Quico Sallés | Actualitzat el 21/05/2011 a les 01:36h

Un aplec de Hello Kitty

Jo també estic indignat. I tant! I també fins els collons! Estic indignat contra els mercats financers internacionals; pel canvi climàtic; perquè un dels homes que ha fet més pobres els jubilats grecs es dedica  abraonar cambreres negres d'hotel amb la intenció que li netegin la cigala... i totes aquestes coses. D'acord.

Però estic indignat per coses més prosaiques. He arribat a estar tan indignat que els asseguro que he estat a punt de partir-li la cara a més d'un empleat d'algunes de les ex-caixes de pensions catalanes. Però també estic indignat pels quillos que al tren escolten música a través del mòbil sonant a tota pastilla sense auriculars; pels poca-vergonyes que es colen al Metro amb total impunitat; pels sud-americans que truquen a les onze de la nit per adonar-te que hi ha gent que viu sense pronunciar els accents i, a sobre, intenta encolomar-te una oferta de ves a saber què; per les companyies telefòniques que cobren el que els hi ve de gust; pels mecànics de pela amb trenta de l'ITV que tenen la barra d'il·legalitzar el teu vehicle perquè el dipòsit del renta-vidres no té aigua; perquè la companyia del Gas et fa apuntar el consum - a sobre que t'has de sotmetre al seu monopoli els fas la feina-; per uns veïns gallecs que es pensen que les seves converses són interessants per tota l'escala; pels presidents d'AMPES que no paren d'emprenyar  els docents; per presidentes del Parlament que destrossen la llengua catalana i es disfressen de fades madrines; per en Duran i Lleida i la seva impertinent mala educació; pels bars xinesos que et converteixen en xinès a tu si demanes un "entrepà"; pels presidents d'escala agonies que, amb sabatilles i mitjons, només els preocupa el color de les bústies; pels botiguers que et perdonen la vida quan pagues amb un bitllet de 50 euros i t'han de donar canvi; pels vigilants de zona blava amb una habilitat per les matemàtiques similar al goril·la Manila però amb poder per embargar-te el compte corrent; pels encantats que baixen del metro i s'aturen davant la porta per esbrinar cap a quina direcció han d'anar, i pels delinqüents que amb un acordió i un amplificador martiritzen els obrers que sota el jou de la misèria han d'anar a treballar.

Amb tot aquest farcell d'indignacions vaig anar a indignar-me divendres a la nit a la Plaça Catalunya. I vaig comprovar el pa que s'hi donava: reglamentaris perriflautis amb més polls que neurones, acompanyats per gossos amb més gana que el gall de la passió; espanyols que viuen en la farsa de la ciutadania mundial; tietes i separades que es pensaven reviure alguna Setmana Santa de la seva joventut - surt més barat passar la nit entre coloms que no pas un lífting-; funcionaris de la colònia ensinistrats en la dialèctica de Ciudadanos; nenes pijiprogres que piulaven pel mòbil; pakistanesos venent llaunes de cervesa; algun avi freak amb ganes de gresca i algun que altre convençut. Moltes pancartes - la gran majoria amb consignes de capità Enciam escrites en castellà-, molts malabars i moltes llaunes pel terra.

A la vista del percal encara vaig marxar més indignat. Cap de les meves indignacions, reals i amb possibilitat de solució estava reflectida. M'indignen els que s'indignen acampant perquè estan indignats per la indignació d'un sistema que al capdavall els indignats han permès, generat i enfortit. Ni revolta, ni revolució, ni cop d'estat...pura collonada. Un aplec de Hello Kitty. Com diria el gran mestre xinès, Me Lan Xingat:

"Si el teu enemic és dèbil, derrota'l.
Si el teu enemic és fort, uneix-te
Si el teu enemic és Hello Kitty, estàs fotut"

Navega per les etiquetes

acampada

COMENTARIS

+0
-0
Paradoxes
Srenor, 21/05/2011 a les 03:30
Es que aquesta revolta és d'aquelles que aplaudeixen amb les orelles "els de la república", que a la pràctica és la república espanyola.

A Catalunya històricament tots els moviments catalanistes o inependentistes que han existit han hagut de suportar als de la "lluita de clases" que propugnen "pacto y alianza con nuestros hermanos por un bien superior", esguerrant-los el dia: Cambó amb en Lerroux, Macià y Companys amb l'amalgama sindical comunista, Pujol amb el socialísme sindicalísta, i els del 10J amb aquests.
Bé per ells, són 25 mil a madrid, 5000 a Barna....el 10J vam ser més d'un milió, i com quí sent ploure o sigui que molta sort en cambiar el sistema.
+0
-0
no podria estar en més desacord
natxo, 21/05/2011 a les 03:23
Sóc un treballador dels bons, dels que s'implica i deixa la pell.No sóc cap perroflauta, ni anti-res que no sigui que em prenguin el pel.
Porto a la plaça des de el primer dia, a la comissió de comunicació i si bé es cert que s'està aplegant una pluralitat que pot semblar folclòrica i kafkiana, trobo que desacredita com ho fas tu es molt fàcil i demagògic.
Estem coordinant, invertint moltes hores, molta energia... es increïble com s'autogestiona cuina, infrastructura, comunicació, etc. que vinguis a fer un tomb i escriguis el que escrius es trist i no, potser la Plaça no és en absolut el teu lloc. Estem buscant el nostre i pot semblar massa heterogeni, desorganitzat etc. És un moviment espontani i es normal que això passi.
quedat a casa wapo, estaràs més tranquilet

PD: els sudamericans que et truquen, paguen el pa dels seus fills. Estic casat amb un d'ells, i t'asseguro que lluiten com tu o com jo per tirar endavant
+3
-0
El maig, mes de la maria
Saa, 21/05/2011 a les 02:33
Després d'uns dies de concentracions ja em veig capaç de dir certes coses d'aquest fenomen.
-És evident que la situació econòmica,social i moral a nivell mundial, després dels actes impudícs comesos per alguns, tolerats i mai sancionats pels responsables judicials i governamentals, porta a la revolta per canviar els plantejaments i les pautes de comportament de l'establishment mundial
- Parlar d' spanish revolution,com han parlat alguns, és en sí un oxímoron, no cal perdre de vista que un dels fets que se senten més cofois els espanyols és la contrarevolució francesa de l' ínclit Ferran VII, " vivan las caenas ".
- Em pregunto perquè aquest jovent, no deixa algunes consignes antiquades modernitzades amb twitter, de tipus anarco-nihilistes i s'enfronta a aquella part de la societat espanyola, i també de la nacional, que s'estima més escoltar a qualsevol folclòrica que no pas a ells. D' això només tenen la culpa els polítics ?.
- I Catalunya què ?. Com sempre quan s'inicia un moviment popular a Espanya, assimilada o desapareguda. ¿Cal recordar,per exemple els moviments anarquistes espanyols, l' interès que van mostrar per les aspiracions de llibertat de la nació catalana.
Com diria en Joan Fuster, tota política que no fem nosaltres,serà feta contra nosaltres

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: