Diumenge, 22 de maig de 2011 | 12:16
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

Milers de 'indignats' segueixen mobilitzats en la jornada de reflexió amb un clima pacífic i festiu

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El moviment del 15-M resisteix a les places de tota Espanya
Milers de 'indignats' segueixen mobilitzats en la jornada de reflexió amb un clima pacífic i festiu
Notícia del dia 21/05/2011 18:01
Amb un ambient lúdic, solidari i pacífic, que domina les concentracions, milers de 'indignats' segueixen mobilitzats en moltes places d'Espanya, continuant amb les seves protestes en la jornada de reflexió electoral. Davant la falta d'incidents, la policia ha rebut ordres d'Interior de no intervenir. La força del moviment espontani sorgit el 15-M a través de les xarxes socials segueix imparable, amb Madrid i Barcelona com a motors de la protesta
pacifico
Ni la prohibició de la Junta Electoral Central, ni el rebuig del Tribunal Suprem a aixecar el veto a les protestes ni la forta presència policial han pogut mitigar la força dels manifestants del Moviment 15-M. El clima d'indignació i de protesta als carrers continùa i la jornada de reflexió davant les eleccions municipals i autonòmiques de matí està quedant avui marcada per una atmosfera pacífica i festiva, amb els ciutadans improvisant actes col·lectius al voltant de la seva exigència d'aconseguir una "democràcia real".

L'acampada a la plaça de Catalunya, que va aconseguir reunir en la nit del divendres a unes 8.000 persones, ha continuat avui sense incidents, en una atmosfera de solidaritat i unió festiva, que s'ha reflectit en l'organització d'un esmorzar popular, pel qual s'han cuinat més de 100 quilos d'aliments per a centenars de comensals, com a mínim uns 800.

El plat estrella ha estat arròs amb verdures, pel qual s'ha utilitzat a més d'una 'macropaella' fins a 80 quilograms d'arròs. Utilitzant enormes olles, també s'han preparat fins a 10 quilos de macarrones i brou, mentre que s'han repartit també amanides variades i maduixots per als postres.

Les consignes gastronòmiques tampoc falten en les pancartes que hi ha en plaça Catalunya: 'No hi ha tant pa per a tant chorizo', es llegeix en una d'elles.

L'acampada està tenint aquest dissabte un to molt lúdic, combinant les reivindicacions i els espais per a la deliberació del debat amb activitats d'oci, tals com a tallers de relaxació muscular i ioga. Els serveis sanitaris segueixen molt d'a prop els esdeveniments: una jove que s'havia esvaït per la calor ha estat atesa immediatament pel personal assistencial.

Centenars de curiosos, especialment famílies amb nens petits, s'han apropat al llarg del dia per la plaça de Catalunya, encara que l'assistència més multitudinària serà coincidint amb l'assemblea que s'ha convocat per les 18.00 hores.

Mentrestant, les comissions segueixen treballant per proposar propostes: s'ha constituït una sobre l'àmbit educatiu, que s'oposa a les retallades, mentre que aquest migdia s'han convocat diferents assemblees de barri per tota la ciutat.

Activitat a Madrid

En la Porta del Sol ha arrencat un dia més actiu que els anteriors amb una completa agenda d'activitats, amb dues cercaviles, un concert i tallers de pallassos. Milers de persones han dormit la passada nit en tendes de campanya. Els manifestants han ocupat pràcticament tota la plaça després d'una nit "tranquil·la", segons la qualifiquen els responsables de la recentment creada "comissió de respecte" del Moviment 15-M.

Un total de 12 persones han hagut de ser ateses pel Samur, principalment per lipotimias i marejos. Els serveis de neteja destaquen que les voreres estan "tres vegades més netes" que qualsevol cap de setmana en el qual es practica botelló. 

Ja al matí, quan la gent s'ha aixecat, l'activitat ha estat molt viva. Després de les primeres activitats, els concentrats han celebrat una assemblea des de la una de la tarda, en la qual s'ha recordat que no ha d'haver-hi consignes polítiques.

Els acampats intercanvien idees en un escenari que volen que sigui el més alegre possible, i han decidit tenyir de groc els cartells i portar roba d'aquest color. A poc a poc milloren la seva organització i es defineixen com "una Ciutat-Estat amb vocació de permanència, disposada a perviure més enllà del 22 de"maig , segons un dels seus portaveus.

Per germanar-se amb la resta de concentrats a Espanya, els acampats en Sol han estès un llenç sobre un quisco de premsa per projectar imatges de la situació de les places d'altres ciutats.

A València, centenars de persones han format una cadena humana davant l'Ajuntament a les dotze del migdia. La policia tampoc ha intervingut.

Els simpatitzants del Moviment 15-M acampats a les ciutats andaluses tenen previst celebrar avui actes simbòlics i activitats culturals, en una jornada en la qual s'han apropat multitud de persones a interessar-se per les seves reivindicacions.

El govern espanyol considera que les protestes del moviment 15-M han tocat ja sostre aquest divendres a la nit on el Ministeri de l'Interior ha xifrat en 58.000 els manifestants en tot l'Estat, 28.000 d'ells a Madrid. Davant la falta d'incidents, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha reiterat a la Policia l'ordre de no intervenir ni dispersar les concentracions, pel seu caràcter pacífic i malgrat desafiar la decisió de la Junta Electoral Central i el Tribunal Suprem.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1