Actualitzat el 14/05/2011 a les 00:01h

Vic, tant amb tan poc

Sembla estrany que tres lletres, tres simples lletres, tinguin tanta importància a la meva vida personal i a la vida de tantes i tantes persones.  Tres lletres que representen una realitat, una existència i una història, més que mil•lenària, i que amb totes les seves virtuts i tots els seus defectes, ha configurat tota una manera de veure la vida, de sentir la vida, de partir la vida i de viure la catalanitat com a valor universal.

El vigatanisme, les vigatanes i els vigatans, Vic, ha anat configurant en el temps una manera de ser i fer que ha generat un pòsit intergeneracional del qual ens en podem sentir orgullosos i que, no solament cal conservar, sinó potenciar, projectar i sobretot posar al dia. Algú pot pensar que això és simplement cofoisme o autocomplaença. Ben cert, podria ser així si ens quedéssim en la mera contemplació de la història i recrear-nos en allò que més ens agrada, negant o tapant aquelles coses que ens són desgradables o considerem impròpies.

Ara bé, el bon “criteri” ens esperona a estimular la nostra ment i els nostres cors, a posar al dia tot aquest bagatge històric al servei dels temps actuals i futurs i d’acord amb les realitats existents. Haver nascut a Vic, viure a Vic, ser de Vic pot i ha de ser motiu d’orgull si entre tots i totes els que en formem part aconseguim avançar en els següents temes:

- Més complicitat comarcal i més referència nacional
- Més cooperació entre Ajuntament i societat organitzada
- Més capacitat de decisió de la ciutadania en els afers públics
- Més transparència, eficiència i proximitat entre Ajuntament i ciutadania
- Més equitat i igualtat d’oportunitats entre tots i totes les vigatanes i vigatans
- Més cohesió i inclusió social
- Més promoció de la bona convivència i prevenció de la inseguretat
- Més qualitat en els diversos serveis de la ciutat
- Més oportunitats reals en la creació de riquesa i llocs de treball
- Més educació i lleure al servei del bé comú
- Més habitatge adequat a les possibilitats econòmiques reals
- Més Universitat i més universal que mai
- Més saber i pensament en les diverses disciplines
- Més accessibilitat i mobilitat adaptada
- Més tecnologies que connecten al món

Aquests diversos “més” cal fer-los des d’allò que és essencial a la vida humana i no des de l’efímer. Les necessitats i anhels de les persones com eix vertebrador de l’acció.

La proposta que fa Esquerra - SomVic en aquestes eleccions municipals pretén incidir de manera decisiva en l’assoliment de les fites plantejades, perquè és sumant que ens en sortirem, sumant esforços individuals i col•lectius, també multiplicant les il•lusions de les noves generacions i del conjunt de la ciutadania. No és moment de restes en matèria social ni de justificacions fàcils d’allò que està passant i cal fer, tampoc és moment de dividir la societat, tot el contrari, és moment de reconstruir sobre nous paràmetres allò que fa avançar la ciutat en termes de progrés i fa construir el país en termes de llibertat.

Perquè tots i totes SomVic, i així ha de continuar sent. Som-hi!

Navega per les etiquetes

ERCeleccions municipalsVic

Referències a Internet

Vic

COMENTARIS

+13
-6
El gran Joan López.
A. Nònim, 14/05/2011 a les 12:52
En Joan López i el seu equip faran un resultat molt bo el 22 de maig: superaran àmpliament els 2.000 vots i en Joan,la Gràcia i l'altre Joan seran escollits regidors de la ciutat de Vic. Si s'aconsegueix fer el nou Pacte Vic (CiU + ERC),ERC serà la garantia de qualitat en el govern de la ciutat i també en el bon funcionament de Vic com a motor de la independència.

CAP A LA INDEPENDÈNCIA ... I MÉS ENLLÀ.

EL PECAT NO FA VACANCES.

EL CAVALLER ÉS DE VIDRÀ.

EL FUTUR ÉS FRED.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!
+5
-11
Progressa adequadament
Jordi Pijoan, 14/05/2011 a les 03:50

López, una cosa d'entrada. No ets pas especialment sant de la meva devoció, ara bè, hi ha tres coses que en tu son innegables. El teu profund vigatanisme, la teva honestedat personal i la teva capacitat d'aglutinar obres col·lectives. Saps que m'estic pensant si no ets tu l'alcalde que convè a Vic en aquests moments ?

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Joan López
Portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Vic i regidor d'Acció Social.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: