Salvador Cot | Actualitzat el 21/05/2011 a les 23:59h

Van contra vostè, senyor polític

El més interessant de les concentracions de plaça Catalunya o la Puerta del Sol és que, aparentment, la consciència de què el sistema de partits és parasitari, ineficaç i, sobre tot, molt deficient en termes democràtics, ha arribat ja fins a l'últim racó de la societat. Quan personatges tan ben adaptats als gustos de les masses com Belén Esteban o Andreu Buenafuente envien tweets de suport a les concentracions és que el règim té un problema.

La millor prova és que els partits en campanya (per cert, a partir de les concentracions els blocs electorals han evolucionat de tediosos a ridículs) no han sabut reaccionar de cap manera. Ni hi han anat, ni s'hi han enfrontat, ni han tingut cap idea per exposar que els dissimulés una mica la cara de tòtils que se'ls ha quedat a tots els candidats.

Així les coses, el més probable és que la classe política que ens administra faci veure que les protestes van contra el sistema financer internacional i no pas contra ells, aviam si la cosa es va normalitzant. I és cert que les assemblees s'acabaran dissolent, però la mala llet, no.

COMENTARIS

+1
-0
i la CUP
maria566, 23/05/2011 a les 00:58
no és vergonyós el tracte informatiu que doneu a les CUP i els seus magnífics resultats?
+0
-0
sempre el mateix problema
La Guineu (el zorro català)), 22/05/2011 a les 23:43
Una de les raons de que tinguem la classe política que tenim és que ens passem els dia barallant-nos per 'xuminades' i volent que els demés pensin com nosaltres. Si exercíssim la nostra empatia més sovint i provéssim d'entendre'ns els uns als altres, els polítics no ens prendrien el pèl tan sovint i de manera tant i tant descarada. Que no veieu que mentre estem distrets atacant els que no pensen com nosaltres ells, siguin del color i ideologia que siguin, s'ho munten per beneficiar-se? catalanisme o espanyolisme? Qualsevol de les dues versions és legítima, el que no és lícit és que aquells que haurien de dur el país endavant s'estiguin aprofitant dels recursos de la nostra societat! Si la noia bonica de la història és el fet de tenir un país propi (en aquest cas Catalunya o Espanya) els dos fronts són dos nois que s'estomaquen per aconseguir-la mentre hi ha un aprofitat llefiscós (la classe política en general) que la magreja als nostres morros. Quan veiem el que li està fent, rebem un cop de puny de l'altre i canviem d'objectiu. Quan és l'altre qui mira, ens hi tornem... i així està tot, el llefiscós segueix magrejant.
+2
-1
No ho acabo d'entendre
deldelta, 22/05/2011 a les 22:41
Sóc català, nascut a Catalunya i d'avantpassats catalans fins que la vista es perd. Entenc i comparteixo perfectament els motius pels que la nació catalana reivindiquem el que és nostre, la plena sobirania.
Però dissabte vaig estar a plaça Catalunya de Bcn i vaig tenir la sort de ser una dels milers de persones que hi havia allà escoltant, entre altres, la ponència d'Arcadi Oliveres. I només vull aportar una cosa a tots els comentaris que llegeixo per aquí mentre segueixo els resultats de les eleccions ( a les que per cert he votat a la CUP de la meva vila ): no he llegit a cap dels acords adoptats a l'assamblea que es fa cada nit a plaça catalunya rés que em soni a anticatalanisme; de rés ens servirà canviar un govern espanyol per un de català si el govern que surti ha de canviar la seva submissió al BBVA pel de la nova CAIXA de pensions.
+2
-1
Traduució del papanates anònim de les 20:52
Rafael Bardinet, 22/05/2011 a les 21:55
El senyor de Lleó ( o León tant s'hi val ) que escriu el comentari té més raó que un sant.
Però en aquest diari hi ha tan poc respecte a l'opinió contrària (encara que sigui expressada amb tanta seny com aquesta) que no cap un comentari raonable que no digui el que els seus dirigents volen que es digui I MENYS SI ES FA EN CASTELLÀ.
Això mereix proferir un mal qualificatiu, però m'ho estalvi. No val la pena ni molestar.

+1
-9
In dependencia, no, por favor. Se hundiría Cataluña
Anònim, 22/05/2011 a les 21:07
Menos mal que van a ganar los de CIU. Al menos volvemos a librarnos de los independentistas que son una plaga nefasta para Cataluña.
+1
-5
A TRANSCRIPCIÓN...
Anònim, 22/05/2011 a les 20:52
El señor de León que escribe el comentario tiene más razón que un santo.
Pero en este diario hay tan poco respeto a la opinión contraria (aunque esté expresada con tanta sensatez como esta) que no cabe un comentario razonable que no diga lo que sus dirigentes quieren que se diga Y MENOS SI SE HACE EN CASTELLANO.
Eso merece proferir un malísimo calificativo, pero me lo ahorro. No merece la pena ni molestarse.
+6
-2
SOM-HI SENYERES AQUESTA TARDA A LA PLAÇA DE CIUTATS CATALANES
RAMON GRAU ANIRÀ A LA PLAÇA CATALUNYA A LES 6 DE LA TARDA, 22/05/2011 a les 15:57

KE NO ENS FOTIN LES NOSTRES PLACES CATALANES, AQUESTS ESPANYOLOTS PEPEROS I ANARCOFEIXISTES!!!!

DEMOCRÀCIA REAL CATALANA, CATALANA; PORTEM LA SENYERA ARREU DE LES PLACES CATALANES!!!

ANEM-HI AVUI A LES 6 DE LA TARDA AMB SENYERES !!!!!

LLIBERTAT CATALANA!!!!!
+9
-3
Tot pel cash
Anònim, 22/05/2011 a les 15:16
Ahi vaig anar a la Plaça Catalunya. Em va cridar l'atenció un grup de sis o set que estaven asseguts/ajeguts xumant de brics de vi i amb aspecte de molta brutícia. Una de les dones es va aixecar i em va dir amb gestos que posés euros dins d'un poc que duia i els fes fotos. No sé d'ón eren , però tenien clar el que volien. Massa cara d'indignats no la tenien, no.
+8
-2
al de la transcripció (anònim de les 00:30
Joan Despertaferro, 22/05/2011 a les 15:15
Lamento fer-li veure que vostè, amb tots els meus respectes, no n'és de català. Una altra cosa és que aquí s'hi senti integrat com a ciutadà. El fet que visqui a Catalunya i pugui parlar el català no li converteix, de la mateixa manera que si visqués a Suècia i parlés el seu idioma això no el convertiria automàticament en suec.

El seu escrit demostra que no ha entès res, i aquest fet és el principal obstacle per permetre-li sentir-se realment com català.
+10
-5
Amb permetrina
Fèlix The Cat, 22/05/2011 a les 13:59
Si al final cal disoldre l'acampada, no caldrà fer ús de la força. N'hi haurà prou amb ruixar la Plaça Catalunya amb el millor remei que hi ha contra els polls: Permetrina. Mare meva! Tutti quanti pollós, oKupa, antisistema, ni-ni i altres glòries de la pàtria reunits a un mateix indret ... Caldrà desinfectar la plaça.

Per cert, que consti que jo sóc dels qui creuen que tenim la pitjor classe política que ens ha tocat en segles. Em començaré a creure que hi ha algun polític que val la pena quan el salari per tots els conceptes que ingressi un diputat/conseller/regidor no excedeixi cinc vegades el salari mínim interprofessional, quan s'exigeixin estudis superiors i idiomes per a accedir a càrrecs de responsabilitat, quan es limiti la flota de cotxes públics, quan es limiti el nombre de telèfons mòbils a càrrec del pressupost, quan qui la faci la pagui, quan un polític no tingui ni més ni menys drets laborals dels que té qualsevol altre treballador ... En fi, quan la classe política es comporti com ho fa la resta de mortals, em començaré a creure que potser sí que hi ha algún polític mitjanament honest. Fins aleshores -disculpeu-me- que els voti sa puta mare. Tots van a "trincar" tant com poden la caixa pública. La "cosa pública" els interessa una punyetera merda. Només els interessa el pressupost públic ... per a fotre-hi mà tant com poden. No tinc gaire esperances, la veritat, de que la cosa pugui canviar. Dels cinc milions d'aturats, no n'hi ha cap que pertanyi amb el sector públic, amb això està tot dit. Crisi?? Ells no saben què vol dir.
+3
-2
Prou fer el ase
Anònim, 22/05/2011 a les 13:29
Al senyor del “ANEM-HI A LES SIS DE LA TARDA....”, de que servirà sortir avui amb les estelades?.
No es va sortir l’any passat i de que va servir?.
Això es fer el joc als espanyols.
+16
-1
I uns collons
Araki, 22/05/2011 a les 12:38
Anònim, 22/05/2011 a les 12:14

I uns collons que no és una concentració espanyola.

El nucli no sé si inicial però sí que el que s'està conformant ara mateix, és espanyol i espanyolista. Pur i dur. Són UPD's i altres elements populistes típicament nacionalistes espanyols. I l'element comú a totes les branques de la família nacionalista espanyola ja sabem quin és: l'anticatalanisme. Es poden matar entre ells, com de fet fa segles que fan, però a l'hora de suprimir Catalunya són un de sol.

Per si et queden dubtes de la nacionalitat de la "concentració", llegeix una mica com s'han organitzat i veuràs que les decisions i pautes de comportament, les consignes, l'estructura, les respostes als mitjans i a les institucions, les dicten totes des de l'acampada madrilenya.

Evidentment, quan toqui posar un programa sobre la taula seran els de la Puerca del Sol qui el redactin. I ja en coneixem dos punts, si més no: circumscripció electoral única, és a dir, prou representació nacionalista a Madrid (mantra perpetu del racisme espanyol d'Estat, comú a l'extrema dreta de la COPE-PP-Brunete i el jacobinisme guerrista-UPD-Ciudadanos-IU). I que la culpa és de les institucions i polítics "que sobren", sens dubte els primers de tot al seu llibre roig la Generalitat i el Parlament i els catalanistes.
+4
-9
Aquesta no és una concentració
Anònim, 22/05/2011 a les 12:14
anti-sistema,però sí contra aqueste sistema.I això no és solament català o espanyol.Ha arrencat desde baix dels països musulmans i s´escamparà ara per Europa,sinó al temps.El que es reclama és justicia i oportunitats i d´això n´està mancat tot el món
+14
-1
Un paper ben galdós
Araki, 22/05/2011 a les 11:38
Benvolgut Salvador, crec que els periodistes, fins i tot a mitjans amb un pensament nacional clar com el ND, us equivoqueu de mig a mig amb els de l'acampada de pollosos.

Només cal fer un tomb per la xarxa, al Twitter, als fòrums dels diaris grans, i si hi havia cap mena de dubte fa dos dies de qui són i què volen, ara que es cofigura un nucli que poc a poc s'apodera de la representativitat i del discurs oficial, tot queda perfectament clar.

Són un aplec de lerrouxistes i com a tal, atrauen el mateix poti-poti de sempre, relligat i vertebrat pel mateix fil de sempre: l'anticatalanisme.

No hi doneu més voltes, no escolteu res més i no caigueu en el mateix parany de la "solidaritat obrera" amb els espanyols que ens va portar al desastre l'any 39, i sumant.

Si s'ha de fer una #catalanrevolution, s'ha de fer en els nostres termes i des d'aquí, no des de la Puerca del Sol, i ha d'estar al servei de Catalunya, no del partit de Rosa Díez, ni de Ciudadanos, ni de les variades sectes postcomunistes, ni de l'esquerra anticatalana local, ni del lerrouxisme ni, en resum, d'Espanya.

