Actualitzat el 12/05/2011 a les 00:01h

L’embranzida de la CUP

Ja ha començat la campanya electoral, quins dies ens esperen! I no ho dic només per la feinada que comporta estar vinculat a una organització que s’hi presenta, com és el meu cas a la CUP, sinó pels discursets, les promeses i els retrets entre els uns i els altres que haurem de sentir. De fet ja n’hi ha alguns que semblen nerviosos i ja fa dies que han començat a despotricar a tort i a dret gairebé sempre sense argumentar res, només per fer-se sentir.

Però aquests quinze dies passaran i la gent haurà pogut valorar la feina feta per tothom i ho podrà expressar a les urnes. Per uns hi haurà guanyadors i perdedors, per altres, com jo mateix, serà un acte més de participació de la ciutadania, perquè entenc que la democràcia no és participar i decidir cada quatre anys sinó participar i decidir en cada ocasió que sigui necessari. No hem d’esperar quatre anys per canviar les coses, sinó que si ens ho proposem, les podem canviar cada dia. Aquest acte de canviar les coses segons les necessitats del poble pel mateix poble és la democràcia real.

Aquests dos elements, participació i democràcia real, són l’única forma de transformació real a una societat més justa i, qui estigui al capdavant de l’ajuntament o de qualsevol institució que sigui demòcrata, hauria d’acceptar-ho. El candidat més votat és qui agafa les rendes del càrrec que li han estat assignades.

La CUP, crec jo, és l’única força política que realment es creu aquest missatge. Els altres només en parlen quan els hi convé. Nosaltres ho entenem així perquè no som ni volem ser professionals de la política. Nosaltres entenem la política com la manera de crear, construir i canviar aquesta societat per ser més lliures i justos amb el mon que ens envolta, participant en les lluites necessàries del dia a dia perquè aquest objectiu es faci realitat. I per fer-ho realitat ho hem de fer conjuntament amb la resta de la societat. Ens imposem aquesta responsabilitat perquè ens la creiem.

D’aquí ve l'embranzida de la CUP en els últims anys i que va agafant cos cada dia que passa. Les ganes de canvi cada dia són més grans perquè n’estem tips de que manin sempre els mateixos, tips dels que es guanyen la vida amb els diners del poble, tips de sentir sempre el mateix per no canviar mai res, tips de...

Navega per les etiquetes

eleccions municipalsCUP

Referències a Internet

CUP

COMENTARIS

+8
-3
tant de bó
guitlla, 12/05/2011 a les 10:16
M'agradaria creure que això és així i que ho seguirà sent durant tota la trajectòria de la CUP,però malauradament l'experiència en diu que mantenir aquesta visió, un cop s'està ficat en política és d'allò més difícil.

No sé si deu ser per lo llaminer que deu seu sotmetre's a uns sous tant alts, la comoditat que suposa la política de despatx, o la dependència i submissió a l'empresa privada que suposa el fet de prendre decisions en uns societat brutament capitalista...

De totes maneres encara somio que això pugui ser possible, i no em feria res que ho sigués en mans de la CUP.

Ànims i endavant!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Pep Musté
Vaig néixer a Sant Quirze de Besora el 8 d´agost del 1957, vaig estudiar als Salesians de Ripoll tot el batxillerat, el COU a l´institut Jaume Callís de Vic i fins a 2on de sociologia a Can Brians on em van obligar a viure-hi quatre anys els demòcrates que ens neguen la llibertat com a poble. Sóc independentista i d´esquerres. Visc de la terra i per la terra. Vaig ser un dels fundadors del MDT-Osona i del Casal Independentista Manel Viusà de Vic, així com de la CUP-Vic. Treballo amb diferents moviments socials i milito a la CUP Montesquiu.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: