ICV > Vegueria de Girona > Alt Empordà > Figueres > notícies > Monfort exigeix e...

Notícia

Dsc_6644

Reunió d'ICV amb el Comitè d'Empresa de la Fundació Salut Empordà

Fletxa_component
13/05/2011
Monfort exigeix esforços a Santi Vila perquè no es retallin els serveis sanitaris ni es redueixi personal d'atenció mèdica de l'Hospital de Figueres

-Joan Herrera, Joan Boada, Xavi Monfort i altres membres de la llista d’Iniciativa de Figueres es van reunir ahir amb el Comitè d’Empresa de la Fundació Salut Empordà per conèixer com es vol reduir el seu pressupost fins a 4 M€. -“Santi Vila, com a president del consorci, ha de defensar els interessos dels figuerencs i empordanesos davant les retallades del Govern de la Generalitat ja que empitjoraran el servei a la ciutadania”. -Monfort dóna suport a les mobilitzacions dels treballadors de la sanitat pública.

Xavi Monfort, portaveu i candidat d'Iniciativa per Catalunya Verds de Figueres (ICV), acompanyat de Narcís Baguer, metge i número 9 de la llista d'ICV, ha reclamat avui a l'alcalde de Figueres, Santi Vila, que s'esforci perquè tots els figuerencs tinguin assegurat l'accés a la sanitat pública i que les retallades anunciades per la Generalitat en el sector sanitari no condueixin a la desatenció mèdica ni empitjorin els serveis de salut pública als figuerencs i als empordanesos, ja que preveuen, entre d'altres el tancament de quiròfans, la supressió de llits i l'eliminació de llocs de treball no fixos, per ara, a l'espera de noves mesures per estalviar 1,5 M€ més.

A petició d'ICV Figueres, ahir va tenir lloc una reunió amb el Comitè d'Empresa de la Fundació Salut Empordà per conèixer de primera mà els plans de reducció del pressupost que vol aplicar el Consell de Direcció del Consorci Hospitalari. A més de Monfort, en la reunió també hi van participar el secretari general d'ICV, Joan Herrera, i el diputat i secretari d'ICV de les comarques gironines, Joan Boada, que van explicar la posició del Grup Parlamentari d'ICV-EUiA en contra de les retallades del Govern de la Generalitat en l'àmbit de la Salut.

Monfort ha criticat que les mesures planificades per estalviar fins a 4 M€ afectaran directament la feina dels treballadors i la qualitat dels serveis bàsics a les persones, tant de Figueres com de la comarca. Per això, i com a mostra d'estar al costat de les persones, creu que Santi Vila, alcalde de Figueres i president del consorci hospitalari, hauria de fer un esforç per garantir el servei sanitari als figuerencs i als empordanesos "com a president del consorci, ha de defensar els interessos dels figuerencs i empordanesos, davant les retallades del Govern de la Generalitat ja que empitjoraran el servei a la ciutadania" . També ha reclamat que Vila negociï amb la Generalitat que els Centres d'Atenció Primària disposin de Servei d'Urgències, i que es construeixi el segon CAP de la ciutat.

Per fer més eficient i reduir la despesa del Consorci Monfort proposa replantejar l'organigrama directiu de l'Hospital, que es faci un esforç per reduir la despesa farmacèutica, i una major transparència en la gestió d'aquesta entitat i que s'obri el consell de direcció als treballadors, sobretot perquè es consensuïn totes les mesures d'estalvi, ja que fins ara només s'han concretat 2,5 M€. Monfort ha donat tot el suport a les mobilitzacions del personal sanitari per reclamar que les retallades no afectin el personal ni l'atenció sanitària a la ciutadania.

Comentaris


DL 23/05/2011 | 21:57
Fons_fixed_publications
Dipticicv1
  • Mesveure