Als catalans se'ns ha de refotre si a Albacete no tenen pluraritat de partits (al Parlament en tenim VUIT), ni fàbriques per treballar (ens foten 22.000 milions d'euros anuals, prou per fer-ne unes quantes!), ni se senten representats per les seves institucions transfranquistes (gran adjectiu que he descobert per aquí, jo abans deia "postfranquista", però "trans" és molt més acurat).

Les solucions que proposen són per a Espanya i cal entendre i explicar clarament que si es realitzessin els catalans encara en sortiríem esquilats, encara més robats i encara més enfonsats. Això sí, més "solidarios" i molt més espanyols.

Els periodistes catalans esteu fotent un paper ben galdós en tot això mig justificant, mig "comprenent", mig amagant. El que heu de fer és denunciar sense paliatius qui són i què volen, rebutjar-ne la legitimitat i la representativitat (la dels que volen una "revolution", perquè la de la resta evidentment no la tindran). I si el cos us demana sumar-vos al discurs infantil del pobre home aquell que ha escrit un pamfletet de cent pàgines, feu-ho, no us en priveu. Però feu-ho pensant en Catalunya, no en Cuenca.
+9
-1
AliBay
Anònim, 22/05/2011 a les 10:46
@AliBay no és veritat que només es queixin els de les concentracions. També demanen que els portem coses. Gratis, és clar.
+7
-2
Símptoma
AliBay, 22/05/2011 a les 10:42
Això no és més que un símptoma de:

a) que la gent emprenyada és poca (15.000 a Madrid és una misèria de concentració);
b) que els polítics fa molts anys que estan desconnectats de la realitat i nosaltres dels polítics;
c) que per a la progressia escanyola, inclosa la que resideix a Catalunya, la democràcia real consisteix en evitar que els catalans tinguem representants propis;
d) que el seu mapa s'acaba al Pirineu;
e) que per a ells els immigrants no existeixen ni tenen problemes, i
f) que els periodistes estaven molt avorrits per la campanya municipal i amb això dels "indignats" han trobat una forma més entretinguda de fer bullir l'olla.

En resum, regeneració democràtica però a Escanya, per als escanyols i en escanyol (aka castellà).

Per cert, m'agradarà conèixer abans no es desfaci aquest moviment quines propostes fan. De moment només es queixen.
+9
-1
ANEM-HI A LES SIS DE LA TARDA AMB ESTELADES I SENYERES, CATALANS
ANEM A LES SIS DE LA TARDA AMB SENYERES, 22/05/2011 a les 10:30
DEMOCRÀCIA REAL CATALANA, CATALANA; PORTEM LA SENYERA ARREU DE LES PLACES CATALANES!!!

ANEM-HI AVUI A LES 6 DE LA TARDA AMB SENYERES !!!!!

PROU POTOLS ANARCOFEIXISTES OCUPANT EL COR DE CATALUNYA, I FENT FORA LES SENYERES!!!!

