Diumenge, 22 de maig de 2011 | 12:09
Vostè es troba a: Inici > Política >

Sortu recorre la seva prohibició davant el TC

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Desitgen una decisió semblant a la de Bildu
Sortu recorre la seva prohibició davant el TC
Política 18/05/2011 13:55
EuropaPress.- La defensa de Sortu ha presentat un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional (TC) en contra de la decisió del Tribunal Suprem de prohibir la seva inscripció en el Registre de Partits Polítics del Ministeri de l'Interior.
Sortida de l'Audiència Nacional de l'advocat de Sortu
El recurs va ser presentat per l'advocat de la formació, Iñigo Iruín, que va comentar a les portes de l'alt tribunal que el seu recurs es fonamenta en el vot particular dels set magistrats del Tribunal Suprem que es van oposar a la decisió de la majoria de prohibir la inscripció de Sortu, així com en la recent sentència del propi Tribunal Constitucional que permet a la coalició Bildu concórrer als propers comicis locals.

Va agregar que amb el bagatge jurídic que conté la seva demanda fonamentada en les dues resolucions anteriors té una "raonable esperança" que el TC acollirà els seus arguments i resoldrà a favor de la inscripció del nou partit.

El passat 24 de març, el Tribunal Suprem va prohibir la inscripció de Sortu en el Registre d'Interior amb el vot de nou magistrats de la Sala del 61 del Tribunal Suprem, per considerar-ho successor de la il·legalitzada Batasuna. Altres set magistrats van subscriure un vot particular contrari al veto.

Per a la majoria, la nova formació pretén succeir en la seva activitat a la il·legalitzada Batasuna utilitzant una estratègia fraudulenta que va ser dissenyada per ETA en 2009. "Aquesta possibilitat suposa una amenaça objectiva i greu per a la democràcia", assenyalava la resolució del Tribunal Suprem.

Els discrepantes destacaven en el seu vot particular que Sortu ha rebutjat la violència en els estatuts que va presentar al registre i van valorar positivament el comunicat de premsa en el qual el nou partit condemnava de manera concreta, actes de "kale borroka".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1