Redacció osona.com | Actualitzat el 23/05/2011 a les 16:39h

Els «indignats» obvien les eleccions i continuen a la plaça de Vic

Resten una vintena de joves "farts" del sistema. Recull de fotos, a l'interior de la notícia.

Foto: Adrià Costa

Galeries de fotos:

Acampada, divendres 2 (Adrià Costa)

Acampada, divendres 1 (Adrià Costa)

Acampada, dijous (A. Alemany)

Concentració, dijous (J. M. Costa)

Vejeu reportatge multimèdia des del web de Projecte Ecos

Galeries de fotos acampada a plaça Catalunya











---------------------------
ACTUALITZAT, DILLUNS, 16:30 HORES


El grup de joves "indignats" continuen la seva acampada a la plaça Major de Vic (ara a l'entrada, al final del carrer Verdaguer), tot i que les eleccions municipals ja s'han fet realitzat. El manifestants continuaran de manera indefinida al centre de la capital d'Osona, segons ha manifestat un dels portaveus del grup a Osona.com.

En aquests moments, només resten una vintena de joves, entre els que destaquen els activistes Manuel Tapial i Laura Arau. Els "indignats" seguiran amb el programa d'activitats previstes, entre les que hi ha diverses cassolades.

----------------------------
ACTUALITZAT, DISSABTE 16:00 HORES

Els joves “indignats” han continuat les seves activitats a la plaça Major de Vic, tal com tenien previst. El moment més culminant va ser ahir a les 8 del vespre, quan hi va haver una cassolada, amb unes 200 persones.

A la nit, no hi ha hagut cap intent d’evacuació de la zona per part de les forces d’ordre públic. Recordem que la Junta Electoral va prohibir qualsevol tipus de manifestació a partir d'aquest dissabte a les 12 de la nit, incloses les acampades que es multipliquen arreu del país. A les 12 de la nit, un mosso d’Esquadra es va dirigir als joves que van romandre a la plaça, una dotzena, i van tenir una conversa del tot cordial. Això és tot.

Avui, els “indignats” han deixat el lloc de la plaça als paradistes del mercat municipal i s’han traslladat provisionalment al començament del carrer Verdaguer.

--------------
ACTUALITZAT, DIVENDRES 17:30 HORES


Els manifestants han decidit en assemblea continuar amb el programa previst a la plaça Major de Vic i no desplaçar-se a Barcelona. En aquests moments hi ha una vintena de persones al mig de la plaça.

Per no obstruir les activitats del mercat d'aquest dissabte, els activistes traslladaran el seu campament aquesta nit al davant del Casino, al principi del carrer Verdaguer. Un cop s'hagi acabat el mercat tornaran al centre de la plaça Major.

------------------------
PUBLICAT, DIVENDRES, 07:00 HORES
Els 'indignats s'instal·len a la plaça major de Vic


- Un centenar de persones, majoritàriament joves, van a la crida feta per Internet. Una dotzena s’ha quedat a dormir a la plaça Major.

Les mobilitzacions relacionades amb el moviment acampadabcn s’han estès per tot el país i han arribat a la plaça Major Vic, on aquest dijous a la nit s’ha concentrat prop d’un centenar de persones, la majoria joves. Entre elles s’hi han pogut veure l’activista propalestí Manuel Tapial o l’advocat Antoni Iborra. La convocatòria s’ha fet a través del Twitter i sota el tag #acampadavic .

Els manifestants van decidir ahir en assemblea quedar-se tot el cap de setmana. Només abandonaran l’espai durant el mercat setmanal de dissabte. Aquesta nit, una dotzena de persones ja s’ha quedat a dormir a la plaça.

De moment, els activistes a la plaça Major de Vic ja s'han organitzat per avui: a les 10 del matí, debat sobre llei electoral; a la 1 del migdia, dinar popular; a les 2 i a les 6 de la tarda, assemble; a les 7 de la tarda, patxanga popular, i a les 8 del vespre, cassolada.

El moviment va començar el 15 de maig, en una manifestació alternativa a la que van fer els sindicats i partits de l'oposició el 14 de maig, i va derivar en l'acampada de Barcelona. Els manifestants demanen una "democràcia real" o per això demanen a la població que no votin els partits polítics majoritaris, car els responsabilitzen, junt amb els banquers, de la crisi que sacseja la societat.

Manifestacions semblants es repeteixen a 28 capitals de l'Estat. La més espectacular és la que omple la Puerta del Sol de Madrid.


La Junta Electoral prohibeix tota manifestació

La decisió d’allargar l’acció fins diumenge, de la mateixa manera que fan la resta d’acampades arreu del país, coincideix amb la prohibició de la Junta Electoral Central de no permetre cap tipus de manifestació arreu de l’Estat espanyol durant el dissabte i el diumenge.

La Junta va emetre ahir una resolució on considera que les concentracions i reunions que tinguin lloc dins d'aquest període temporal "són contràries a la legislació electoral" i "en conseqüència no podran celebrar-se".

 

Seguiment de les mobilitzacions a tot el país, des de Nació Digital
 




Galeries de fotos:
- Vic 20/05/2011 (Adrià Costa)
- Barcelona 20/05/2011 (Jordi Borràs)
- Vic 20/05/2011 (Adrià Costa)
- Reportatge multimèdia (Projecte Ecos)
- Vic 19/05/2011 (A. Alemany)
- Vic 19/05/2011 (J. M. Costa)
- Barcelona 19/05/2011 (vespre) (Adrià Costa)
- Barcelona 19/05/2011 (matí) (Adrià Costa)
- Barcelona 18/05/2011 (Jordi Borràs)
- Barcelona 17/05/2011 (Jordi Borràs)

Foto: Adrià Costa

Cassolada, aquest diumenge a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa

Navega per les etiquetes

acampadaviceleccions municipals

Referències a Internet

acampadavic

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Resultats
Eleccions Municipals 2011
@Vic_Eleccions
Especial eleccions

El dia després... al Fòrum Pobles!

Debats poble per poble sobre els resultats de les eleccions municipals. Últimes entrades:

Torelló: "ERC ha de canviar en Casals"

Manlleu: "En Pere ha estat un alcalde molt digne"

Calldetenes: ball de possibilitats de govern

Olost: "Rosa, reflexiona... i dimiteix"

Centelles: "Agradi o no, l'Arisa té el suport del poble"

Seva: "Fi a la dictadura Palmarolista!!!"

Vic: "A Vic, l'Anglada ja no aspira a més"

Anar al Fòrum Pobles

Enquesta
Eleccions municipals: què és el que us preocupa més del vostre poble?
      Vots emesos: 159
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: Les futures Adoberies

Les futures Adoberies

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: