ICV > notícies > ICV-EUiA fa una c...

Notícia

Jhmirallessaguesbadalona

Joan Herrera Jordi Miralles i Carles Sagués a Badalona

Fletxa_component
18/05/2011
ICV-EUiA fa una crida a Badalona a aturar la "xenofòbia del PP" i les retallades del PSC i de CiU

Joan Herrera assegura que votar Carles Sagués és útil per garantir polítiques d'esquerres i per aturar el "partit tòxic" que és el PP

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha fet una crida avui des de Badalona a aturar la xenofòbia del PP perquè, ha dit, "és el partit tòxic de Catalunya" que "per esgarrapar vots és capaç d'actuar amb total irresponsabilitat fomentant l'odi i el racisme". Així, Herrera ha criticat que el PP sempre estigui disposat a dividir la societat catalana per la llengua, atacant l'autogovern de Catalunya i atiant la catalofòbia en el conjunt de l'Estat, manipulant, mentint, falsejant dades sense cap escrúpol, per generar estereotips i prejudicis, per atiar el rebuig i l'odi a les persones estrangeres.

 

 En aquest sentit, Herrera ha lamentat que el PP assenyali les persones immigrants com els responsables de la delinqüència, de l'incivisme, d'acaparar les prestacions socials i fins i tot de portar malalties. "Amb aquesta política el PP vol dividir la ciutat, dividir els barris, dividir el vot dels treballadors i de les classes populars i desviar l'atenció sobre els veritables responsables de la crisi, que són els aliats naturals del PP: els banquers, els grans empresaris, els especuladors financers", ha dit Herrera des d'un míting a Badalona on ha assistit per donar suport al cap de llista per la ciutat, Carles Sagués, i des d'on ha insistit en criticar el "PP més salvatge" que "va sembrant d'odi els carrers per arreplegar vots, que aconsegueix que mirin a l'altre amb recel". "Bravo per Garcia Albiol el jove explotat no es preocupés del banc i es preocupés de l'immigrant", ha ironitzat el dirigent ecosocialista.

 

De la mateixa manera, Herrera ha dit que a Badalona, les polítiques del PSC i de CIU es donen de la mà per la qual cosa ha assegurat que la solució "no és ni la sociovergència, ni les retallades, ni perquè la gent d'esquerres voti al PSC, per por al PP, i els socialistes acabin pactant amb CiU".  "Aquest PSC amaga les sigles i diu ara que és d'esquerres però lamentablement ha abandonat valors d'esquerres perquè pactant amb CiU s'oblida que la ciutat necessita més polítiques socials", ha recordat Herrera.

 

 

"Què ningú d'esquerres caigui en la trampa del vot útil", ha dit Herrera perquè només amb una ICV-EUiA forta farem una Badalona sense murs entre barris, entre els autòctons i els nouvinguts, entre la la gent de renda més alta i els que tenen meys recursos".

 

Per tot plegat, Herrera ha assegurat que "votar ICV-EUiA, votar Carles Sagués, és dues vegades útil per aturar al PP perquè la coalició és el partit més anti-PP" i perquè "és útil per garantir polítiques d'esquerres". "Votant ICV-EUiA a Badalona podeu aturar la xenofòbia del PP i les retallades de CiU i PSC", ha subratllat el dirigent ecosocialista, "perquè el que Badalona pot garantir que comencem a fer polítiques per parar els peus és que la coalició sigui més determinant".

 

Per la seva banda, el cap de llista a Badalona, Carles Sagués, ha assegurat que davant de les propostes del PP "xenòfob i racista", que aposta per la fractura social i no té escrúpols davant de res" la única opció per fer front a les polítiques de la dreta és ICV-EUiA  perquè "ni per activa ni per passiva ni per acció, ni per omissió permetrem que arribin al govern de Badalona".  Així, Sagués ha posat èmfasi en que si la coalició arriba al govern de la ciutat la prioritat serà la lluita contra la crisi econòmica creant ocupació, contra la misèria, per la inclusió social i per la igualtat. "No permetrem que hi hagi cap persona, hagi nascut on hagi nascut, que no tingui cobertes les necessitats bàsiques", ha afegit.

DS 21/05/2011 | 09:10
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
197
  • Mesveure