Salvador Cot | Actualitzat el 18/05/2011 a les 23:59h

Votar-los no és fàcil

De cop, la campanya electoral ha fet un viratge i tots els partits han hagut d'adaptar el seu discurs a un fenomen imprevist, com són els centenars de persones que s'han concentrat a la Plaça Catalunya. El vodevil ha estat ben mogut, i cada candidat ha intentat evitar que l'esquitxés una protesta que no està sota el control de ningú i que se sap com ha començat, però no com acabarà.

El cas és que aquest moviment, a Catalunya, és aliè a tot.
No té connexions amb l'esquerra estatalista, ni amb el catalanisme ni, menys encara, amb els sindicats majoritaris. Així que cada candidat pensa, aproximadament, que com que la protesta va contra tots, no hi ha motiu per a què ell s'hi enfronti específicament. No fos que ens emboliquéssim a quatre dies de les eleccions.

I, mentrestant, els blocs electorals ens segueixen ensenyant
actes prefabricats, dinars sectorials i visites guiades amb aquella cordialitat tan artificial dels polítics quan saluden algú amb una càmera pel mig. Votar-los s'està convertint en una heroïcitat.

COMENTARIS

+1
-1
CAL ESMOLAR L'EINA: VIA FORA , INDEPENDÈNCIA
NOMÉS VOTARÉ INDEPENDÈNCIA, DE MOMENT LLUITA AL CARRER, 19/05/2011 a les 21:25
FORA POTOLS POLITICS!!!

LLUITEM PER LA SOBIRANIA, NO ELS VOTEM AQUESTS PORCS !!!

LA LLUITA AL CARRER PER TRENCAR LA PORQUERIA POLITICA ESPANYOLA!!!!

SOBIRANIA PAÏSOS CATALANS!!!!

TOTHOM AL CARRER !!!!
+3
-6
herois?
un, 19/05/2011 a les 17:21
Doncs si. Per una vegada estic d'acord amb tú, Cot. I jo, com que no tinc res d'heroi, per això ja fa molt que no els voto. A ningú.
+10
-1
Tot això està molt bé. I ells quan s'implicaràn?
Anònim, 19/05/2011 a les 17:00
Tot això de la plaça de Catalunya està molt bé, i com tot-hom, i jo mateix, podem estar d'acord. Però, tots aquests joves quan els vas a proposar per a incorporar-los a algún projecte per a que agafin el relleu del sistema i que ells agafin responsabilitats polítiques, et diuen que "s'alegren molt de veure't". I no mouen un dit, doncs tots ells viuen molt bé sense implicar-se en res. Dissortadament els que fa temps que ens movem, us podem donar infinitat d'eixemples d'això.
+7
-5
Jo també estic fart dels polítics però...
Anònim, 19/05/2011 a les 16:24
Com que no vull una anarquia, per tant ni democràcia real, ni romanços. Em decanto per votar a qui no ha estat mai vivint de la mamella pública i a qui em crec: en Santiago Espot! JO SOLIDARITAT, JO ES POT!
+3
-0
Doncs del Carretero
Anònim, 19/05/2011 a les 16:22
què me'n dieu?...
+0
-0
Però aquesta escriptora
Anònim, 19/05/2011 a les 16:21
no té, ja, un doctor?...
+9
-1
Duran y Lleida gasta 1000 euros diaris en una suite al Hotel Palace Madrid
(HOTEL PALACE MADRID 5 *****) Duran Lleida Living la vida loca , 19/05/2011 a les 16:11

http://www.saul.cat/article/3379/lostentacio-de-duran-i-lleida


Cal acabar amb vividors de la politica com el senyor Duran Lleida que viu com un marquès en hotels de 5 estrelles

Com el seu amic Strauss-Khan,per cert tampoc es pot permetre
colocar a amants com per exemple un escriptora mallorquina
a la qual el Duran i Lleida la te ben enxufada,en tots els sentits
+14
-2
ES fàcil..INDEPENDÈNCIA..!
Anònim, 19/05/2011 a les 13:35
Fins quant els ciutadans de Catalunya, hem de seguir mimèticament el que fan i diuen els ciutadans espanyols a Madrid a la plaça del Sol..? la única sortida digna com a poble i ciutadans lliures es la INDEPENDÈNCIA de Catalunya. No es resoldrien mai tots els nostres problemes com a ciutadans , però segur que al menys es podrien alleugerir bastant. Trobo a faltar que els acampats arreu de la nació catalana, no demanin la independència de Catalunya, com un canvi real per a tal de millorar i canviar la actual situació de prostració i ruïna a la que hens arrossega la dependència de ser i estar sotmesos al regne de Espanya.
+2
-3
QUI US PRIVA
Anònim, 19/05/2011 a les 12:23
DE VOTAR INDEPENDENCIA SINO UN MATEIX
VISCA!!! ja no faig cap falta, sereu vosaltres els que tindreu el que mereixereu sí, sí, sí tú, tú, NO HO ESPERAVEU OI? jo tamoc que arribés al mateix Madrid, sols em falta un preg per a que surta RODO, deixeu que el SOCIALISME el fatgen els EMPRESARIS, NO US DEIXEU ENREDAR PER ELS CAPITALISTES que si poden us xuclaran la sang fins a la mort, MATAR DE FAM TAMBE ES TERRORISME..recordeu que el SOCIALISME, no és SOCIOLISTO ni COMUNISME, NI AQUEST CRIMINAL ASSASSI CAPITALISTES... que mireu que n´ha fet de mal
+15
-2
Independència i canvi de règim
Anònim, 19/05/2011 a les 12:11
Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada

Autor: Antoni Gaudí. Arquitecte català
+7
-2
Indignats ? I seran manipulats, com sempre
Anònim, 19/05/2011 a les 11:41
Aquest moviment tracta tots els partits per igual quan no és cert : en el tema de la hipoteques abusives Esquerra , si, i icv han defensat la dació en pagament en contra de la banca i cyu-psoe.pp hi han estat en contra.
Hi ha polítics que vieun en una suite de luxe, d' altres que accepten suborns i reglas i d' altres que viuen en pisos modetos compartits i no accepeten suborns ni regals.
És evident que aquesta situació motiva l' electorat de dretes ( ergo, pro banca ) a anar a votar mentre desmotiva el d' esquerres amb l' excusa de "tots són igual".
Doncs ja està : victòria espectacular de les forces probanca, i després càrrega policial, 40 detinguts i no se'n parli més.

Ens prenen per tontos...i els donem la raó!
+3
-0
blocs electorals
Llibertat, 19/05/2011 a les 11:28
Jo també estic en desacord amb la llei per els blocs electorals que emeten, i lo que faig és tancar la televisió. Sóc consecuent. Les coses s' han de canviar i s'ha de començar fent l' acte heroic d' apagar aquesta màquina de propaganda i de control social que tots tenim a casa. Parleu amb la familia, amb els que tingueu al davant, llegiu.. hi han milions de coses millor a fer que mirar la televisió, i més enriquidores.
+6
-0
llàstima
Jordi Torras, 19/05/2011 a les 11:25
No aconseguiran res perquè no saben que volen, i si algú ho sap no sap com fer-ho possible i el que vol un és el que no vol el del costat, l'únic que els uneix és la frustració i la necessitat, juntament amb el desig de coses que no poden succeir espontaneament; és com si jo vulgues ser ric o volar i no pugues, i m'indignés i manifestés , ni manifestarme ni indignarme em faran ni ric ni faran que em surtin ales, probablement sóc un carca, però les revolucions succeeixen per arribar a algun lloc no com a fugida cap enlloc, que és el que em sembla això.
+8
-0
Democràcia directa?
jocar, 19/05/2011 a les 11:22
Més enllà de la suposada espontaneïtat del moviment de protesta, o dels seus orígens en una web del partit socialista, trobo interessant preguntar-se sobre el veritable sentit - o contrasentit - de l'expressió "democràcia directa". Aquesta democràcia directa que reclamen els congregats a les places, s'ha de contraposar a la democràcia indirecta que es suposa que tenim.I si és així, aleshores la "directa" quina és? Ës la que es troba més propera al poble perquè és la que li dóna major poder de decisió en el si d'assemblees populars que exerceixen la sobirania de forma directa. I per contra, la indirecta és la que li dóna menys poder de decisió perquè aquesta facultat es delega en partits polítics que exerceixen la sobirania de forma indirecta. Aleshores, quina és millor, la indirecta o la directa? Per als que protesten actualment sembla ser que és la directa. Però, qui pot assegurar que sigui la millor si mai no s'ha portat a la pràctica? A més, des dels orígens grecs de la democràcia aquest sistema polític s'ha caracteritzat per evolucionar de forma que la voluntat popular quedés mediatitzada per la seva delegació en institucions individuals o col.lectives. En definitiva, a la llum de la història de la humanitat penso que aquesta reivindicació de democràcia directa no té cap mena de sentit i és poc útil per a solucionar els problemes que afecten la nostra societat. Des d'aquest punt de vista les protestes de les places acabaran com tots els moviments assamblearis, és a dir, manipulats amb més o menys subtilesa per algun grup de poder. Personalment crec que el que ens convé és més democràcia, sense qualificatius, i menys manipulació.
+6
-4
El Dret d'autodeterminacio es democracia real
postfederalista, 19/05/2011 a les 11:02
Els independentistes no han d'estar a la defensiva. Comentaristes babaus, si demanar l'Autodeterminació es demanar LA DEMOCRACIA REAL. Per l'Independència CAL SUMAR. Tots a les concentracions.
+10
-0
Sóc l'Anònim de les 10:04
Pirineus, 19/05/2011 a les 10:09
Per cert, i per acabar el comentari d'abans: qui els farà fora, el senyor Hereu, hauria de ser així segons les ordenaces municipals, o ho haurà de fer el senyor Puig?

