Dilluns, 23 de maig de 2011 | 12:15
Vostè es troba a: Inici > Política >

Dilluns de reflexió socialista: és necessària una "anàlisi sincera"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Àngel Ros surt molt reforçat de cara al Congrés de la tardor
Dilluns de reflexió socialista: és necessària una "anàlisi sincera"
23/05/2011 11:09
9angel-ros-guanya-lleida
Dilluns de reflexió al socialisme català, que no pot amagar la derrota en unes eleccions que li són tradicionalment favorables. Amb la mirada posada al Congrés extraordinari de la propera tardor, el PSC busca líders que encapçalin la renaixença.
Qui segurament ha sortit més reforçat dins del desastre ha estat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha aconseguit la majoria absoluta a la seva ciutat. Ros, abans d'entrar a l'Executiva, ha afirmat que els socialistes estan davant d'un "dia dur" davant el "gir a la dreta" de la societat catalana.

Durant la nit electoral, va assegurar que la seva victòria és una "garantia i esperança de progrés" davant "una onada conservadora que s'estén per tota Europa".

El cert és que Ros és un dels líders que amb més força sonen per agafar el timó del socialisme català després del Congrés extraordinari. Aquest diari va estar present a un esmorzar del Fòrum Europa en què l'encara primer secretari, José Montilla, va postular clarament l'alcalde de Lleida per liderar el PSC. Això passava al febrer, i els resultats semblen donar-li la raó.

També surten reforçats altres alcaldables com Josep Fèlix Ballesteros, que està pendent dels pactes postelectorals per saber si governarà tot i haver guanyat, o els de Terrassa (Pere Navarro) o Sabadell (Manuel Bustos).

Precisament, Ballesteros, en declaracions a TV3, ha assegurat que en l'Executiva cal fer una "anàlisi sincera, sense posar draps calents". "Cal fer una reflexió per saber cap a on anem", ha dit, per sentenciar que "el Congrés extraordinari ha de ser un punt d'inflexió".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1