, ha explicat Augé, és la d'assessorar les famílies víctimes de desnonaments hipotecaris. Segons el candidat verd el govern municipal hauria de disposar d'un parc d'habitatge públic per tal d'ajudar aquestes famílies.

En l'àmbit ambiental, ICV, proposa crear un regidoria de medi ambient ben definida i potent, per treballar des de la transversalitat en totes les polítiques municipals. Augé creu que La Seu ha d'anar més enllà de les formes, i fer un salt qualitatiu que faci de La Seu el referent verd del Pirineu. Una de les principals propostes es l'adhesió de La Seu al pacte impulsat per la Unió Europea l'any 2008 i que compromet als municipis a reduir les emissions de CO2 i millorar l'eficiència energètica fins l'any 2020. En aquest sentit, Augé, ha explicat que s'ha de potenciar l'aprofitament de la biomassa que es pugui generar a la futura planta de Montferrer, instal·lant calderes en els edificis de titularitat municipal.

Tot i mostrar-se crític en la viabilitat econòmica d'aquest instal.lació, Augé creu que cal potenciar el consum del producte de la planta en el mateix territori, per això aposten per la planificació del nou pol.lígon industrial de forma que sigui autosostenible: creant una xarxa de calor centralitzada que consumeixi la biomassa de la comarca, i autoproduint l'energia electrica dels futurs equipaments industrials per mitjà de sistemes fotovoltaics.

NP_Medi_Ambient.pdf

DV 03/06/2011 | 17:48
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
197
  • Mesveure