Dissabte, 21 de maig de 2011 | 12:11
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

La jornada de reflexió s'inicia amb milers de ciutadans 'indignats' als carrers

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El moviment del 15-M resisteix a les places de tota Espanya
La jornada de reflexió s'inicia amb milers de ciutadans 'indignats' als carrers
Notícia del dia 21/05/2011 08:12
Milers de ciutadans 'indignats' segueixen concentrats en places de tota Espanya en l'inici de la jornada de reflexió electoral. Han decidit trencar i desafiar el silenci imposat per la Junta Electoral i ratificat ahir pel Tribunal Suprem. La policia ha rebut ordres de no intervenir. La força del moviment espontani sorgit el 15-M a través de les xarxes socials segueix imparable, amb Madrid i Barcelona com a motors de la protesta.
indignats3
La Junta Electoral va decidir anit que les manifestacions a partir de l'inici de la jornada de reflexió eren "contràries a la legislació electoral", decisió que el Suprem ha avalat.

La prohibició, més que descoratjar als manifestants ha alimentat la protesta, que en la Porta del Sol ha arribat a congregar a unes 28.000 persones segons la policia. La plaça madrilenya estava desbordada, un èxit total que a més s'ha produït en un ambient completament pacífic. La policia s'ha limitat a acordonar la zona però, finalment, passades les 00.00 hores, han desmuntat l'operatiu.

A Barcelona, unes 5.000 persones han protagonitzat una fragorosa cacerolada per una Democràcia real que ha durat més d'una hora. Els assistents han aprovat descentralitzar l'assemblea i portar-la pels barris de la ciutat.

A partir de les 14 hores d'aquest dissabte se celebraran 13 assemblees: una en Santa Coloma i la resta per diferents punts de la ciutat comtal. Associacions de veïns, centres socials, ateneus, bars o centres socials ocupats albergaran aquestes reunions. A les 17 hores, s'ha convidat a tot aquell que vulgui participar a unir-se a l'assemblea de Plaça Catalunya.

Recursos sense èxit

El Suprem ha mantingut la prohibició de les concentracions i rebutjat el recurs presentat per Esquerra Unida. Quan va conèixer la notícia, la coalició va anunciar que anava a presentar un recurs d'empar al Constitucional abans de la mitjanit, però el registre ja estava tancat i avui no és dia hàbil. Així que aquí acaba la via legal. La prohibició es manté en peus. I, de moment, les manifestacions segueixen en totes les places,en un clima de protesta i indignació sense incidents.

La metxa que va prendre a Madrid amb força s'ha anat estenent a la mateixa velocitat que descol·locava als polítics i forçava a reaccionar als poders públics. A València unes 10.000 persones, segons la Policia Local, s'han congregat a la plaça de l'Ajuntament, una vegada que la Delegació del Govern autoritzés algunes de les concentracions, en contra del criteri de la Junta Electoral Central.

La Delegació del Govern a València ha indicat que acceptava les concentracions anunciades per avui i el diumenge, encara que amb l'advertiment que no es permetrà fer propaganda electoral.

A Andalusia la indignació i la presa de places corre encara més de pressa. Més de 13.000 persones s'han concentrat pels carrers de les principals capitals andaluses. La manifestació convocada a Màlaga ha sigut aquesta vegada la més multitudinària. Han participat unes 7.000 persones, que s'han citat cita a la Plaça de la Constitució.

A Sevilla, la Plaça de l'Encarnació ha registrat la xifra més alta d'ocupació dels últims dies, amb unes 4.000 persones. El dia ha enfosquit amb 1.500 concentrats a Granada, 800 a Almeria, altres 600 a Cadis, més de 200 a Huelva i un centenar a Jaén.

A Madrid, en el sisè dia consecutiu de protesta, l'organització ha repartit fulles amb indicacions per com actuar en cas de desallotjament o càrrega policial. Volen evitar que es produeixin ferits. Igualment, han demanat que respectin el treball dels agents policials, subratllant que aquests estan obligats a entrar a la plaça per comunicar a l'organització que l'assemblea havia estat declarada il·legal, malgrat la qual cosa, i tenint en compte el caràcter pacífic de la mateixa, no es procediria al desallotjament. Un clima de contestació pacífic i solidari per a una jornada de reflexió atípica, de consecuències encara imprevisibles, per fer front a la crisi.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1