El meu bloc
Enquesta Setmanal
Que faries per posar Igualada al mapa?
 

Ara més que mai ens cal ser forts per garantir el canvi

Ara més que mai ens cal ser forts. Perquè només si Esquerra-Reagrupament som forts hi haurà canvi de veritat a Igualada i el PP no condicionarà un altre cop cap govern. Perquè socialistes i convergents, anant sols, són el mateix de sempre. No són el canvi.

Ja han manat 32 anys i ells ens han portat fins aquí, a una ciutat sense teixit industrial. No volem la Igualada del blanc o negre. Esquerra-Reagrupament garantim el motor del canvi.

 

Perquè tenim un projecte sòlid i coherent. Som els únics que parlem d’innovació i coneixement, de cohesió, diàleg i de lideratge amb els igualadins i els pobles veïns més enllà de personalismes. Així ho hem explicat als més de 700 igualadins que s’han reunit amb nosaltres els darrers vuit mesos. La ciutat ha de tenir veu i acció. S’ha de comptar amb tothom per tirar endavant. Sembla lògic però només ho defensem nosaltres. Ningú més ho recull al seu programa amb aquesta passió. Associacions, entitats, societat civil i emprenedors, s’han d’escoltar i executar les seves propostes. L’Ajuntament ha de fer fàcil la relació amb els igualadins, ha de guiar i no dirigir. I fins ara no s’ha fet. Més enllà de discussions estèrils cal que junts treballem per Igualada. Que siguem sincers i ens arremanguem. I només Esquerra-Regarupament ho defensem.

Perquè representem el canvi d’una generació. Un equip que suma, renovat, preparat i plenament integrat a Igualada. Joan Requesens a les entitats juvenils i culturals, Alba Vergés economista i vinculada al món sòcio-sanitari i a les consultes pel dret a decidir, Ramon Costa, a l’àmbit empresarial i les noves tecnologies, Carina Alcoberro dins la cultura popular i Toni Claramunt de sempre compromès amb l’independentisme. Perquè representem a més la veu de l’experiència, del diàleg i del sentit comú. Perquè compto amb la meva experiència en la gestió personal com a empresari, reinventant-me per crear riquesa i ocupació. Perquè com a conseller de promoció econòmica al Consell Comarcal compto amb l’èxit d’haver aconseguit per primer cop que tots els municipis de l’Anoia anéssim junts. I així sumant tots i amb el triple eix economia, coneixement i innovació ens en sortirem.

Perquè cal que els més de 9 polígons industrials de la Conca s’especialitzin i es coordinin. Igualada ha de liderar la sortida de la crisi. Però no amb empreses municipal estèrils o invents com el World Trade Center que han llençat 1,9 milions d’euros i mai seran realitat. Perquè tindrem el futur Parc de la Innovació Igualada Jorba al Pla de Can Blasi i hem sigut els primers en defensar-ho. Ben comunicat, comparteix espai amb els principals centres de formació i coneixement que tenim, l’Escola Universitària d’Enginyeria, el Centre Tecnològic AIICA, els instituts de secundaria de formació professional. I així amb els ajuntaments, el Consell Comarcal i les deu principals entitats científico- tecnològiques de la comarca tindrem un Parc de la Innovació per ser integrat a la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològic de Catalunya. Perquè si coordinem la tecnologia i la formació, el Parc Motor de Castellolí, el Centre de Simulació Sanitari a Igualada, referent a Europa, potenciem l’expansió de les adoberies a Vilanova o a Santa Margarida de Montbui i ho fem a través d’una Fundació pel Coneixement, la Innovació i el Disseny, en pocs anys, més de 3.000 llocs de treball són possibles. Perquè sempre hem defensat la independència des de l’Ajuntament i només nosaltres recollim l’esperit de les consultes del 25-A. Quan es tracta d’avançar cap l’alliberament de Catalunya sempre hi som. Junts ho podem fer.

Joan Torras i Compte