Au, adéusiau.
+15
-1
Fenomen imprevist?
Anònim, 19/05/2011 a les 10:04
No ho és d'imprevist, senyor Cot.

Com és que el senyor Hereu no els ha desallotjat com ho va fer amb els del parc de la Ciutadella davant del Parlament i, ara, en plena campanya electoral i al centre de la ciutat?

A qui beneficia aquest moviment "indignat" que, a més, no qüestiona el marc espanyol?

Sembla un cop d'estat.
+6
-2
Blocs
AliBay, 19/05/2011 a les 09:52
Sobre això dels blocs electorals, si de veritat hi estan en contra, el que han de fer és no informar de cap acte de cap partit durant la campanya. Qui vulgui sortir per la tele que es pagui els anuncis, com tot fill de Colón.

Total, l'únic que fan és emetre allò que volen les oficines de premsa (eufemisme per departament de propaganda) que s'emeti: declaracions, visites als mercats, mítings orquestrats...
+7
-2
Fart !!
Anònim, 19/05/2011 a les 09:26
El que és de vergonya, com a mínim a TV3, és que cada dia ens repeteixin als TN allò de que .... el periodistes no estem d'acord amb els espais electorals, etc. etc. i que després dels blocs encara ens facin, de motus propi, uns reportatges del que voten a Navarra, Madriz, o on sigui. Que ens deixin en pau!, que nosaltres també estem farts de la comèdia dels espais electorals, no cal que ens donin dues tasses!!
+12
-2
Ingenuitat?
Anònim, 19/05/2011 a les 09:14
Cot, no sé si ets un ingenuu o tels fas. Aquest moviment "espontàni" es va començar a preparar el passat mes de febrer, a partir d'una web oberta pel partit socialista (el domini a nom d'un particular, és clar) cara a les eleccions del diumenge i les properes generals.
El problema és que s'els pot haver anat de les mans i ara veurem com acaba.
+16
-6
Que pesats...
Sergi Piñol, 19/05/2011 a les 09:02
Que pesats! que son els espanyols i sobretot els d'esquerres,no saben perdre! Despres d'arruinar Catalunya durant 7 anys i ara que veuen que perdran a tot arreu,per la seva incapacitat i ganduleria,apa a fer acampades i cacerolades i ara sense cap guerra com a excusa (ni cap vergonya!)que marxin tots d'acampada cap a madrid i no tornin!
+5
-1
Criteri per votar
Josep Brâut, 19/05/2011 a les 08:50
En aquestes eleccions és important tindre un criteri clar per votar.
Vota una tia bona:
http://descans.blogspot.com/2011/05/vota-una-tia-bona.html
+9
-0
fora les castas
antonio, 19/05/2011 a les 07:57
A la ciutat de Manlleu ja fa uns quants mesos que Suport per Manlleu es presenta amb un programa de democracia directe ( democracia total )possiblement Manlleu serà la primera ciutat de l´estat que apliqui la democracia durant tots els dies que dura una legislatura i no solament un vegada cada quatre anys.SALUT , DEMOCRACIA I LLIBERTAT !!!
+16
-9
Treballeu!!!
Miquel75, 19/05/2011 a les 07:53
Ganduls, treballeu!! I si no hi ha feina, us la doneu a vosaltres mateixos: penseu i arrisqueu-vos, obriu un negoci, sigueu emprenedors, i així no només tindreu feina sino que en donareu a altres. No heu pensat mai que quan algú us dona feina, a ell no li han donat pas? A Plaça Catalunya no en trobareu pas, ganduls!!!!
+10
-7
Ja era hora!
Mariona, 19/05/2011 a les 07:42
Sí, ja era hora que el jovent digués prou, jo mateixa els deia als meus fills que en algún moment haurien de fer una protesta seriosa. Malgrat tot, em temo que molt aviat seran manipulats per aquells que ja els van be les coses com estàn i que, com ens ensenya la historia, mai sabrem del cert qui son. Els que rebràn les garrotades que tard o d'hora hi hauran, seran els que amb més bona fe hi hauran colaborat.
+13
-3
...
Anònim, 19/05/2011 a les 07:36
Democrácia espanyola és un oxímiron.
+34
-2
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 19/05/2011 a les 00:36
Pel de les 00:27. No se si estaran farts de la cosa nacionalista, pero els "no nacionalistes" els roben 3000 euros anuals, farts o no, igual que a tu i a mi. L'alternativa ja ha deixat de ser, com fa molts anys, revolucio o bromur. Ara es independencia o bromur, espanyolet de segona.
+8
-32
Normalitat
Anònim, 19/05/2011 a les 00:27
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: