Redacció osona.com | Actualitzat el 19/05/2011 a les 12:53h

CiU diu que seguirà treballant per fer de Vic una ciutat més amable

Anna Erra presenta les propostes urbanístiques. El POUM permet millorar la circulació viària a la zona de la Pista i peatonalitzar el Pla de Balenyà i el carrer Nou.

L’actual regidora d’Educació i Cultura, i número 2 de la candidatura de CiU de Vic, Anna Erra ha manifestat, que, per aquests propers quatre anys, “volem una ciutat més amable i on la gent hi visqui bé”. En aquest sentit, Erra ha explicat que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), aprovat en aquesta legislatura, “és una eina que ens ha anat molt bé per redefinir la ciutat perquè aquesta sigui més amable”. A tall d’exemple, Erra ha apuntat que s’enderrocarà la benzinera de la Pista, la del Coll de Vic i l’antic Roc 34. “Aquestes actuacions faran que aquests llocs siguin millors, els podrem ajardinar i a la zona de la Pista podrem millorar-ne la circulació viària”, ha assenyalat Erra. A més, el POUM permetrà reordenar l’Eix Onze de Setembre, convertir el Pla de Balenyà i el carrer Nou en zona de vianants i “millorar la prioritat dels vianants a l’Eixample Morató”. Per a Erra, aquestes mesures “creen una estructura urbana més afable i on la gent hi pugui viure millor”.

D’altra banda, l’actual 1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, ha manifestat que es vol consolidar la Ciutat dels Infants i que en aquests propers anys CiU impulsarà la Ciutat Amiga de la Gent Gran (UNESCO). “Si els nens i la gent gran estan bé, a la ciutat s’hi viurà molt millor”, ha declarat Erra. A més, Erra també considera que “cal potenciar que la gent faci més vida al carrer. Per això, impulsarem espectacles de carrer i que hi hagi més terrasses”.

A banda de l’apartat urbanístic, CiU de Vic també vol un model de ciutat “per a les persones”. En aquest sentit, Erra ha manifestat que es continuarà treballant “amb molta interrelació amb les entitats i associacions” i ha valorat molt positivament la Bústia del ciutadà: “És una eina que ens ha va molt bé perquè els ciutadans ens diuen el que podem fer per seguir millorant la ciutat”.

D’altra banda, la regidora d’Educació i Cultura també ha apuntat que “volem de Vic una ciutat on hi hagi una bona integració i cohesió social”. Per això, “continuarem enfortint la figura del mediador i l’agent cívic”. A més, Erra també ha manifestat que es treballarà per a un “ús just del Banc d’aliments”.

Finalment, la número 2 de la candidatura encapçalada per l’actual alcalde Josep M. Vila d’Abadal, ha explicat que CiU aposta per preservar el català com a llengua vehicular de la ciutat i que els nouvinguts coneguin la cultura del seu país i ciutat d’acollida.


--------------------
CANDIDATS A L'ALCALDIA DE VIC
Solidaritat Catalana per a la independència (SI): Iban Lapeira
Esquerra-Som Vic-AM: Joan López
CiU: Josep Maria Vila d’Abadal
ICV-EUIA: Xavier Tornafoch
PSC: Josep Burgaya
PxC: Josep Anglada
CUP: Georgina Rieradevall
PP: Pedro Chumillas

Recull de notícies publicades sobre La Guixa-Sentfores


Recull de notícies publicades sobre Vic





COMENTARIS

+1
-0
amable?
maria, 19/05/2011 a les 17:25
Magradaría que concreteu que vol dir més amable. Donar a canvi de res?
+5
-0
Això es bó.
Anònim, 19/05/2011 a les 18:05
Si realment vol una ciutat amable, ens pot explicar perque no hem tingut ni al senyor DURAN I LLEIDA ni al PRESIDENT ARTUR MAS, a CLAR per la amabilitat del senyor alcalde.


Esperó que el pùbliquin, res mès molt agraits, alguns que esperavem tindra depen quina gent.
+1
-0
Pla de barris centre, més val tard que mai?
Anònim, 20/05/2011 a les 17:47
El Pla de barris del centre històric, ara si? Perquè us recordo que aneu dos anys de retard! i ja sé que ha coïncidit amb un moment de crisi econòmics però el carrer Manlleu s'ha fet igual, no??
Volem un casc antic digne amb un plaça gaudí que faci goig, amb les escombraries justes ( i no totes les del casc antic) i amb més vigilància a les nits!
I no ho volem com a promesa electoral perquè ja no ens en refiem, ho volem veure ja, que ja heu incomplert les anteriors promeses electorals!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Resultats
Eleccions Municipals 2011
@Vic_Eleccions
Especial eleccions

El Fòrum Pobles treu foc!

Debats poble per poble sobre les properes eleccions municipals. Últimes entrades:

Calldetenes: parla l'alcaldable Pere Vinyeta

Gurb: "S'agafa abans un mentider que un coix"

Tona: "Tu vius a Tona? No ho sembla!"

Taradell: els lectors fan la porra dels resultats

Anar al Fòrum Pobles

Enquesta
Eleccions municipals: què és el que us preocupa més del vostre poble?
      Vots emesos: 129
Edicions locals

Un debat sense gens de debat

 
Al debat de Sant Pere de Torelló només hi va intervenir Jordi Fàbrega, candidat a la reelecció per l'Entesa per Sant Pere-AM. El candidat de CiU, Albert Bardolet, va declinar la invitació. Vídeo d'El 9 TV (ampliat a dins de la notícia).
Arxiu històric
Humor
Vés a: Les futures Adoberies

Les futures Adoberies

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: