Catalogat a | Ciutat, MUNICIPALS 2011, Política

Josep Rull: “L’Ajuntament no ha d’organitzar el que ja organitzen les entitats culturals”

Josep Rull: “L’Ajuntament no ha d’organitzar el que ja organitzen les entitats culturals”

L’alcaldable i portaveu municipal de CiU, Josep Rull, acompanyat de Mariona Vigués, número dos a la llista, han presentat avui les propostes del partit en matèria de cultura a les sis i mitja de la tarda davant del mNACTEC.

Des de CiU entenen que tot allò que fa referència a cultura és un element existencial que és capaç de construir el país. “La cultura no és una opció, sinó una necessitat” ha dit Rull. Els elements essencials de la nostra cultura, ha dit, “són que tenim una cultura que és catalana i integradora”.

La presentació s’ha dut a terme davant del mNACTEC perquè han volgut subratllar la importància dels actius que té Terrassa, que no són pocs. L’alcaldable de CiU ha insistit que “malgrat el gran patrimoni modern que tenim, Terrassa no en treu prou rendiment”. Creuen, des de CiU, que cal posar en valor els programes musicals i de jazz que tenim a la ciutat, “donar més protagonisme a la societat i menys a l’Ajuntament, que no ha d’organitzar el què ja organitzen les entitats culturals”.

Mariona Vigués ha explicat els punts forts i els punts febles terrassencs. Per una banda ha dit que Terrassa és una ciutat dotada d’una riquesa i una diversitat cultural important. “Tenim 130 entitats culturals que són capaces de posar-se d’acord amb el Pacte Cívic de Terrassa” – ha afirmat – “però nosaltres el que volem és continuar el Pacte amb el protagonisme de les entitats culturals”. Dels punts forts ha recalcat la generositat dels voluntaris d’aquestes entitats que dediquen el seu temps per fer créixer la ciutat. A nivell universitari ha lamentat que no hi hagués més ambient d’Universitat.

A la presentació han tornat a insistir amb el tema de les entitats que “es troben amb moltes dificultats i amb el voluntarisme de les persones no n’hi ha prou perquè és molt complex”. Mariona Vigués ha recalcat que “l’Ajuntament no ha de generar la cultura, ha d’ajudar”. La número dos de la llista també ha lamentat les dificultats generacionals per implicar els joves amb la cultura. Des de CiU proposen crear un centre vertebrador de la cultura popular de la ciutat.

Un dels temes que també s’han tractat ha estat el de la Mostra Multicultural. Josep Rull ha dit que és important entendre que “la cultura catalana és una cultura d’integració, no és una més de les altres”.

La Plaça Vella ha sigut l’escenari posteriorment de l’acte-concert amb la col·laboració de la JNC-Terrassa per tractar el tema de les propostes en matèria de jovent.

Carles Oriach, número sis de la llista de CiU, ha dit que “la lluita contra l’atur juvenil serà fonamental durant la legislatura següent”. Josep Rull ha animat a tothom a anar a votar el dia de les eleccions “per donar nous aires a Terrassa”.

Redacció Ègar

Deixa una resposta

You must be logged in to post a comment.

Anunci

publicitat municipals terrassa 2011

publicitat municipals comarca 2011

Fri, 20 May 15:38

Ja es poden presentar obres al festival de curtmetratges Baumann http://bit.ly/mR7iiq #terrassa

Fri, 20 May 15:37

Dispositiu de les eleccions municipals 22M http://bit.ly/iSRM0R #terrassa

Fri, 20 May 15:37

La Cambra de Comerç organitza la Missió Inversa Multipaís http://bit.ly/loTdqA #terrassa

Fri, 20 May 15:36

La Cecot demana un codi pensat per les PIMES http://bit.ly/j4Etxj #terrassa

Fri, 20 May 15:35

Estúpida Erikah en acústic http://bit.ly/lXc9uE #terrassa

Fri, 20 May 15:34

Prèvia del Primavera Sound a Velcro Club http://bit.ly/kNw9MB #terrassa

Fri, 20 May 15:32

Big Band Jazz Terrassa al Teatre Principal http://bit.ly/kYqYhy #terrassa

EN DIRECTE ELECCIONS MUNICIPALS TERRASSA 2011

oci i restauració

l’oferta

PARLEM-NE de IMMOBILIÀRIES a TERRASSA

programes electorals terrassa 2011-2015

guia de salut

la sort, al teu costat

  • loterias y apuestas del estado
  • loteria de catalunya trio 6 49
  • once

futurologia