Dissabte, 21 de maig de 2011 | 12:25
Vostè es troba a: Inici > L'opinió de l'editor >

LA RETALLADA SANITÀRIA

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
mf
LA RETALLADA SANITÀRIA
Manuel Fernando González
19/05/2011 22:40
La sanitat catalana camina acceleradament a un punt d'empobriment dels recursos públics de forma galopant. Aquesta trista història vam començar a explicar-la als nostres lectors, des d'aquest mateix punt d'opinió, a les poques setmanes que  es fes càrrec de la Conselleria el Doctor Boi Ruiz, un home procedent de la patronal de les mútues, que va ser nomenat per a això: perquè tots evitéssim col·lapsar els nostres hospitals i CAP i donéssim, a continuació, alegria a la butxaca contractant qualsevol de les mútues que operen a Catalunya. Per si algú no ho tenia clar, després de les eleccions municipals ho podrà contemplar, però del color "Vichy Catalán" i a més amb bombolles de celebració. Al principi, alguns metges de renom ho van veure bé, perquè van pensar que les retallades portarien a les seves consultes privades a molts catalans, però aviat van descobrir que això no seria així i que l'aposta governamental era pels amics patronals del Conseller, que acostumen a pagar poc i tard als seus facultatius. Total, que van decidir reconduir el cabreig de la gent a la seva parcel·la corporativa per armar-la més i millor. Això del lloguer dels quiròfans d'última hora nosaltres ho interpretem com una modesta concessió a aquests professionals de la medicina privada, perquè puguin guanyar-se millor la vida, sinó ja ho veuran. En definitiva, que els més pobres surten però que molt fotuts d'aquests plans de privatització i baixada de pressupostos, en un moment polític molt negre per a l'esquerra, que està molt afectada per les patacades electorals i no té líders emblemàtics i, per tant, creïbles. Si a això s'afegeix l'efervescència del Partit Popular, que acabarà ajustant l'Estat a la seva mesura, tenim per davant un panorama regressiu molt dur i difícil d'assumir socialment. Serà el moment en el qual sapiguem si les acampades del 15M neixen per canviar veritablement el sistema existent, o bé, com escriu avui en el seu diari el periodista Anson, com a fruit madur i eficaç de l'"agitrop" dels comunistes espanyols per guanyar la presència institucional que ara no tenen.

Manuel Fernando González
Director i Editor
www.pressdigital.es
www.catalunyapress.cat
Moreneto
20/05/2011
Potser el negoci sanitari expliqui la cara "somrient" dels cartells electorals de ciu. O potser caldria dir "morro"? S'obrirà la boca en forma de riallota quan triomfi el negoci privatitzador?
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1