Redacció osona.com | Actualitzat el 20/05/2011 a les 18:12h

«Volem canviar d’una vegada la manera d’actuar de l’Ajuntament de Torelló»

TINC UNA PREGUNTA PER A VOSTÈ. El candidat a l'alcaldia de Torelló per ERC i JpT, Jordi Casals, respon les preguntes dels lectors d’Osona.com.

Osona.com ha posat en marxa una secció, “Tinc un pregunta per a vostè”, on els lectors han pogut fer les seves preguntes als candidats de Vic, Manlleu i Torelló. La nova entrega és la de la candidata d'ERC i JpT a l'Ajuntament de Torelló, Jordi Casals.

Recull d'entrevistes de la secció 'Tinc una pregunta per a vostè'








---------------
TINC UNA PREGUNTA PER A VOSTÈ, JORDI CASALS



- Per què una coalició amb Esquerra i Junts per Torelló?

- ERC i JpT suposa la suma de la tradició republicana de justícia i llibertat nacional i les ganes de canviar d'una vegada per totes la manera d'actuar de l'Ajuntament de Torelló. És d'admirar, que en moments de desafecció política, hi hagi hagut un col•lectiu de ciutadans, que desconents amb la política de l'Ajuntament, hagin fet un pas endavant i donar la cara pel canvi, enlloc de queixar-se sense fer cap pas endavant.
La trajectòria cívica, professional i personal dels membres de la coalició, els dos regidors que m'han acompanyat aquests últims quatre anys, els membres d'Esquerra i de Junts per Torelló, demostren que som una opció amb gent preparada per assumir responsabilitat a l'Ajuntament i amb propostes de canvi respecte els últims 12 anys d'alcaldia socialista i, sobretot, dels somnolents últims anys de govern sociovergent.

- Quins són els eixos del seu programa?

- El projecte d'ERC i JpT per Torelló és el de liderar des de l'Ajuntament un canvi de perspectiva a l'hora d'encarar els temps difícils que vivim, abandonar la resignació i el qui dia passa anys empeny que ha practicat la sociovergència els darrers anys i crear una dinàmica positiva, des de l'ambició i un lideratge eficaç, que sigui capaç de fer funcionar els tres motors de Torelló. El primer és el social, amb la gent de Torelló, les entitats cíviques, culturals i esportives i les seves activitats, que són les qui situen al mapa a Torelló, a nivell comarcal, nacional i internacional.
El segon motor és l'econòmic, donant suport a les empreses i als emprenedors i dinamitzant el comerç, a partir de la gran iniciativa i empenta que té el teixit associatiu. Hem d'atreure gent als carrers de Torelló, llavors les botigues es podran omplir.
El tercer motor és l'Ajuntament, que és qui, cooperativament amb el sector social i econòmic, ha de liderar i crear sinèrgies entre els diferents motors de Torelló. L'Ajuntament ha de ser eficient, pròxim i ambiciós, per crear un cercle virtuós que canvií la percepció d'estancament, sinó de reculada, que viu el nostre poble.

- Què en pensa del suport de Duran a Vivet?

- És cinisme pur que Duran i Lleida vingui a Torelló a pontificar amb l'espantall del tripartit, quan el què hi ha hagut a Torelló és sociovergència amb alcaldia del PSC. És simptomàtic que Vivet hagi estat acompanyat per Duran i Lleida, paladí contra les consultes i que sempre ha apostat per una entesa entre CiU i PSC. Això és el què ha fet CiU a Torelló, donar l'esquena a les consultes del 13D a Torelló i pactar una sociovergència, amb una absoluta submissió a Miquel Franch i el PSC. A Torelló, si CiU i PSC sumen, pacten. Si es vol un canvi real, cal que la ciutadania envií un missatge clar i contundent votant a l'alternativa, ERC i JpT.

- Què representa per vostè personalment el Carnaval i quines propostes contemplen a nivell de partit en aquest sentit?

- El Carnaval de Terra Endins segurament és el paradigma de l'expressió de la cultura a Torelló, un poble amb un gran dinamisme ciutadà creant un munt d'activitats culturals obertes a la participació de tothom. Aquest dinamisme cívic i cultural és un dels motors de Torelló que l'Ajuntament ha de saber canalitzar en el marc d'un projecte de poble global.
Per això cal un Ajuntament que lideri amb una actitud d'ambició i que cregui amb les persones i les entitats de Torelló, això vol dir està al costat d'aquestes, posant les coses fàcils.
Tota l'activitat de les entitats cíviques, culturals i esportives és un capital clau per Torelló, per la seva tasca cohesionadora i de reforçament dels nostres lligams col•lectius a través de la identitat que tenim com a poble, i també per la capacitat que dóna al poble de projectar-se a l'exterior, cosa que també hem d'aprofitar com a poble, tot creant sinergies per afavorir millor dinamisme comercial. Des d'Esquerra i Junts per Torelló volem fer de Torelló un referent nacional de Cultura Popular i el Carnaval n'ha de ser un dels pilars, amb la seva rua i amb el Pullassu, les Senyoretes, etc, festes vives i que van evolucionant i innovant amb el pas dels anys, és per això que Torelló és capital en cultura popular.
El Carnaval, a més, és una activitat amb una gran participació de gent del poble i de fora, és per això que cal vetllar perquè la festa sigui en pau, controlant el mal fer que sempre es troba en actes multitudinaris com és el Carnaval. Tot això ho volem fer posant els recursos necessaris, sobretot humans, tot implicant els organitzadors de les activitats del Carnaval, PIOC i Deixebles, així com a la comunitat educativa i sobretot als pares i mares dels menors que participen a la festa.
El Carnaval és patrimoni de Torelló i la seva gent, però també de la comarca i de Catalunya, i hem d'assegurar la seva continuïtat i el seu caràcter popular.


--------------------
CANDIDATS A L'ALCALDIA DE TORELLÓ
Solidaritat Catalana per a la independència (SI): Sergi Barragan
Junts per Torelló-Esquerra-AM (JpT-ERC-AM): Jordi Casals
CiU: Santi Vivet
ICV-EUIA: Roser Mas
PSC: Marc Fontserè
PxC: Josep Maria Soldevila

Recull de notícies publicades sobre Torelló


Referències a Internet

ERC

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Resultats
Eleccions Municipals 2011
@Vic_Eleccions
Especial eleccions

El Fòrum Pobles treu foc!

Debats poble per poble sobre les properes eleccions municipals. Últimes entrades:

Calldetenes: parla l'alcaldable Pere Vinyeta

Gurb: "S'agafa abans un mentider que un coix"

Tona: "Tu vius a Tona? No ho sembla!"

Taradell: els lectors fan la porra dels resultats

Anar al Fòrum Pobles

Enquesta
Eleccions municipals: què és el que us preocupa més del vostre poble?
      Vots emesos: 129
Edicions locals

Un debat sense gens de debat

 
Al debat de Sant Pere de Torelló només hi va intervenir Jordi Fàbrega, candidat a la reelecció per l'Entesa per Sant Pere-AM. El candidat de CiU, Albert Bardolet, va declinar la invitació. Vídeo d'El 9 TV (ampliat a dins de la notícia).
Arxiu històric
Humor
Vés a: Les futures Adoberies

Les futures Adoberies

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: