Redacció osona.com | Actualitzat el 20/05/2011 a les 13:45h

Propietaris del Torrental presenten una querella contra l’alcalde de Calldetenes

Per un presumpte delicte d’estafa.

Un grup de propietaris dels terrenys que integren el sector urbanitzable El Torrental del municipi de Calldetenes han presentat aquest matí una querella contra l’alcalde de Calldetenes, Jaume Mas, i l’empresa contractista Servià Cantó, S.A. per un presumpte delicte d’estafa en el procés d’adjudicació i execució de les obres d’aquesta urbanització.

La querella s’ha presentat als Jutjats de Vic, segons ha confirmat a Osona.com l’advocada Blanca de Olivar, de la prestigiosa firma advocats Zegrí + De Olivar Advocats Penalistes, a qui els propietaris han encarregat el cas.

A partir d'aquí, la querella haurà de ser assignada a algun dels jutjats de Vic, que analitzarà si l'admet a tràmit o la desestima. En cas de ser desestimada, els querellants podrien recórrer posteriorment a l'Audiència de Barcelona per a la seva admissió. Si fos admesa a tràmit, tot seguit es passaria al procediment judicial, en què les parts presentarien les seves proves, es procediria a la instrucció del sumari i, finalment, se celebraria el judici.

Segons els propietaris, el pressupost de la primera fase de la urbanització ha tingut una desviació de prop de dos milions d’euros. Les obres estaven pressupostades en poc més de tres milions d’euros i, al final, el cost ha estat de més de cinc milions.

“Hi ha hagut un desviament que ningú sap on ha anat a parar. Hi ha partides que no s’han justificat i d’altres en les quals s’han inclòs factures d’obres d’altres sectors”, explica un dels veïns. El problema és que aquest augment ha repercutit en les quotes que han de pagar els propietaris, i que ara alguns d’ells no poden pagar. “Fins i tot, en alguns casos es planteja la possibilitat d’embargar les parcel•les”, afegeix el mateix veí.

Els propietaris que han presentat la querella són Núria, Joan i Lluís Jové, Margarida i Maria Loreto, Rafael Arumí, Ramon Puigivila, Claudi Suriñach i les companyies mercantils SIMM Serveis Immobiliaris Albert Orriols SL, Proquiroll2 SL, Patrimonial Caladro SL i Habitatges Cimipro.

Navega per les etiquetes

estafaurbanisme

COMENTARIS

+8
-6
Intervenció judicial jà.
Miquel, 20/05/2011 a les 15:43
L’ajuntament de Calldetenes es te d’intervenir judicialment, però ràpid.
+2
-1
CAMPANYA ELECTORAL
Anònim, 20/05/2011 a les 20:06
Entre l'espectacle de poble en marxa ahir, i la publicació d'aquesta noticia crec que és la pitjor campanya electoral que conec i que he pogut veure en els útlims anys.
Tothom és inocent fins que es pot demostrar el contrari!!!així que tot això és una campanya política bruta!!!!
+2
-0
fum
Anònima, 20/05/2011 a les 21:00
AIXÒ NOMES ES FUM, per fer mal!!!!!
Ho trobo horrible!!!!
+2
-1
Candidats a l'alcaldia
Calldetenenca, 20/05/2011 a les 23:12
Jo no vull persones com els de poble en marxa ni CIU al meu costat, fent aquest tipus de política. Enganyant i crean aquesta confusió, ja que és la única forma que tenen de aspirar a guanyar!
Quants dies fa que sabieu que es publicaria això?
INDIGNANT

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Resultats
Eleccions Municipals 2011
@Vic_Eleccions
Especial eleccions

El Fòrum Pobles treu foc!

Debats poble per poble sobre les properes eleccions municipals. Últimes entrades:

Calldetenes: parla l'alcaldable Pere Vinyeta

Gurb: "S'agafa abans un mentider que un coix"

Tona: "Tu vius a Tona? No ho sembla!"

Taradell: els lectors fan la porra dels resultats

Anar al Fòrum Pobles

Enquesta
Eleccions municipals: què és el que us preocupa més del vostre poble?
      Vots emesos: 129
Edicions locals

Un debat sense gens de debat

 
Al debat de Sant Pere de Torelló només hi va intervenir Jordi Fàbrega, candidat a la reelecció per l'Entesa per Sant Pere-AM. El candidat de CiU, Albert Bardolet, va declinar la invitació. Vídeo d'El 9 TV (ampliat a dins de la notícia).
Arxiu històric
Humor
Vés a: Les futures Adoberies

Les futures Adoberies

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: