Divendres, 20 de maig de 2011 | 12:47
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

La dreta espera que el 15-M acabi a garrotades

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
FRANCESC MORENO
La dreta espera que el 15-M acabi a garrotades
Francesc Moreno
19/05/2011 12:53
Encara que no està gens clar a qui pot beneficiar electoralment el moviment 15-M, jo, personalment, crec que els seus efectes seran molt limitats en el resultat de les eleccions d'aquest diumenge, llevat d'un final dramàtic de les protestes.

La dreta, especialment a Madrid, sembla decidida a forçar la marxa perquè les protestes acabin en desallotjament, amb el corresponent risc d'enfrontaments entre els 'indignats' i la policia. D'aquí les constants apel·lacions a la 'il·legalitat' de la concentració a la madrilenya Puerta del Sol i d’altres.

Aquest final de les protestes seria el millor escenari per a la dreta, perquè s'enfrontaria el Govern del PSOE, responsable de l'ordre públic a Madrid i a d’altres ciutats - no a Catalunya, perquè és responsabilitat de la Generalitat- amb un moviment amb el qual simpatitza, segons ha declarat el mateix Zapatero. A més, les imatges d'un suposat enfrontament espanten 'la gent d'ordre', que, en el cas de veure-les, tindria una motivació més per votar aquest diumenge a favor dels candidats de la dreta.

Manifestants i responsables policials hauran d’extremar la seva habilitat per evitar els enfrontaments, si finalment la Junta electoral Central decideix prohibir les acampades. Fins ara els responsables de les concentracions han extremat les crides per evitar aldarulls. Veurem si ho aconsegueixen, i si la policia hi col·labora. No serà fàcil perquè entre els acampats hi ha qui busca la confrontació, però també perquè s'acosta el cap de setmana i molts joves sortiran al carrer i augmentarà el consum d'alcohol.
Francesc Moreno és director del digital www.eldebat.cat
antonio
20/05/2011
y la derecha esta "infiltrando" sus "comandos destroyers" para cuando llegue la policia; esa es una tactica que saben utilizarla muy bien.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1