Diumenge, 22 de maig de 2011 | 12:17
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Interior calcula que 58.000 persones van participar el divendres en les protestes

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La policia rep l'ordre de no desallotjar les acampades
Interior calcula que 58.000 persones van participar el divendres en les protestes
Societat 21/05/2011 16:11
La cúpula del Ministeri de l'Interior, encapçalada pel ministre Alfredo Pérez Rubalcaba, ha constatat avui que en les concentracions pacífiques en diverses places espanyoles per mostrar la indignació sobre la gestió política i econòmica no hi ha hagut incidents. Ha xifrat en 58.000 persones la participació en les protestes del denominat moviment 15-M que van tenir lloc anit en ciutats de tota Espanya.
protestes
Rubalcaba s'ha reunit amb la cúpula del seu Departament per analitzar les concentracions que es van celebrar ahir en tota Espanya, especialment la que va tenir lloc en la Porta del Sol de Madrid, i el dispositiu policial desplegat per garantir l'ordre públic.

En aquesta trobada, han pogut constatar que les concentracions van transcórrer de forma pacífica i sense cap incident, malgrat haver estat prohibides per la Junta Electoral Central per tenir lloc durant la jornada de reflexió per a les eleccions municipals i autonòmiques que se celebraran demà diumenge.

Així mateix, han analitzat el dispositiu policial que ahir va estar operatiu per garantir "el compliment de la llei" i l'ordre públic, tal com ahir va avançar el propi Rubalcaba en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, i organitzar el dispositiu que treballarà avui i demà. Segons han precisat, els efectius desplegats seran els mateixos que durant qualsevol jornada electoral.

Madrid, bandera de les protestes

El ministre de l'Interior va anul·lar ahir tots els seus actes electorals per romandre al capdavant del Ministeri i estar atent a l'evolució dels esdeveniments. Segons l'últim part al que va tenir accés Interior anit, al voltant de 58.000 persones participaven en tota Espanya de les protestes, de les quals aproximadament la meitat es concentraven a Madrid.

El Cos Nacional de Policia ha rebut la confirmació d'Interior de no desallotjar la concentració de la Porta del Sol ni les de les altres ciutats espanyoles mentre no es produeixin incidents.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1