Laura Busquets / ACN | Actualitzat el 19/05/2011 a les 11:14h

Joan López adverteix que a Vic «el peix no està venut»

 
ERC-Som Vic celebra l’acte final de campanya, amb unes 200 persones

Galeria de fotos (Xevi Mas)

L'alcaldable per ERC-Som Vic a l'Ajuntament de Vic, Joan López, ha apel•lat a la confiança que genera la seva persona per demanar el vot en l'acte de final de campanya que ha organitzat la formació aquest dimecres a l'edifici el Sucre. Davant gairebé unes 200 persones, López ha assenyalat que en aquestes eleccions, "la confiança personal compta més que els programes". L'acte ha començat amb la interpretació de l'"Estaca" de Lluís Llach per part d'un duet de corda i la veu de tots els assistents i ha clos amb el cant dels Segadors. A banda, també s'han llegit fragments del polític gironí Francesc Ferrer i Gironès.

Primer Maria Balash (5), seguida de Marta Rovira (4), Joan Ballana (3), Gràcia Ferrer (2) i, finalment, el propi López, han anat desgranant i explicant les propostes de la candidatura ERC Som Vic. Durant el discurs, López ha assenyalat que la confiança personal "no es genera en un dia sinó que és fruit de la trajectòria".

L'alcaldable ha destacat que tant ell com els que conformen la seva llista provenen de famílies treballadores, creuen en l'esforç pel propi treball, són partícips del teixit associatiu de la ciutat i tenen experiència de govern. López ha assenyalat que vol aprofitar aquest bagatge "per posar-lo al servei de la ciutat".

El candidat ha instat a l'auditori a no fer cas d'algunes veus que afirmen que a Vic "el peix està venut" perquè, ha assenyalat, "això no és així". López ha explicat que "quan parlem, convencem". I ha arengat als gairebé 200 assistents a l'acte a creure's que estan amb l'aposta "guanyadora".

El cap de llista de la candidatura ERC – Som Vic ha assenyalat que els republicans no es presenten a les eleccions "per retallar serveis socials, fer ajustos en cultura o per dividir la societat en funció dels orígens, creences religioses o de la orientació sexual".

En aquest sentit, el candidat ha assenyalat que a Vic hi ha un "perill evident que pot trencar la societat vigatana". "A nosaltres ens trobaran a la trinxera, defensant la inclusió social i la dignitat de tots els vigatans", ha destacat Joan López. I ha afegit que si algú ha de marxar de la ciutat "ha de ser aquell que la vol dividir".

El candidat ha pujat a l'escenari acompanyat de la primera persona que, sota les sigles d'ERC, es va presentar a unes eleccions democràtiques a Vic, Joan Colom.
López ha destacat que en aquells moments la transició va marcar el pas del franquisme a la democràcia, "però ara estem en una segona transició que ens ha de fer avançar cap a l'estat propi".

En aquest sentit, el candidat d'ERC ha assenyalat que el procés cap a la independència "ja no té més demora" i, fent referència a les consultes del 13-D, ha dit que "ara cal executar aquest canvi perquè els vigatans ja ens hem pronunciat".

Joan López, acompanyat de tots els membres d'ERC-Som Vic, en un moment del seu discurs. Foto: Xevi Mas

Referències a Internet

ERC

COMENTARIS

+79
-98
Un gran candidat de 54 anys per a un partit de 80 anys.
A. Nònim, 19/05/2011 a les 11:58
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+95
-81
ERC traÏdors !!!!!
vigatà català, 19/05/2011 a les 12:25
No era això companys, no era això pel que varem lluitar. Si no haguéssiu posat tantes traves, si no haguéssiu anat de prepotents ara potser hi hauria una sola candidatura, una coalició d'independentistes a Vic. Entre això i donar els vostres vots al PSOE ara només tinc un pensament quan us escolto. Sou uns TRAÏDORS !!!
+78
-77
ERC a la baixa
LLuís, 19/05/2011 a les 13:43
Sóc votant d'ERC. Bé, ho era fins a les passades autonòmiques. Explico perquè us he deixat de votar. Ahir vaig anar a l'acte per veure com es respirava l'ambient. Sí que va ser emotiu amb un militant històric però res més. Parlant amb gent, poca per cert que no era militant, l'ambient era de derrota. La queixa principal era que ERC havia perdut els seus orígens, els seus valors. ERC ja no era independentista, era tant independentista com el PSC és socialista o sigui només de paraula. A Vic està en plena descomposició. Ha marxat molta gent que estan la immensa majoria a Solidaritat. No hi ha il·lusió per molt que es vulgui dissimular. En Lopez pot ser un bon home, però no és la imatge que suma independentistes. De fet, la Gràcia és de les poques que encara la suporten en els ambients independentistes de Vic, però en Lopez no el poden ni veure.ERC no es diferencia gens de les propostes d'IC, massa escorades a l'esquerra. Estar en un pacte amb en Vila d'Abadal els ha mort, no han pogut fer feina i a més la poca se la llueix l'alcalde.
No tinc esperances que canvii res dins ERC, farem congrés aviat, potser cares menys conegudes al capdavant, però cap canvi de rumb.
Per tot això i per molt que em dolgui votaré SI, són els meus excompanys de viatge,i són honestos. tenen la força i les ganes. a més són la segona força de Vic i d'Osona i espero que puguin algun dia desplaçar CiU de l'alcaldia de Vic
+28
-59
LLuís?
Anònim, 19/05/2011 a les 14:52
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+27
-58
millor que mai
Maria Laso, 19/05/2011 a les 15:32
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+25
-59
reSIdual
Anònim, 19/05/2011 a les 15:51
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+54
-76
decepció
Anònim, 19/05/2011 a les 16:03
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+10
-40
il·lusió
Xevi, 19/05/2011 a les 18:51
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Resultats
Eleccions Municipals 2011
@Vic_Eleccions
Especial eleccions

El Fòrum Pobles treu foc!

Debats poble per poble sobre les properes eleccions municipals. Últimes entrades:

Calldetenes: parla l'alcaldable Pere Vinyeta

Gurb: "S'agafa abans un mentider que un coix"

Tona: "Tu vius a Tona? No ho sembla!"

Taradell: els lectors fan la porra dels resultats

Anar al Fòrum Pobles

Enquesta
Eleccions municipals: què és el que us preocupa més del vostre poble?
      Vots emesos: 129
Edicions locals

Un debat sense gens de debat

 
Al debat de Sant Pere de Torelló només hi va intervenir Jordi Fàbrega, candidat a la reelecció per l'Entesa per Sant Pere-AM. El candidat de CiU, Albert Bardolet, va declinar la invitació. Vídeo d'El 9 TV (ampliat a dins de la notícia).
Arxiu històric
Humor
Vés a: Les futures Adoberies

Les futures Adoberies

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: