Dimarts, 24 de maig de 2011 | 12:21
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Estudiants i professors associats de la UB uneixen les forces contra la tisorada

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Rectorat vol eliminar professorat i la segona convocatòria
Estudiants i professors associats de la UB uneixen les forces contra la tisorada
24/05/2011 10:45
9ub-retallada
X. Prera.- Professors associats i estudiants de la Universitat de Barcelona han decidit unir les seves forces contra les retallades i han presentat un manifest conjunt en el que denuncien que les tisorades “no semblen encaminades a solucionar el problema pressupostari”.
Segons el manifest, aquestes mesures van en el sentit de “fer efectiu el desmantellament de la universitat pública”. Les que es coneixen són mesures que perjudiquen d’una manera clara al col•lectiu estudiantil, que veuria com el preu de les matrícules puja de nou de cara a l’any vinent.

A més, es planteja eliminar la segona convocatòria –els exàmens de juny i setembre-, el que provocaria que qui suspengui la primera s’hagi de tornar a matricular en l’assignatura l’any següent. Els estudiants creuen que això els “perjudicarà econòmica i acadèmicament” perquè “dificultarà compatibilitzar feina i estudis”.

Pel que fa al col•lectiu de professors associats –el segon col•lectiu docent més nombrós de la Universitat de Barcelona- la situació no és millor. Hi haurà comiats a final d’aquest any, i qui mantingui el seu lloc de treball ho farà en unes condicions pitjors que les actuals, que ja creuen “miserables en molts casos”.

Asseguren que ja cobren una quarta part del sou que els professors titulars i que l’any vinent aquest sou encara seria menor. Dues professores amb les que ha pogut parlar CatalunyaPress han assegurat que la tisorada no és “racional” perquè afecta “de ple” al “pilar més vulnerable” de la universitat.

Per últim, una altra de les seves demandes és que se’ls garanteixi una “via clara de promoció acadèmica”. Fins ara el professorat associat tenia una via oberta per començar la investigació i fer carrera, però ara aquesta via s’ha tancat, segons les dues professores, “sense que se’ns ofereixi cap alternativa aparent”.

Assemblea

A l’assemblea celebrada aquest matí durant la protesta es decidia sobre l’estratègia a seguir per negociar amb el Rectorat, que avui celebra una Junta de Govern. Hi havia diferències, però la majoria coincidia a assenyalar la falta de comunicació entre el Rectorat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1