Catalogat a | Ciutat, MUNICIPALS 2011, Política

Jornada electoral 2.0

Jornada electoral 2.0

La jornada electoral del proper diumenge 22 de maig comptarà amb una novetat pel què fa a la informació de tot el què succeeixi al llarg del dia així com del seguiment horari dels resultats dels comicis. L’Ajuntament de Terrassa doncs, posa en marxa un dispositiu renovat per la consulta a través de la xarxa de dades com la participació, els resultats o la distribució proporcional dels regidors al consistori. Tothom qui vulgui consultar qualsevol d’aquests serveis ho podrà fer a través de l’enllaç:

http://urgell.terrassa.cat/eleccions/m2011/index_dia_d.asp

Al voltant de 8.300 electors canvien de col·legi electoral Un total de tres col·legis han canviat d’ubicació com a conseqüència d’obres que s’estan fent. Els que fins ara votaven al col·legi del Centre Cívic Montserrat Roig de Ca n’Anglada passaran a fer-ho al Casal de la Gent Gran del mateix barri. Els que ho feien a l’Escola Isaac Peral també canvien d’ubicació i diumenge votaran al Casal de la Gent Gran de La Maurina. Finalment es recupera la localització del col·legi al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer que fins ara s’havia situat al l’escola Enxaneta a l’Abat Marcet.

L’altre novetat a destacar és la Guia d’Accessibilitat per les persones discapacitades que disposarà cada col·legi electoral per saber com actuar davant d’una persona amb algun tipus de discapacitat visual o auditiva, entre d’altres. A diferència de les eleccions generals o autonòmiques en les quals les persones amb discapacitat visual disposaven de les paperetes en Braille, als comicis municipals la normativa estatal dictamina que això no és possible per l’elevat nombre de propostes electorals.

A Terrassa diumenge podran votar un total 149.178 persones en els 44 col·legis electorals distribuïts per tota la ciutat en escoles, centres cívics o casals. D’aquesta xifra, 800 votaran per primera vegada i 670 són estrangers residents a la nostra ciutat. Els estrangers amb dret a vot són, d’una banda, ciutadans de la Unió Europea que resideixen a Terrassa, principalment d’Itàlia, Romania, França i Gran Bretanya. De l’altre, l’Estat espanyol ha arribat a uns Acords de Reciprocitat amb un total de 10 països de l’Amèrica Llatina com l’Equador, Colòmbia o Xile, a través dels quals els ciutadans d’aquestes nacionalitats tenen el dret a votar a l’estat espanyol i viceversa. L’acte de presentació del dispositiu que seguirà Terrassa ha anat a càrrec de la regidora de l’Àrea de Govern, Isabel Quintana, juntament amb el cap del Servei SIT i Població, Jesús M.Romero i el cap de la Unitat de Població, Martí Pujol, aquest migdia a l’Ajuntament de Terrassa.

Redacció Ègar

Deixa una resposta

You must be logged in to post a comment.

Anunci

publicitat municipals terrassa 2011

publicitat municipals comarca 2011

Fri, 20 May 15:38

Ja es poden presentar obres al festival de curtmetratges Baumann http://bit.ly/mR7iiq #terrassa

Fri, 20 May 15:37

Dispositiu de les eleccions municipals 22M http://bit.ly/iSRM0R #terrassa

Fri, 20 May 15:37

La Cambra de Comerç organitza la Missió Inversa Multipaís http://bit.ly/loTdqA #terrassa

Fri, 20 May 15:36

La Cecot demana un codi pensat per les PIMES http://bit.ly/j4Etxj #terrassa

Fri, 20 May 15:35

Estúpida Erikah en acústic http://bit.ly/lXc9uE #terrassa

Fri, 20 May 15:34

Prèvia del Primavera Sound a Velcro Club http://bit.ly/kNw9MB #terrassa

Fri, 20 May 15:32

Big Band Jazz Terrassa al Teatre Principal http://bit.ly/kYqYhy #terrassa

EN DIRECTE ELECCIONS MUNICIPALS TERRASSA 2011

oci i restauració

l’oferta

PARLEM-NE de IMMOBILIÀRIES a TERRASSA

programes electorals terrassa 2011-2015

guia de salut

la sort, al teu costat

  • loterias y apuestas del estado
  • loteria de catalunya trio 6 49
  • once

futurologia