Divendres, 20 de maig de 2011 21:11 h logo rss

Joan Fornsubirà Marsol


Dimecres, 18.5.2011. 21:27 h

Per la democràcia de veritat. Ànims a tots i a totes

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
valorar_carregant carregant

Què bé. A ICV estem contents. Per fi la gent jove s’ ha rebel·lat. El moviment 15M està sent una gran esperança de regeneració democràtica en la línia del que nosaltres hem defensat tota la vida. Cal que se’ns entengui : no volem apropiar-nos de cap fenomen, sinó adherir-nos-hi.

Molt abans de les mobilitzacions i les acampades d’aquests dies, la companya Tere Sala de Tàrrega havia escrit un article en què explicava que ja n'estava farta de tot plegat, i jo mateix enardia a la indignació i a la reacció en comentar dos llibres que s’ han publicat recentment on es demanava precisament això, sobretot a la gent jove: “ Indigneu-vos” i “Reacciona”.

Per qüestions geogràfiques i personals no he pogut estar amb els/les companys/es rebels a Barcelona o a Lleida, però el meu cor els ha estat acompanyant a tota hora , igual que, n’ estic segur, el dels meus companys d’ ICV de les Terres de Lleida.
No sé quins són els punts més conflictius sobre els que es demana canvis, però me’ls puc imaginar perquè de sempre han estat els nostres. Per què, si no, hauríem d’haver estat militant, alguns fa més de 25 anys, en un partit petit a Lleida on poques alegries i
menys gratificacions de tota mena ens ha donat al llarg dels temps? Per què, si no és per ideals, per un ideari que creu que un món millor és possible i que una democràcia millor és factible?

Com deia, els objectius no els sé , però me’ls puc imaginar:
- Lluita real contra la corrupció dels partits que en tenen.
- Participació real dels ciutadans per mitjà de referèndums,etc.
- Noves normes de representativitat amb llistes obertes, etc.
- Aturada de les retallades socials.
- Que els culpables paguin la crisi de forma econòmica i judicial.
- Desaparició dels paradisos fiscals.
- Lluita real contra el capitalisme especulatiu i financer.
- Protecció de la gent per sobre dels bancs.
- Obligar els bancs a donar crèdits a les empreses.
- Creació d’ una banca pública per subvencionar les famílies i els emprenedors.
- Derogació de la reforma laboral i de les lleis de jubilació i de la congelació de les pagues de jubilació.
- Nova llei electoral més justa i representativa.
- Revisió dels privilegis i els sous múltiples dels polítics i parlamentaris.
- Demostració fefaent que els polítics es dediquen a les tasques públiques i a millorar la vida de la gent. Control ciutadà de la seva feina.
- Reforma fiscal més progressiva en què els rics paguin molt més del que ho estan fent.
- Reformes per crear una economia més real, productiva, amb ajuts públics i sous justos.
- Polítiques actives molt més dinàmiques d’ integració dels joves al món laboral.
- Repartiment de la riquesa per mitjà de la gravació dels guanys especulatius, empresarials, de la banca i de les grans fortunes.
- Etc. etc. etc.

I per què me les sé? Doncs perquè han estat les meves idees, les nostres idees des de sempre. Si algun sentit té ICV, juntament amb la seva vesant ecologista, és que ens definim com un grup de gent d’esquerres en el sentit clàssic del terme, és a dir : lluita contra les exclusions i contra les discriminacions, lluita per la justícia social, pel repartiment de la riquesa i per la disminució de les desigualtats econòmiques.

És veritat, nosaltres som un partit polític parlamentari, però ho som de forma minoritària i , com a tal, no hem pogut fer tot allò en què creiem. Però també som un partit de mobilització i de sortir al carrer quan ha calgut, ja que se’ns ha trobat en totes les manifestacions i esdeveniments de protesta que s’ han dut a terme. Per això sempre hem pensat que votar és important, però no suficient, i que qualsevol forma de protesta i d’impuls de les idees d’ esquerra i de regeneració democràtica són vàlides, fins i tot més vàlides que exercir el dret de vot.

De manera que endavant, de veritat. A veure si , entre tots, podem fer que se’ns escolti i podem aconseguir millores econòmiques, laborals i democràtiques d’uns polítics que han estat en el poder massa anys i que ja estan paralitzats per la inèrcia i la inoperància. Que la gent del poble conscient, que la gent crítica, que la gent jove que pensa i discorre ens ensenyi el camí de nou. Un camí renovat i ple d‘esperança. Ànims a tots i a totes.


lectures 246 lectures       comentaris 8 comentaris

publicitat

comentaris
comentari
8 - Albert
Lleida
20 de maig de 2011, 20.55 h

Primer dius a l'"article" que no vols apropiar-te de cap "fenomen" i després presumeixes que Hessel és amic del teu partidet?
En resum: tics de qui ha perdut el tren de la història.

comentari
7 - Mayte Iglesias
Tàrrega
20 de maig de 2011, 18.01 h

Estimat Joan

M' alegro molt que tinguis la valentia de dir el que penses des de fa molts anys. Les crítiques sempre ens han fet ser encara més valents i dir en veu alta el que pensem. Tan de bo tots poguéssim dir el mateix.

Endavant

comentari
6 - Joan Fornsubirà
Verdú
20 de maig de 2011, 14.51 h

Hola amiguets i amiguetes.Us agraeixo que em tingueu present en les vostres reflexions. Esteu realment indignats ( això és bo). Llàstima que jo estigui en el punt de mira. Us asseguro que no he causat la crisi mundial, ni la bombolla immobiliària.Ni tinc res a veure amb el Fons Monetari Internacional.
L' esquerra ja ho tenim això, ens les fotem els uns als altres. Així ens va en tot el món.Dues o tres cosetes, per si de cas us interessa el que pugui dir un venut d' Iniciativa i de CCOO.A ... Llegir més

comentari
5 - cansat de polítics
Lleida
20 de maig de 2011, 12.08 h

La mateixa ICV que va dirigir els Mossos, on han dirigir els casos de repressió més durs dels últims anys, com el desallotjament de la UB pel Pla Bolonya? A mi em cauria la cara de vergonya, de dir totes aquestes coses que no crec. Vividor!

comentari
4 - Albert
Lleida
20 de maig de 2011, 10.58 h

Un món millor és possible sense vosaltres: sindicats oficials pactistes i partits polítics professionals que apuntalen el garrulam.

5 -10 -20 -tots
1
-
2 >



comentaris El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.
publicitat

perfil
Joan Fornsubirà Marsol logo rss 54 anys. Militant a ICV des de fa molts anys. Llicenciat en Geografia i Història i Mestre de Català. Professor d'FP agrària des de fa uns 30 anys. Ex-Regidor de Tàrrega. Militant i delegat de CCOO de tota la vida. Actualment President del Comitè Territorial de Lleida del personal laboral del Departament  d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i membre del Comitè Intercentres del mateix departament.


arxiu


altres blogs


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Mòbil

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraPonent

© AraPonent, 2009
Generalitat de Catalunya

some rights reserved