Notícia

Imag0337
Fletxa_component
19/05/2011
ICV-EUiA prioritza l’atenció a domicili i la rehabilitació d’habitatges per a gent gran

Carme Garcia “Manuel Bustos ha utilitzat el seu poder durant aquests anys per manipular i pressionar a la gent gran de Sabadell i ho continua fent aquests dies de campanya. els avis que resideixen als habitatges públics de Via Alexandra i Sant Oleguer estan rebent trucades informant-los que disposaran d’un autocar per anar a votar a Manuel Bustos”.

Garcia ha dit que “el PSC a Sabadell ha enganyat a la gent gran durant aquests anys. Com exemple, en tres dies, aquest any el govern ha destinat més de 20 mil euros per a la Festa Gran mentrestant diàriament hi ha persones grans soles i depenents que només estan rebent una hora d’ajuda domiciliària, molt per sota de les seves necessitats reals”.

 

I continua, “amb la despesa que suposen les visites que fa l’alcalde, la regidora competent i el seguici municipal cada any als diferents emplaçaments on són els avis de vacances, podríem disminuir notablement la llista d’espera per a l’ajuda a domicili que actualment és de més de 4 mesos”.

 

A Sabadell hi ha més de 34 mil persones majors de 65 anys de les quals un 40% es troben en el llindar de la pobresa i el 90% compten amb una pensió mitjana de 800€

 

ICV-EUiA es comprometen a incrementar “de manera substancial el pressupost d’atenció a la dependència, l’ajuda a domicili i la rehabilitació i adequació d’habitatges”. Garcia ha dit que “l’accessibilitat i la rehabilitació són un element bàsic en l’estratègia de regeneració de barris. La gent gran i les persones amb problemes de mobilitat són víctimes de l’absència d’ascensors i d’altres entrebancs.”

 

ICV-EUiA aposta per la prevenció de les situacions de risc d’exclusió social i pobresa de la gent gran, garantint un envelliment actiu i en condicions dignes al seu domicili. Alhora són del parer que “en temps de crisi l’accés als serveis públics de salut i les ajudes a la dependència són fonamentals per garantir la cohesió social”.

 

Carme Garcia adverteix que estaran amatents durant la jornada electoral “per recollir qualsevol queixa o denúncia de persones grans que se sentin pressionades”, així com vigilaran que “no es faci un mal ús dels recursos públics”. I per últim ha demanat el vot “a la gent gran de Sabadell que ha estat oblidada i desatesa pel PSC i Manuel Bustos durant aquests anys”.

 

Comentaris


DV 20/05/2011 | 04:05