TOTHOM A PLAÇA A LES 6 DE LA TARDA AMB LA SENYERA !!*!!
+13
-1
els politics i partits corruptes a la presó , ja
euro, 22/05/2011 a les 09:56
No em puc creure, lo cecs que estant els politics. Crec que encara no se n'enteren del que esta passant.
Es creuen que les protestes no van amb ells. Es increible, viuen en una bombolla de poder que no els hi deixa veure la realitat.
Son com zombis, son sords i van ignorant al poble. Nomes veuen les eleccions per a la poltrona i omplir-se les butxaques.
I creuen que el dia 23, ja haurà passat tot i tothom a casa i ells a la seva bola. El poder els ha corrumput.
+4
-0
no ho saben
Quimet, 22/05/2011 a les 09:53
Els polítics surten de la societat o sigui que el problema no són els polítics, sinó la societat de pena en que vivim. Jo vaig anar a la manifestació del 10 de juliol i fa molta pena veure com quatre gats són més escoltats que tot un poble. Sóc de Lleida, el divendres per la nit hi havia més gent al Mcdonalds que a la plaça Ricard Viñes. Així de clar!
+5
-0
A les llibreries
Joe, 22/05/2011 a les 09:01
Saa, l'has clavada! Per cert, els polítics no són extraterrestres. Entre tots hem creat aquesta societat dominada per la superficialitat, la incultura i el diner fàcil. Els polítics no són res més que un apèndix de la nostra forma de pensar i manera d'actuar. Sí la Belen Esteban és tant important, és justament perquè els periodistes heu catapultat una senyora sense cap mèrit destacable a dalt de tot. Qui vol operar-se per un metge incompetent? en canvi, deixem que la vida pública ens l'ordeni un o una qualsevol. Apa, que us aprofiti la indigestió periodística.
+7
-0
D'acord totalment
Anònim, 22/05/2011 a les 08:17
Completament d'acord amb l'articulista. Els polítics no reconeixen que això va contra ells o contra el sistema que ells representen i que no fan res per canviar. I miren cap a una altra banda esperant que tot plegat s'acabi com el rosari de l'aurora. Ja és ben trist veure la comèdia de la campanya com si res no passés al carrer. Ni un hi ha anat a veure in situ la situació?
+9
-1
Plançó, no retoño
Anònim, 22/05/2011 a les 07:35
Aprofito per dir al senyor Sea, que retoño en català es diu plançó.
I l'expressió de tal palo tal astilla és en català els testos s'assemblen a les olles.
Quina pena el català d'alguns!. Ahir a TV3 a les notícies va sortit con un nou empleat del Circuit de Catalunya que no parlava ni un borrall de català, imposava la seva llengua al seu cap. Hi ha milers i milers de persones amb el nivell C de català a l'atur. Té lògica axò?
Si seguim fent això, perquè han d'aprendree el català els que vénen de fora. Prepareu-vos renunciar al català ben aviat...Cal que ens ho pensem
+15
-0
Indigneu-vos a les millors llibreries
Saa, 22/05/2011 a les 02:23
He tingut la oportunitat d'escoltar algunes de les intervencions a l'acampada barcelonina.La meva impressió és que eren una barreja de pensament naïf, provincianisme espanyol estil C'S o UPyD disfressat d'universalista i nostàlgics psicodèlics de règims com el d'en Hoxkha o d'en Pol Pot, amb alguna aportació exòtica nacional.
El drama és que els nostres representants s'assemblen massa a nosaltres i potser ens hauríem de començar mirar a l'espill i preguntar-nos si pot sortir res millor de la nostra societat.
Mentrestant els corruptes i lladres que ens han portat on som, i els que ho han tolerat, estaran preparant un nou argument per indignar-nos, però tranquils ho podreu comprar a les millors llibreries,s'ha de preservar la indústria editorial.
+11
-1
...
Anònim, 22/05/2011 a les 01:53
Una llàstima, has perdut la oportunitat de practicar el teu català comentant en un diari català. No passa res: ens entenem, ja que els alumnes que surten de les escoles catalanes dominen més el castellà que els que surten de les monolingues espanyoles. Quina paradoxa eh? Si és que les coses, de vegades, no son el que sembla. Així que no pateixi Señor Troll: sus retoños estan a salvo.
+25
-1
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 22/05/2011 a les 01:28
Sembla que 15.000 tios a Madrid fan mes soroll que 1.500.000 a Barcelona...
+11
-0
i els usurers
Anònim, 22/05/2011 a les 00:43
i senyors banquers, financers, pesseters....
+5
-44
TRANSCRIPCIÓN DE OTRO COMENTARISTA
Anònim, 22/05/2011 a les 00:30
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Resultats
Eleccions Municipals 2011


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: