ACN | Actualitzat el 23/05/2011 a les 18:03h

SOS Racisme, «consternat» per l'avenç de PxC i PP

Alerta que l'avenç del racisme pot posar en risc la cohesió social del país

SOS Racisme ha expressat "consternació" per l'avenç de Plataforma per Catalunya (PxC) i del PP i ho ha considerat com un "fracàs" com a societat. Sobre el PP, ha considerat que han aconseguit augmentar la seva força "traient rèdit de la situació de desesperació social" i l'ha acusat de "no tenir cap ètica" i utilitzar Catalunya com el seu "laboratori particular de pràctiques racistes". Els hi ha recordat però que "els vots no donen legitimitat al joc brut, irresponsable, mentider i oportunista". Ha afegit també el seu rebuig a que un partit "postfranquista" com PxC hagi augmentat la seva presència a les institucions democràtiques del país. Les entitats del Tercer Sector han coincidit en l'alerta.

Davant d'aquests resultats, l'organització ha alertat del risc que es desenvolupin polítiques racistes, de restriccions de drets i llibertats dels ciutadans i s'acabi produint un retrocés i un deteriorament de l'Estat de dret.

SOS Racisme ha valorat que el context de les eleccions municipals ha estat caracteritzat per la crisi social i econòmica i "la manca de voluntat política per construir una societat cohesionada i en igualtat d'oportunitats". Això, "sumat a l'oportunisme i la irresponsabilitat dels partits d'atiar l'odi entre col·lectius, de mentir i fer propostes populistes obertament racistes" han provocat aquests resultats.

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social ha coincidit també en l'alerta que l'entrada de partits amb discursos xenòfobs als ajuntaments "pot posar en perill la cohesió social". La presidenta de la Taula, Àngels Guiteras, ha denunciat que els partits que utilitzen el discurs xenòfob poden provocar un fractura social de l'Estat del Benestar i crear situacions de "clara discriminació" en alguns sectors de la ciutadania.

El vocal de la junta directiva d'aquesta organització, Javier Bonomi, ha expressat la necessitat de potenciar el Pacte Nacional per la Immigració i el desenvolupament de la Llei d'acollida.

Navega per les etiquetes

Sos RacismeMunicipals 2011

COMENTARIS

+1
-0
SOS RACISME politica irracional
Anònim, 24/05/2011 a les 05:57
Sos Racisme es una ONG del PSC-ICV PAPELES PARA TODOS? Sempre s'ha caracteritzat per un sectarisme irracional, com l'animalada de los papeles para todos! SOS amb SOS RACISME
+8
-0
és normal
Anònim, 23/05/2011 a les 21:09
El tema de la immigració és una problema real de la gent, sobretot la més humil, que veu com als immigrants se'ls segueixen subvencionant els menjadors escolars, els lloguers de les vivendes, els impostos als comerços que tenen, i als nacionals res. La culpa no és dels immigrants, és dels polítics que prenen aquestes decisions. I jo em pregunto, perquè els partits "normals" segueixen fent aquestes bestieses, no ho solucionen, i alhora provoquen que partits pseudo feixistes com el PP i PxC arrapleguin vots?
+7
-0
pep
Anònim, 23/05/2011 a les 20:59
el bonisme il·limitat també fa créixer el racisme
+2
-2
me encantan
Anònim, 23/05/2011 a les 20:46
PxC sube simplemente porque los socialistas catalanes normalmente son de familia pija con pasta, viven en buenos barrios totalmente desconectados de sus pobres votantes, a los que los sociatas les obligaron a tragarse el problema de la inmigración descontrolada; entonces PxC recoge votos de esos desencantados y frustrados votantes. Estoy encantado de que el partido pijo-progre PSC se vaya destruyendo poco a poco. Ahora además pierden la Dipu. de BCN, lo cual es como un apocalipsis para ellos. !!!VIVA PxC¡¡¡¡
+11
-0
ni PxC ni SOS Racisme
Anònim, 23/05/2011 a les 20:40
vaia pandilla els de SOS Racisme.

Que en viviu de bé vosaltres!


Colla de rucs i vagos!!!!!!!!!


Escoria!!!
+19
-1
sos racisme 2
Anònim, 23/05/2011 a les 19:52
estic fart de SOS racisme, a mi ¿qui amb defensa del racistes espanyols de Intereconomía?, no aixequen la veu no.. per defendre els catalans.. sabeu qué.... a la m....a
+12
-1
merdaseques
anonim, 23/05/2011 a les 19:46
els pijoprogres sou el que més em repugna de tota la humanitat. em costa creure que pugueu ser humans. sou uns autentics gilipolles que en tota la vostra puta existencia no heu tingut collons de fer res util per ningú. sempre heu viscut a costa dels altres. nomes serviu per embolicar-ho tota. mamarratxos.
+17
-1
merdaseques
Anònim, 23/05/2011 a les 19:43
aquest torracollons del SOS racisme sembla que viuen al món de les oques. Jo estic discriminat per ser català, els espanyols em roben i em maltracten, els mateixos polítics catalans donen als estrangers tot el que sempre ens han negat als catalans. Els de SOS racisme no sou res mes que un pijoproges de merda que en tota la vostra vida heu fet res util per ningú, i ara un sembla que salvareu el món. Algú es va molestar a demanar si els catalans estem disposats a conviure amb moros i negres?
+6
-2
Han preguntat?
Anònim, 23/05/2011 a les 19:19
Algú ha preguntat als votants de pxc els problemes que tenen? Algú els escolta? SOS Racisme hauria d'exigir a les associacions d'imigrants que es possesin les piles i que no només fos SOS Racisme que desmunta les mentides de Pxc
+17
-0
SOS
Anònim, 23/05/2011 a les 19:02
jo sóc català i tambè em sento discriminat per l´estat espanyol, i que feu vosaltres per a mi??, rés de rés, FEU PENA.
+17
-0
Victimes del Racisme
Josep (TERRASSA), 23/05/2011 a les 18:45
Quan un senyor sigui del color que sigui , verd, marron i/o vermell , em fot per la cara alló de HABLE USTED EN CRISTIANO , Jo com a català també soc victima del RACISME , i els senyors de SOS RACISME , aixo no ho denuncien
+22
-1
no van bé
Anònim, 23/05/2011 a les 18:29
Mentre aquests il·luminats de SOSRacisme i la resta de partits no vulguin entendre que la immigració que hi ha hagut a Catalunya -descontrolada i massiva- crea problemes, PxC continuàrà creixent. EL discurs fàcil d'acusar de racisme és molt còmode i fa sentir molt bé a qui el pronuncia, però té l'inconvenient que l'afany per ser políticament correcte els allunya de la realitat. Són els millors directors de campanya de l'Anglada i són incapaços de veure-ho
+18
-2
SOS racisme no reflexiona
Anònim, 23/05/2011 a les 18:15
Aquest no és el camí per foragitar els racistes. Com més us hi entesteu, millors resultats treuran i més ens haurem d'avergonyir com a societat.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Resultats
Eleccions Municipals 2011


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: