Redacció | Actualitzat el 23/05/2011 a les 01:31h

3.058 imbècils

Pere Fontanals: La democràcia té defectes de base irremeiables. Mentre que per fer un pont necessitem els millors enginyers i per fer una auditoria requerim de gent estudiada en comptabilitat, per votar qualsevol imbècil val. I al Bages els números canten: en són com a mínim 3.058. A Sant Vicenç 332, a la Balconada 161, a Sant Joan 287. Tan fa d'on vinguin; en són molts.

I no insulto a ningú. Aplico allò que surt en qualsevol manual de psiquiatria per a definir un imbècil: el que té dificultat i gran lentitud per comprendre les coses. A casa nostra són gent a l'atur, són gent cobrant sous de merda per feines de merda, són gent cobrant bons salaris per feina de merda, però també són gent amb la vida solucionada, encara que menys. Són gent que si no en primera persona, però sí nascuts de qui ho va viure en primera persona, apliquen al moro, al negre, al sudaca, la mateixa medicina que segons les seves queixes van rebre primer ells en arribar al nostre país. Ja diuen els experts que el maltractador generalment ha vist maltractament a casa.

Només cal mirar una dada per fer pensar aquells que coneixen algú que ha votat per aquesta opció (ja busco aquells que coneixen algú, no pas els afectats d'imbecil·litat directe): al Barri Antic de Manresa, on la immigració –reglada- arriba gairebé al 50%, el partit dels imbècils no ha passat del 4,5%, i la CUP, amb un discurs diametralment diferent, ha estat la segona força política darrera dels guanyadors incontestables dels comicis.

Aquests són imbècils que en la seva vida no han pensat si aquell partit que voten ha fet quelcom –a banda del ridícul- en les seves compareixences a ple, en els debats, davant dels mitjans. Són imbècils que ni saben que les polítiques que prediquen a qui voten no les podran aplicar. Són imbècils que acostumen a culpar de la seva ineptitud els altres sense imaginar que és precisament aquest pensament el que els fa inútils a la societat. 3.058 imbècils, com a mínim, al Bages són molts. Molts més dels que voldria reconèixer qualsevol persona que estimi la seva terra. Però tinguem clar que són ells els que pateixen d'imbecil·litat. Són ells els que tenen un escurçó a l'estómac que no els deixa viure, que creix i se'ls cargola i que tard o d'hora els ha d'acabar asfixiant.

3.058 imbècils al Bages són molts. Però ser imbècil ni està de moda ni és ben vist. Són ells els que pateixen arrossegant llastra i són ells els que hauran d'amagar la seva mancança.

Navega per les etiquetes

anotacióeleccions municipals 2011

COMENTARIS

+37
-35
imbècils
Anònim, 23/05/2011 a les 03:08
Si senyor, a les coses pel seu nom
+77
-41
3059 Imbècils
Anònim, 23/05/2011 a les 08:51
N'has d'afegir un d'imbècil al Bages: TU. I no t'estic insultant, es simplement que tens dificultat i gran lentitud en compendre que hi ha gent que pensa diferent de tu i no per això son més limitats.

P.D. I evidenment no he votat a PxC
+37
-29
sisena força a cat.
Anònim, 23/05/2011 a les 08:55
Es veritat que hi ha algun representant de PxC que fa una mica la pena, però aixó es encoratjador.
Ha pensat sr. Fontanals els resultats que obtindria aquesta formació amb gent amb taules?
Sense el buit mediatic? Amb pressupost?
D'altra banda li diré que es trist que caigui en l'insult.
No li cal i el desacredita.
Continuen sense entendre el que està passant, i es que els temps estan canviant...
+44
-29
No cal insultar
Anònim, 23/05/2011 a les 09:07
Qui ets tú per insultar a qui a votat una opció democràtica totalment llegitima? Perquè no analitzes pq ha obtingut aquest resultat PxC? Segurament ets tan feixista tú insultant a la gent com els que poden haver votat a PxC. Es quelcom tant anormal ficar per devant els d' aqui que els de fora? Quan creixen les dretes i devallen les esquerres potser caldrà trovar-hi un descontentament general. Amb aquest article fas un periodisme digne d' Intereconomia o digne de qualsevol diari madrileny esportiu. I que consti que jo no he votat PxC, però pensaria el mateix que si haguesis tillat d' imbecils als que haguin votat la CUP o qualsevol altra força política. En un estat democràtic tothom té dret a votat, i si plataforma estigués al marge de la llei estaria inhabilitada. No creus ?
+30
-25
Democràcia???
Anònim, 23/05/2011 a les 10:00
Això es democràtic? Definir despectivament a gent que ha exercit el seu dret democràtic al vot.

Es una opció política, i té dret a accedir al sistema democràtic, ... respectem-ho, i si a algú no li agrada té l'opció de prohibir-los. (Visca la llibertat i la democràcia !!!)

Suposo que també son "imbecils" els votants que han fet de Bildu la força més votada a Euskadi.

Si una cosa no ens agrada, prohibim-la, desqualifiquem-la, .... Visca la falsa democràcia !!!

Reflexioneu !!!!!
+25
-29
...
Anònim, 23/05/2011 a les 10:09
No et falta raó, són rematadament imbècils.
+26
-11
Santvicentí
Anònim, 23/05/2011 a les 10:12
En el cas de Sant Vicenç, és més indignant, quan a sobre és l'església qui està al darrera de tot això, és llastimós.
Ara més que mai, Mossén de Vargas, foti el camp vostè i els seus!!!!!!!!!!!
+29
-15
No siguem hipòcrites
Anònim, 23/05/2011 a les 10:12
Començaré dient que jo no he votat PxC però el que diu aquest partit i molts dels comentaris del Sr. Anglada surten a les converses quotidianes de quan esperem que els nostres fills surtin de l'escola, d'aquell sopar de dissabte el vespre o al bar prenent la cervesa, una mica de immigració no fa nossa a ningú i gairebé tothom l'accepta però la immigració en massa que estan patint algunes ciutats de Catalunya fa que alguns arribin a creure que la invasió és possible. Crec que els polítics han de pendre nota d'aquests resultats perquè de moment nomès tenen regidors, si no es fa rés, d'aquí uns anys tindran alcaldes i diputats. I per cert a mi també m'ha soptat que un senyor pugui catalogar d'imbècils als votants d'una opció tan democràtica com un altre.
+33
-20
no és per menys Pere!
Joel, 23/05/2011 a les 10:21
En Fontanals no insulta, adjectiva, i amb encert, i si l'encerta no està insultant nomès els descriu.
I no és per menys! de demòcrates no en tenes res els de PxC. El feixisme i la xenofòbia no han estat mai demòcrates, tot i que poden operar en el sistema democràtic.
Són els primers que si poguessin reduirïen el dret de vot. Són el virus contra la cohesió social, l'embrió de la segregació.

A més "...per Catalunya" de què?! si fa uns anyets uns quants dels candidats formaven part de les llistes d'en Blas Piñar i de d'altres grupúscles d'extrema-dreta espanyola.
No tenen cap intenció de contruïr res, nomès són ODI....per tant imbècils.

En Fontanals s'ha passat pel forro la correcció política però qui tingui un xic de seny l'entendrà perfectament, no és per menys!

IMBÈCILS, ells i els qui els han votat.
+29
-17
per a democràcia?
Anònim, 23/05/2011 a les 10:24
Estem davant d'un partit xenòfob, que vol fotre fora els immigrants. Aquests dies hem vist, al País Basc, com estaven a punt d'il.legalitzar un partit per ser, deien, terroristes, però per sort, al final no ha estat així.
Un partit com Plataforma, que està en contra de les llibertats de les persones, això no és un partit il.legal? Perdonin, però senyors il.legalitzadors de partits, mirin també aquí. Gràcies
+38
-13
Inadmissible
Neus, 23/05/2011 a les 10:53
Dir-los imbècils potser és políticament incorrecte... però ser racista, xenòbob i mentider és humanament inadmissible!
+17
-6
284 que no saben el que voten.
Santjoanenc, 23/05/2011 a les 10:56
284, a Sant Joan hi han 3 imbècils menys dels que dius. Però de tota manera, vergonya em fa que aquesta gent hi tingui representació, a Sant Joan, un poble històricament d'acollida, on els meus pares van fer arrels, i del que em sento orgullós de pertanyer, no te cap ni peus que el vot pràctic i continuista que tenía el PSC s'haigui desviat cap al vot xenòfog. Però es vist que a Sant Joan no hi havien gaires socialistes i si molts Ezequielistes. Els que l'han votat, han de saber que el estat pagarà diners a aquests senyors, que el Ajuntament acordarà una retribució econòmica a tots els que han tret representació, estiguin a govern o a la oposició. Donc, nomès dessitjo sort al Gil, que pugui formar govern, i al senyor de la barba que jo no havía vist mai, que no haguem de parlar d'ell en endavant.
+22
-24
Fà pena
Anònim, 23/05/2011 a les 10:59
Aquet Fontanals es un malparlat rancunios , al final lo que vol dir es que faría fora als que pensen difrent d'ell. Jo li donaría un tros de pà.
+15
-3
CAPTEU 3.058 EMPRENYATS, O NO ?
Anònim, 23/05/2011 a les 11:16
Segurament queda algu que vota PXC amb devoció, però m'agradaria pensar que son 3.000 els emprenyats amb les polítiques de bonisme i l'aprofitament que n'han fet l'immigració. Però també cal escoltar el carrer i els partits han escoltat poc fins ara.
+18
-19
Malament
Anònim, 23/05/2011 a les 11:20
Un gran article democràtic, tots els que pensen diferent que jo són dolents. Molt malament Sr Fontanals, a mi tampoc m' agrada que hagi guanyat tants vots Bildu, però el poble es sobirà. Són les regles del joc. Vostè no és Déu per desqualificar a qui vota una opció política
+14
-22
barri antic
Joan, 23/05/2011 a les 11:38
Al barri antic el PxC no treu més vots perquè a part d'immigrants només hi queden quatre iaies i la resta són okupes i similars. Ja fa temps que no hi ha una població "normal", la gent de tota la vida ja fa temps que n'han fugit.
+21
-13
et quedes curt, Pere
Anònim, 23/05/2011 a les 12:21
Estic totalment d'acord amb tu Pere, i encara penso que et quedes curt.

PxC és un partit feixista i dictatorial, descendent directe de membres del "Movimiento Nacionalista". Com pot ser que un partit com aquest estigui legalitzat? Com pot ser que el seu lider polític, que ha manifestat la seva total afinitat amb el règim feixista de Franco i que ha insultat i s'ha mofat d'immigrants i invàlids davant les càmeres de televisió, pugui campar lliure pel carrer?

Els votants de PxC són imbècils i molt més, només cal que mireu alguns dels seus candidats parlar en públic i us cauran els collons a terra.
+24
-5
barri antic
Joel, 23/05/2011 a les 12:27
Bones Joan,

Tinc 36 anys, dos fills, pago la meva hipoteca i em considero normal... i visc al barri vell des de fa 8 anys, els meus veïns són nouvinguts i són també simpàtics, discrets i amables, ep i paguen els impostos com tothom! També tinc d'altres veïns "de tota la vida", aquests són més sorollosos però vaja estem de puta mare tots junts. Si vols vine, és el barri més càlid i bonic de la ciutat, és al centre, és el més barat... sobren alguns xenòfobs però vaja com a tot arreu.
+18
-8
Indignat
Anònim, 23/05/2011 a les 12:33
Però com podeu dir que tots els que pensen diferent ja són dolents, si aquesta gent no pensa? Com podeu defensar els votants d'un partit feixista i ultraconservador, el líder del qual havia participat activament a favor del règim fraquista?
Així, segons tu, Joan, PxC no ha tret més vots al barri antic perquè els immigrants, les iaies i els ocupes no els voten. Doncs felicitats als immigrants, a les iaies i als ocupes, per la seva anormalitat, que els fa ser persones molt més dignes i humanes que qualsevol dels 2.391 manresans que han votat plataforma!
+11
-7
El messies
Anònim, 23/05/2011 a les 12:39
Fontanals ets la veu del poble oprimit
+17
-5
democràcia?
Martí, 23/05/2011 a les 12:40
jo no crec en aquesta democràcia on quatre ignorants, mancats de tot possible raonament, poden expressar els seus instints més cavernícoles sense abans haver estat sotmesos a un estudi clínic per determinar si es poden considerar éssers dotats de logos.
+16
-22
Impresentable
Anònim, 23/05/2011 a les 12:43
Fontanals, ets un impresentable redactant aquest article.
Hi ha molta gent a l'atur, com per a que tu escriguis aquestes linies ocupant un lloc de treball.
Recapacita.
Un manresà.
+25
-8
impresentable?
Isaac, 23/05/2011 a les 12:59
Què cony té a veure la gent que està a l'atur i l'article que ha escrit aquest paio?
Fora demagogs.
+13
-15
Sensacions
Anònim, 23/05/2011 a les 14:00
Pere Fontanals m'has decebut amb aquesta carta. Et tenia per una persona intel·ligent, de fet ho seguiràs sent, però avui m'has inspirat llàstima. Celebra els 2 regidors que ha obtingut la CUP, i abandona el talibanisme periodístic. Fes un diari pel Bages, que fins ara anaves força be.
+11
-9
Història
Pensant, 23/05/2011 a les 14:32
Tots sabem que la majoria de votants d'aquest partit tenen a veure amb els que als anys 50 i 60 van venir a treballar a terres catalanes. Sumats als seus descendents que molts d'ells tampoc els hi ha donat la gana d'intentar integrar-se, ara que s'han quedat sense feina es busca mirar la solució fàcil. Culpem els immigrants! És gratuït i si a més i colem un rumor típic d'ajudes i cotxets ja és...el summum.

No recordem com venia la gent andalusa?
"L’emigració es produïa en el si de les famílies per ordre; primer emigrava el pare i els homes de la família, i una vegada que aconseguien treball i un lloc per viure venia la resta de la família.
La majoria d’aquestes famílies visita a l’actualitat el seu lloc d’origen de forma freqüent.
Els homes van treballar des del primer moment a la indústria o la construcció, les dones principalment
al sector tèxtil."

No us sona a alguna història propera de marroquins, sud-americans, senegalesos,etc. No us sonen les ajudes i les llargues enfermetats del "dolor de esparda" però que després feien i fan hores en negre netejant o fent de cangurs...

Per sort Catalunya és, ha estat i serà una terra d'acollida, sigui quina sigui la corrent de moda, ja que tots i totes segur que tenim coneguts descendents de la immigració andalusa que han de ser l'exemple a seguir per a tots els partits polítics i els nouvinguts, però sempre hi haurà aquella xacra que li hem de fer front amb força i respecte.
+15
-0
Catalanets
Anònim, 23/05/2011 a les 14:51
Em costa creure que nomes els andalusos d'origen familiar han votat PxC, a Vic crec que aquest patró no es així.
+5
-6
tens raó
Anònim, 23/05/2011 a les 15:05
Pere tens tota la raó. No és qüestió d'excloure aquells que que pensen diferent, ja que el panorama polític i amb aquestes municipals s'ha vist és ben divers, simplement és qüestió d'apartar d'aquest panorama polític aquells que no volen més opcions que la seva i que van en contra les persones pel seu lloc d'origen i aquests són, se'ns dubte, la gent de PxC. Si a l'Estat espanyol tinguessim una democràcia com cal aquest partit ja hauria estat il·legalitzat.
+7
-11
Estic amb tu però...
Manresana, 23/05/2011 a les 15:18
Pere,

Estic molt d'acord amb tu, continua així, sense pels a la llengua, sense manies, tan de bo el periodisme d'opinió fos sempre tan clar en totes les tendències i colors.

Per primera vegada en aquest país comencem a veure com els ambigus i contradictoris baixen (PSC i ICV) i com les postures clares s'imposen, ens agradin o no.
+8
-1
I a més hìpòcrites
Anònim, 23/05/2011 a les 15:32
La parella del número 2 per Manresa és immigrant, "no hace falta que digas nada más"
+12
-4
Resposta a PENSANT
anònim, 23/05/2011 a les 15:48
Si em compares les persones que provenien d'andalusia i extramadura que van venir a la dècada dels 60 majoritèriament a treballar, amb la immigració posem dels marroquins, si que em demostres que ets tu l'IMBÈCIL (dirigit a PENSANT).
+11
-4
No al racisme.
Xarnego orgullós., 23/05/2011 a les 16:07
Dir que cometre la imbecilitat de votar a PxC només ho poden fer els immigrants i fills d'immigrants espanyols no és racisme?
+13
-7
democràcia i els imbècils
JosepZ, 23/05/2011 a les 16:14
Si em permet li explicaré quatre coses; com pot dir que la democràcia te defectes irremeiables, anar a votar no vol dir que existeixi democràcia; a Cuba, a Veneçuela, a Líbia es pot votar, i no puc afirmar que tinguin democràcia, mirant el seu manual de psiquiatria, no creu que vostè te dificultat per comprendre que es la democràcia, la democràcia es un sistema polític, son unes regles de joc, un home un vot, divisió de poders, etc,que si vol en podem parlar. Aquests 3.058 ciutadans que anomena imbecils, han utilitzat un dret tan fonamental com la llibertat, llibertat ideològica, llibertat per decidir, i llibertat per triar la persona que ells creuen que serà els mes capacitat perquè el representi, quin mal hi ha, no tots poden pensar com vostè, ni ser de la CUP.
Jo també predico en el desert, per construir edificis s’ha d’haver estudiat per arquitecte, per ser polític s’han de tenir coneixements de política i per ser periodista s’han de tenir clars els conceptes, dubto molt que cursant la carrera de periodisme li expliquessin que es pot insultar als ciutadans, mai podria escriure en un diari i insultar, per raons de educació i respecte, respecto totes les ideologies, jo no estic en poder de la veritat absoluta. Pot haver llibertat i no tenir democràcia, Catalunya es un exemple, pero mai tindrem democràcia, si no hi ha llibertat, vostè creu realment que votar en un sistema de llistes tancades, on no espot triar ni lliure ni directament el teu representant es democràcia, vostè creu que reafirmant amb el seu vot aquest sistema oligàrquic de partits politics li ha fet un favor a la democràcia, esta segur que ha votat a un representant o a tot un bloc de noms que ha decidit el partit i no vostè i per rematar que no ha pogut modificar, ni tan sols l’ordre dels candidats, creu realment que el seu concepte de democràcia te defectes.

Li diré una cosa soc abstencionista, i tot hi que pensi diferent jo no el considero pas un imbècil, he exercit lliurement el dret d’anar o no anar a votar, recordi , lliurement, i respecto les seves idees, encara que no les comparteixo, una xifra per acabar 48% d’abstenció, s’ha preguntat la raó, o també són imbècils.
+19
-10
JA JA
Anònim, 23/05/2011 a les 16:25
Por, ràbia, impotència. Els buenistes esteu acollonits. No pateixis IDIOTA, la PXC continuarà avnçant malgrat la teva supèrbia irracional de psicópata amb la creença de la superioritat de les seves idees. La PXC guanyarà a Catalunya (com ho està fent a la Catalunya Nord). El problema no és la inmigració. El problema és la manca d´integració de la inmigració. Amb 2 o 3 punts més d´atur, amb un 3 o 4% més d´inmigrants serem imparables. Idiotes com tu sou els gossos del poder.
+14
-9
Nou moviment de racisme als blancs
Anònim, 23/05/2011 a les 16:42
oh si si si! Jo sí que he votat PxC, tinc 20 anys i ho dic obertament, perquè com a ciutadana d'aquí tinc dret a votar, llibertat d'expressió, i em semba que la teva postura al criticar el vot dels altres és una mica (bastant) totalitaria per no dir que sembles de Can Hitler. No sóc racista, però em queixo de la mala gestió econòmica de l'estat en vers els inmigrans, tot i tenir la vida solucionada. I Tenint en compte que tu i jo compartim la mateixa cultura i ja em produeixes una mica de repelús; imaginat conviure en pau dues cultures tant diferents... una miqueta de realisme home
+12
-5
Tots sou iguals
Anònim, 23/05/2011 a les 17:38
Llegint l'article, un s'adona de l'extrema dreta i l'extrema esquerra no son tant diferents:
- La gent es intel·ligent si pensa com nosaltres
- La democràcia es justa només quan un guanya
+10
-8
be!
Eva, 23/05/2011 a les 18:34
he gaudit llegint el text!
+16
-7
Insults?
Anònim, 23/05/2011 a les 18:37
No he votat al PxC pero crec que es vergonyos tildar de imbecils qualsevol votant voti l'opcio que voti, crec que tindries que demanar disculpes.
+13
-4
jo no sóc racista
Anònim, 23/05/2011 a les 18:57
No sóc racista però el moros fan pudor, són inferiors i es mengen els nens petits a les nits. Ara bé, van perfectes per enganxar els cartells del PxC per tot arreu.

Definitivament, sou imbècils de manual.
+13
-5
tonto!
Anònim, 23/05/2011 a les 21:00
Ets més tonto que una sabata. Els hi fas la campanya, tu insultes, i ells encantats.
+17
-0
Fontanals: Tot be menys...
Rok, 23/05/2011 a les 21:29

Fontanals d'acord en tot menys cuan arribem al seguent paràgraf:
""Són gent que si no en primera persona, però sí nascuts de qui ho va viure en primera persona, apliquen al moro, al negre, al sudaca, la mateixa medicina que segons les seves queixes van rebre primer ells en arribar al nostre país"".

Et quedaries ben parat si sabessis quants catalans de soca-rel són imbècils.
+15
-5
JA ÉS TRIST...
Kitanovski, 23/05/2011 a les 22:54
Ja és trist llegir el comentari de Pere Fontanals culpant a 3058 de ser imbècils.

IMBÈCILS SON ELS MILIONS DE PERSONES que han votat a partits que ténen bastants casos de corrupció: CIU amb el cas Palau, etc...; PSC, amb el cas Pretòria, etc...; PP amb el cas Gurtel, etc... i així un no acabar.

Els 3058 vots NO SÓN VOTS IMBÈCILS, són vots de gent que està emprenyada amb tot i que ja no saben a on caure morts. No per ser imbècils, més aviat per que ja no saps a quin imbecil votar.
+8
-9
Imbecil
Anònim, 23/05/2011 a les 23:08
Mira Fontanals tú si K nets d'.......
Sort de presentarte tú i emportarte el vot de la resta d'........
Perque sen te que ser molt d'........ per votar una llista amb personatges com aquest Fontanals
+11
-7
Tertulià
Parcial, 23/05/2011 a les 23:39
Et tenia per un bon periodista i seriós, però a partir d' aquest article només et puc tindre per un tertulià de programa on el més important es cridar més que el que tens al costat. Quan veu estudiar periodisme no us van parlar d' una paraula que es diu IMPARCIALITAT?
Com pots insultar a 3058 persones i quedar-te tan panxo?
Jo no sóc un d' aquest 3058 votants, però hem sembla ( i aixi ho vull pensar ) que és un article escrit tan sols per crear polèmica

+8
-4
Indiferencia
Anònim, 24/05/2011 a les 09:34
Me resulta indignante leer el artículo, como puedes insultar de esa manera a personas que tienen una ideología diferente a la tuya, yo me pregunto ¿eso es un periodista?, pues apañados vamos, como ha dicho antes alguien, este artículo parece mas de intereconomía, o de otros medios afines en pensamientos (da igual de derechas o izquierdas), pero si radicales.
En fin, menos mal que yo no leo para las publicaciones que trabajas, y sinceramente creo que sabiendo que tú estás en ellas, no las leeria jamás.

Un compañero de EGB.
+7
-2
A Manresa no n'hi han?
Indignat, 24/05/2011 a les 09:45
> Deixes clar que primer els teus van maltractar al immigrant fa 40 anys, cert?.
La immigració pot ser un problema quan no hi ha feina. Fa 40 any el que tu fas mimetisme amb la immigració actual, la dels andalusos (els meus pares, i no voten pas PxC)no era un problema, era una necessitat, el teixit empresarial català, (burges, no proletari) necessitava mà d'obra si no, les seves fabriques no funcionaven, i els burgesos no es podien omplir les butxaques. Em fa mal que facis comparació de la immigració que va venir quan el meu pare tenir 17 anys, ell no va tenir cap tipus d'ajuda, llavors no hi havia la protecció social que hi ha ara. Els meus pares van tenir que pagar el metge quan estava malalt, per que la seguretat no en feia cobertura, i es va fer un fart de pencar per tirar endavant. Si la segona generació, o la tercera, no es senten tan catalans com tu, el problema no es d'ells, es teu i dels teus, que sou intolerants. Per sort he sabut creixer en mig de gent com tu, i ja no em jan mal mots com "xarnegu", i em sento tan o mes català que tu. Al menys tinc mes respecte per els immigrants, per els nouvinguts i per les institucions d'aquest pais, governi qui governi. Per cer t'has deixat de nombrar el 2.391 que han votat al teu terreny, per sobre del que han ha aconseguit els de la CUP per exemple. L'has cagat tiu, per molt que ho vulgui entendre de una manera, m'has insultat, has insultat als meus pares, i el que ha quedat retratat aquí, únicament ets tu.
+8
-4
PXC. El meu respecte pels votants
Sallavinera, 24/05/2011 a les 09:51
Democràcia?. A Barcelona milers de joves es manifesten contra el sistema. A Manresa 3000 persones han votat contra el sistema. Es clarissim, tots els partits han decidit fer de frontissa contra el PXC. Articles estúpids com el que ha fet el Fontanals doanràn la justificació a que PXC creixi en les properes eleccions com l´escuma.
Que no ho veieu?. Sou vosaltres els idiotes.
PXC serà la veu de la gent.
Ni CUP ni ERC ni SI ni CIU ni PSC.... els mateixos gossos amb diferents cadenes.
PXC restarà marginada, insultada, odiadad... peró serè el partit del futur. I sino altemps.
Una última refelexió: PXC te un lider patètic. Ara imagineu-vos amb un lider presentable. Us puc assegurar que ara mateix a Manresa hi ha un ventall de gent jove i preparada per tirar endavant el projecte que us esgarrifareu.
Vosaltres a la vostra, mameu de la mamella del poder tant com podeu, peró el tsunami PXC s´us emportarà per davant.
Bon vent i barca nova¡¡
PXC el futur de Catalunya¡¡
+8
-3
Pere l'has cagat!!
Carles, 24/05/2011 a les 11:38
Nomès comentar, que suposo que el article fet per el Pere es fruit de una rabieta, perque realment es llastimòs. Insultar al contrincant es fà al futbol per part del energumens habituals, però en politica s´ha de ser respectuos. Insultar al votants de una opció politica es antidemocratic, el seguent pas es demanar que siguin agredits al mig del carrer, i ja sabem a on arrivarem.
Pere, hauries de disculpar-te, crec que l´has cagat, ademès de comportarte com autèntic raciste cap a la gent que fa uns anys va arrivar a Catalunya a fer creixer el pais.
+5
-5
democràcia?
Anònim, 24/05/2011 a les 12:27
"La democràcia és la màxima tirania", la frase no és meva és d'un professor d'universitat al qual abans pensava que era boig, però al qual ara dono tota la raó.
Com pot ser que en un país el qual s'anomena democràtic, es pugui presentar un seguit de persones formant un partit polític, els quals dient a quatre vents mitges veritats i mentides totals i manipulant la informació arribin a tenir representació a diferents consistoris.
Com deia el meu professor, com pot tenir el mateix valor el vot d'un savi com el vot d'un idiota.
+11
-2
Racista ataca a una plataforma racista
Andalus orgullos i català combatent, 24/05/2011 a les 12:29
Tela marinera, sempre parla, el que menys ha de parlar. Es com la versió oposada de C's. Lerrouxisme català. Cremem els xarnegos a la plaça pública!
+3
-6
D'acord
Anònim, 24/05/2011 a les 13:12
Totalment d'acord amb el Sr.Fontanals.Qui no pensi com jo,es un imbecil i ademes no te dret a vot,
+6
-2
Discriminació
Marta, 24/05/2011 a les 13:57

"PENSANT" dius que "Tots sabem que la majoria de votants d'aquest partit tenen a veure amb els que als anys 50 i 60 van venir a treballar a terres catalanes."

Crec que "tots" saben molt poc. Aquestes persones procedents de diferents indrets d'Espanya (no només van venir andalusos) i que dignament van venir a treballar a Catalunya van patir per part dels "Catalans" la mateixa discriminació que mostra el PxC contra la immigració. I pel que dius queda clar que encara segueix el vostre menyspreu cap a ells.

Sóc catalana, estimo Catalunya però quan veig amb el menyspreu que parleu de les nostres famílies em feu llàstima.

Per cert no he votat PxC, però conec "catalans" al 100 % (vull dir que les seves arrels són catalanes al 100 %) que si ho han fet.
+6
-1
Racista ataca a una plataforma racista
Anònim, 24/05/2011 a les 14:37
Repeteixo, parla el menys indicat.
+7
-1
Rabieta
Indignat, 24/05/2011 a les 15:31
Aquest escrit indigne mereix unes disculpes per part teva envers als " 3058 imbecils " i envers els milers de persones que creiem en la democràcia. Que la democràcia sigui més real o menys és un altra tema.
Però no es pot atacar a un partit pq no sigui de la teva corda. Perquè segons els teus arguments, això també es podria aplicar als votants del PP o als de CIU ?
Tot el que no sigui idees d' esquerra no serveixen...
Et creia més intel.ligent per fer un altra lectura dels resultats electorals. I un consell, demana perdó que encara hi ets a temps.....
+4
-2
tambe´pel pere
pel pere, 24/05/2011 a les 15:57
disculpet noi,pere,no es manera de parlar,pensa que som molts als que no agrada línmigracio,peso no per aixo isultem a tort i a dret. a veure pere,racista es el que vol que tots sian blancs,rossos i amb els ulls blaus,o no pere,perque per aquesta regla de tres ,tots els baixets, morenets escanyolits i burros de cervell,segons tu,haurien de fotre el camp,i tampoc no es aixo.
penso que tás passat.
diaculpat noi disculpat.
+4
-0
respecte i llestesa
antoni p., 24/05/2011 a les 16:07
no mágrada gents aquesta forma de parlar que te en pere.
es imbec´cil el meu vei´perque´es de ciu. potser si pero jo no ho publico al diari.
jo crec pere, que tás fet malt veure per res.

no et val gens la pena,
+6
-0
Com ja s'ha dit.. som uns hipòcrites.
Anònim, 24/05/2011 a les 16:10
Com ja s'ha dit som tots uns hipòcrites...
Ningú diu que és racista en general però molts son racistes envers un colectiu nord-africà que no te CAP interés en integrar-se i que per molt que s'esforçin els nostres dirigents en fer-nos creure el contrari és el gran beneficiat de beques, ajudes i habitatges, i mentres tu intentes superar com pots aquests temps tan difícils, veus com aquest colectiu no para de tenir fills,(mireu el Regió 7 d'avui) mentre els homes estan assentats als bancs de carrers i places sense fer res (i les dones a casa), com han dit molts en aquest interesant debat hem de començar a pensar que alguna cosa s'ha de fer ja que tenim un problema i com també diu algú com que la gent veu que els grans partits no es volen mullar en aquest tema PxC acabarà sent el partit de Catalunya, si no es fa res, temps al temps.
+6
-0
inmigrants,mal tema
jordina v., 24/05/2011 a les 16:25
aixi pere si jo voto esquerra i la veina de dalt vota pp,no podem amigues segons tu.
mira,pere ets jove i nás de veure de tots colors,pero insultar a les persones que no voten com tu,no afavoreix gens la teva carrera profesional.
no siguis ruc,son molta gent a qui no fan gra´cia els inmigrants, pero no ho publiquen.
+2
-7
Sabeu qui hi ha al darrere?
Anònim, 24/05/2011 a les 16:34
Feu-me un favor: tots els que heu votat o simpatitzat amb PxC, informeu-vos una mica de qui és Josep Anglada, quina és la seva ideologia, el seu passat, quines són les mentides que escampa, les campanyes brutes que fa, els mètodes que utilitza, les denúncies que li han posat...
Si després d'això (va bé saber de què es parla o a qui es vota abans de fer-ho...) continueu defensant un partit encapçalat per aquest especímen, m'hauré de començar a plantejar l'exili. Perquè jo estic orgullós de ser català, de viure en una terra d'acollida i de bona gent. Però si des del meu país es continuen defensant postures i actituds com les del PxC, em sembla que deixaré d'estar-ne orgullós.
+5
-4
visca PxC
Mortadelo, 24/05/2011 a les 18:17
Sóc votant de plataforma, crec que els carrers s'haurien de "netejar", perque al final no se si visc a Manresa o Tànger, aquesta gent o s'adapta o cap al seu pais, les ajudes socials pels de casa, els colegis publics perden nivell perque sembla la Onu de tants idiomes que si parlen, els hospitals infestats de moros. Visca l'anglada!, un tio amb les ideas clares, per això la gent el vota
+2
-0
Imbècils??
Anònim, 24/05/2011 a les 19:30
Potser si, o potser no. Personalment no entec com es pot votar al PXC, però ho respecto ja que la llei els hi permet presentar-se. Potser els imbècils son els polítics que creen les lleis i permeten partits racistes com aquest; o sigui que el número d'imbècils va en augment.... Ah, els que tu anomenes imbècils no crec que estiguin gaire contents amb el teu article; després passa el que passa. Crec que l'has "cagat".
+4
-1
Fora !!!!
Anònim, 24/05/2011 a les 20:42
Aquest periodista (si es que ho es !!! ) m'insulta utilitzant aquest mitjà de comunicació, i això es inadmisible.

Hauria de plegar. Per mi, ManresaInfo ha perdut la professionalitat que li suposava.

No es pot anar insultant a part dels lectors.

+1
-1
Juntaletras
Anònim, 24/05/2011 a les 21:12
Gràcies per aquest escrit, PxC ara mateix ja deu tenir 1000 vots més a la ciutat de Manresa.
+2
-0
t'has pasat
Lola, 24/05/2011 a les 23:45
Per descontat que n’estic en contra del racisme d’aquesta gent de PxC, pero també de la hipocresia.

El que diu aquesta gent no es gaire diferent del que em escoltat massa sovint no solsament dels estrangers, també dels andalusos i la resta de espanyls per part de la Marta Ferrusola de CiU, de l’Heribert Barrera d’ERC o del nazi Joan Oliver del SI, el qual va dir a RAC-1 “els espanyols son xoriços pel sol fet de ser espanyols” i la resta de tertulians van fer la claca.

n’estic segur que un imbecil racista e hipòcrita com tu que s’atreveix a dir que els imbecils que voten ha m’aquesta gent son tots fill de la emigració, ha aplaudit mes de una vagada els feixistes que he posat noms i cognoms
+2
-1
Visc al barri vell
joel, 25/05/2011 a les 01:42
Al sortir de casa meva et sens transportat a Marraqueix, una ciutat bruta i pudenta que no visita ningú.

A més, els àrabs, són perillosos perquè si! van tots a la una: Xiïtes amb Sunites, els Marroquins també: Amazics, Alauïtes, Berbers, Tuaregs i Saharauis són una pinya...

A més tenen pisos patera on les dones (amb burka) pareixen de forma compulsiva mentre els seus homes (ganduls a l'atur que avui dia podrien tranquilament treballar de manobra, paleta,...) s'afanyen a fer cua a Benestar social.

Per sort tinc una armilla antibales que utilitzo per anar a comprar al Puigmercadal, mai se sap quan Al-Qaeda pot instal.lar un artefacte, al meu barri.

A més, els àrabs, són perillosos perquè si! van tots a la una: Xiïtes amb Sunites, els Marroquins també: Amazics, Alauïtes, Berbers, Tuaregs i Saharauis són una pinya...

Fa poc vaig veure en un racó de la Pl.St,Miquel com feien l'ablació a una nena per no portar el vel... que es foti!
Si podeu evitar-ho, no us acosteu al nostre barri, si us plau. Insisteixo, no us hi acosteu si us plau.

-----------
els imbècils no proveu d'entendre-ho, no podrieu.
+0
-0
No em queda gaire clar...
Votant de la CUP neta d'andalusos , 25/05/2011 a les 04:08
Esta clar que els votants de PxC són una colla d'imbècils. I que el sol fet que un partit com aquest es pugui presentar a unes eleccions demostra que la democràcia és una mentida. El que no em queda gaire clar és com enllaçes als descendents d'immigrants andalusos amb l'electorat... efectivament hi ha una relació observable, en realitat a tot Europa, entre els "vells" immigrants i l'ascens dels partits d'extrema dreta, però no crec que sigui tant directa com sembla que planteges... potser ho hauries de reformular perquè així com està escrit em ressona una altra frase del teu propi escrit: "acostumen a culpar de la seva ineptitud els altres". I no crec pas que t'hagis volgut enfocar des d'aquest angle.
+1
-0
No són imbècils
Ferran, 25/05/2011 a les 22:43
No són imbècils, tenen por.

Aquesta tarda he decidit visitar Badalona, concretament la seu del PP, el Passeig Marítim i el barri de la Salut. Hi he anat per intentar compendre com una ciutat que fa 30 anys era un feu del PSUC, avui en dia elegeix gent com en García Albiol. Per fer-ho, m'ha calgut treure'm de sobre tots els prejudics que m'havia pogut formar. El que he vist allà m'ha fet compendre moltes coses. He constatat com els avis i els joves abaixen el cap cada cop que un grup d'immigrants entren cridant al tren, tenen por. Es tracta d'una por silenciosa, una por de la qual, gent com l'Albiol o l'Anglada han sabut aprofitar-se'n per tal de vendre la seva porqueria. La culpa però, l'hem de buscar en els partits tradicionals, que ja fa temps que havien d'haver tractat el tema, de forma clara i contundent. Ara la iniciativa la tenen ells, els amos de la por.
+1
-0
Por...
Joel, 26/05/2011 a les 11:03
És veritat que quan no acceptem als que tenen el dret de venir a guanyar-se la vida, quan no obrim les portes al viatger, es genera un sentiment de prepotència i a vegades poden perdre el respecte a les persones del país que els "acull".

Si vosaltres visquessiu en un ghetto p.ex. a Alemanya, i no us sentissiu inclosos en la societat, a nivell humà us tractessin com ciutadans de segona, no entenguessiu els costums ni l'idioma ni les lleis, amb les pitjors feines, i a sobre de tant en tant sentissiu comentaris despectius de vosaltres i la vostra família, no farieu pinya? no us retrobarieu entre iguals? no recuperarieu els costums? la llengua del vostre origen?

A la llarga els nouvinguts que es quedin ( molts estan marxant per la manca de feina) s'integraran, es casaran amb catalans i catalanes, aprendran a disfrutar de la nostra cultura, ... perquè és el més còmode. Però hauran de passar generacions i com més de cul ens hi posem pitjor per tothom. L'altre solució és tancar fronteres i que es morin de fàstic a l'altre costat de Melilla, o sigui fer un camp inmens de refugiats, la segregació, l'exclosió, humans de primera i humans de segona, en funció de l'origen, vaja el feixisme altre cop.

Em fan més por els que atien la xenofòbia, els que en Fontanals anomena "imbècils" que un grup d'immigrants cridant o fent xerinola. Almenys als segons els puc comprendre.
+1
-0
No al insulto
Pedro Iglesias, 03/06/2011 a les 18:03
Primero queria que el señor Pere Fontanals rectifique el insulto que nos hace a todos los miembros y simpatizantes de Plataforma Per Catalunya,no tenemos que justificarnos por nuestra forma de pensar pues en democracia todo el mundo tiene derecho,con respeto,a pensar lo que quiera.Lo que no es democratico ni admisible son los insultos que este señor que se cree democrata,dirige a unos ciudadanos que expresan su sentir mediante el voto.A no ser que este ciudadano considere que tiene el poder de la verdad y que lo el piensa es lo que todos tenemos que pensar con lo cual se me vienen palabras a la cabeza como dictadura,represion y libertad de expresion.
+0
-0
tu lo sospechas soy de derechas
rudolf hess, 03/06/2011 a les 23:11
aquest país se'n va a la merda, com no es posi algu al capdavant amb dos collons i comenci a fer neteja...
es vergonyòs veure la gent que ens han portat els partits politics.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals
L'actualitat al #Bages, al minut

Felip Puig, un fatxenda que dirigeix els Mossos

Jordi Sardans: Després de veure per televisió les imatges de la contundent actuació policial contra els indignats de la plaça de Catalunya de Barcelona no...

El futbol de casa

Josep M. Oliva: Sóc barcelonista no practicant. Ho sóc d'una manera natural, més com una cosa heretada que no pas escollida, igual com la gran...
Vés a: Sant Pere de Serraïma

Sant Pere de Serraïma

Anàvem pel gran altiplà de Serraïma que a llevant del terme de Sallent, entre el riu de Cornet i la Riera Gavarresa i solcat profundament pels torrents que davallen cap al Llobregat, està coronat pel Montcogul -el cim més alt del terme de Sallent i del sector central del Bages- que presideix l'espaiós conjunt.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: