Recuperació de varietats antigues de tomàquets del Vallès

Recuperació de varietats antigues de tomàquets del Vallès

RurUrbal ha editat un llibret que explica les característiques d'aquestes varietats antigues

El tomàquet Rosa Ple de Parets del Vallès / Cardedeu, el Pometa de Lluís Vila de l'Ametlla del Vallès, el Cor de Bou de Vacarisses... Heus ací algunes varietats antigues de tomàquet del Vallès que s'han recuperat, mercès al determini de Josep Sabater (Pep Salsetes) i del grup Llavors Orientals. El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha editat a través de RurUrbal un llibret (pdf) , amb informa-ció sobre  aquestes varietats. En el projecte, també hi ha implicats restauradors del territori.

El tortell de Rams

El tortell de Rams


Els padrins acostumen a regalar-lo als fillols el dia de Rams

Expliquen a Festes.org que el tortell apareix en algunes celebracions festives de l'any: el tortell de Reis, el tortell de Sant Antoni i el tortell de Rams. El tortell és un pastís de pasta fullada o d'una altra massa en forma de rotllana i farcit de productes varis. Aquest pa ritual té noms i peculiaritats diversos, segons la zona i l'època de l'any: a les Terres de l'Ebre en diuen tortelles, a l'Empordà, rabassa, al Pirineu, redort, i a Menorca, urana.

Neix Agromaó, un mercat de bones pràctiques agràries

Neix Agromaó, un mercat de bones pràctiques agràries

Un mercat setmanal de productors compromesos amb els valors naturals i paisatgístics

Cada diumenge, de 10.00 a 14.00, es podran adquirir productes del camp de Menorca a l'AgroMaó, un nou mercat de bones pràctiques agràries, perquè els productors que hi concorren s'han compromès a desenvolupar una gestió agrària responsable i a conservar els valors naturals i paisatgístics de l'illa. Aquesta gestió és avalada per un acord de custòdia del territori, pel contracte agrari reserva de la biosfera i pel segell d'agricultura ecològica.

La col

La col

Mariona Quadrada parla d'aquesta hortalissa d'hivern i de primavera


VI Setmana Gastronòmica d'Eivissa

VI Setmana Gastronòmica d'Eivissa

Amb la participació dels principals restaurants de la ciutat

Menjar a l'època medieval

Menjar a l'època medieval

El menorquí Pau Faner publica 'Les bodes del diable', una novel·la d'aventures amb estructura de 'best seller'

'El paisatge a la cassola', diàleg i interacció entre cuina i territori<br/>

'El paisatge a la cassola', diàleg i interacció entre cuina i territori

La sala d'exposicions de la Fundació Caixa Manresa, a la Plana de l'Om, aparador dels Horts de Món Sant Benet, Fundació Alícia

Ferran Adrià arriba a la Pedrera

Ferran Adrià arriba a la Pedrera

Dialogar entre l'art i la cuina és el designi de 'L'art del menjar. De la natura morta a Ferran Adrià'

S'obre la temporada de pesca

S'obre la temporada de pesca

A tot Catalunya Nord, tret dels llacs de muntanya