Notícia

Feuia_1850
Fletxa_component
19/05/2011
ICV-EUiA celebra l'acte central de la seva campanya a Terrassa

Manel Pérez: "Hem d'evitar passar de l'Estat del Benestar al del Malestar". L'alcaldable es postula com el vot útil i fiable de la gent d’esquerres. Reitera la crida als votants socialistes decebuts i presenta la coalició com la força política que no accepta cap tipus de retallades. Més de dos centes persones han acudit al centre cívic President Macià per escoltar les propostes d'ICV-EUiA per al proper mandat municipal. El candidat a l'alcaldia per ICV-EUiA, Manel Pérez; el secretari general d'ICV, Joan Herrera; i el coordinador general EUiA, Jordi Miralles, van ser els encarregats d'exposar-les.

Cal convertir la indignació i la decepció en vots d'esperança per canviar la realitat. Ho ha dit l'alcaldable d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa, Manel Pérez, en l'acte central de campanya, a la sala del Centre Cívic President Macià.

En les seves respectives intervencions, cadascun d'ells va posar l'accent en una o en diverses qüestions, però els tres van coincidir en demanar el vot als indignats amb els actuals governs de Catalunya i d'Espanya. "Les mobilitzacions ens estan dient que volen una nova política: que no retalli, més directa, sense corrució", va dir Herrera en referència a les mobilitzacions que s'estan duent a terme a diferents ciutats de l'estat. "Al PP li molesta i al PSC li fa nosa", va dir sobre aquestes mobilitzacions. "Nosaltres prenem nota".

Per a Pérez: "La sortida de la crisi no es pot fer a costa dels serveis públics perquè això porta a un horitzó de desigualtats, de retrocés social. És passar de l'Estat del Benestar a l'Estat del Malestar, passar d'un estat pel qual molt gent ha lluitat i ha deixat la seva vida a l'Estat del Malestar constant."

Pérez s'ha postulat com el vot útil i fiable de la gent d'esquerres de Terrassa. Reitera la seva crida als votants socialistes decebuts i presenta la coalició com la força política que no accepta cap tipus de retallades i que sempre ha estat al costat dels treballadors. Com el partit que vol un futur millor, més d'esquerres, més ecologista, amb més llibertat i més participació de la ciutadania.

Herrera ha qualificat les acampades de la gent de bona notícia perquè han perdut la por i ja no acaten les retallades de CiU mentre es fan regals fiscals a una minoria. Herrera ha dit que les mobilitzacions canvien consciències però els vots canvien governs: "Sabem que la democràcia és alguna cosa més que votar cada 4 anys. Entenem que la política s'ha de canviar però que per canviar-la necessitem canviar la correlació de forces i això vol dir mobilitzar-nos per canviar consciències però votar perquè els governs girin cap a l'esquerra amb tota la sensibilitat social, amb perspectiva ambiental. Sabem que hi ha coses que no tenen preu.". Ha denunciat que Artur Mas busca "la majoria silenciada, de gent dòcil, que no té veu" per tal de poder seguir fent retallades després del 22 de maig. Herrera creu que "les mobilitzacions expressen una consciència de la gent que diu que no a aquest camí" i que "plantegen reflexió" mentre "alguns estan posant espelmes" perquè la Junta Electoral prohibeixi les manifestacions. "Però la campanya no era moment de debat i reflexió? A qui li fa por?", s'ha preguntat Herrera que creu que les mobilitzacions obliguen als governants a obrir les orelles i escoltar propostes que són normalment són ridiculitzades en seu parlamentària per Artur Mas i José Luís Rodríguez Zapatero.

L'abstenció o el vot en blanc, afirma Herrara, no obliga als poderosos a canviar res. L'única manera de plantar cara, diu, és votant a l'esquerra.

Herrera va criticar durament el govern d'Espanya. "El PSC té por perquè sap que la política que ha fet Zapatero li pot passar factura. Zapatero ha baixat les pensions, ha retallat els salaris i ha fet la reforma laboral", va exposar. El principal blanc de les seves crítiques, però, va ser l'actual govern de la Generalitat. "Van dir que volien el govern dels millors i quan han arribat al poder han dit que no hi ha diners per la sanitat i l'educació. Però en canvi han tret l'impost de successions", va exposar. "Mas vol fer amb els vots de molts una política per molt pocs", va dir Herrera, que va afegir que "davant les retallades de CiU i del discurs salvatge de la dreta i ha una alternativa".

I aquesta alternativa, a Terrassa, per a ICV-EUiA, es diu Manel Pérez. Seguint la línia d'Herrera, l'alcaldable també va carregar contra el govern de Mas. "Hi ha qui demana un canvi, però cal escollir bé cap a on va aquest canvi. Rull seria l'executor de les retallades de Mas", va dir Pérez en referència al candidat de CiU a Terrassa. "I ho faria de la mà del PP, aquella dreta que dificulta la convivència incentivant la xenofòbia". Per a Pérez hi ha una alternativa: "la que enforteix les polítiques socials, la que impulsa la modernització ecològica, la que es construeix des de la mirada de les dones.... I el PSC tampoc és aquesta alternativa", va dir per, a continuació, demanar el vot "als votants decebuts del PSC. Som el vot útil i fiable contra les retallades".

El proper diumenge ICV-EUiA preten, doncs "convertit la indignació en vots d'esperança per canviar la realitat", en paraules de Pérez. "El 22 de maig ens hi juguem molt: retallades o futur".


DL 23/05/2011 | 09:20
Fons_fixed_publications
Portad_revista
  • Mesveure