Salvador Cot | Actualitzat el 23/05/2011 a les 01:41h

Xoc de trens

Avui Artur Mas sap dues coses que abans només podia sospitar. La primera és que el PP tindrà majoria absoluta en el pròxim Congrés dels Diputats. I la segona és que té un mandat claríssim de la ciutadania de Catalunya, que ha posat en les seves mans un poder institucional que mai no hagués somniat Jordi Pujol.

Dit d'una altra manera, CiU haurà d'aconseguir resultats clars i contrastables
contra un adversari, el PP, que tindrà un mandat tant o més contundent que el seu. La Barcelona de Cobi i el disseny, delicadament anacional, ha desaparegut empassada pel conflicte entre Catalunya i Espanya i des d'ahir torna a ser la capital d'un país, en comptes d'una ciutat dins d'una muralla dibuixada per Mariscal.

L'etapa és nova i requerirà èpica.
Ningú no ho ha buscat, però la història s'accelera i dos trens van en direccions oposades.

COMENTARIS

+8
-7
Hay que atar cortos a nazis como el que escribe ''xarnegolandia''
Anònim, 23/05/2011 a les 21:21
Xarnegolandia: sols un fil de p parla com parlaes tu
+4
-1
política convergent
moltfart, 23/05/2011 a les 19:56
Aviam, serà el de sempre: els convergents faran el de sempre. S'escandalitzaran perquè Madrid no ens dóna calés, perquè ataquen l'autogovern i la llengua, blablabla. I quan tinguin la possibilitat de collar-los i treure'n algun profit no ho faran amb l pretext de la "moderació", "la responsabilitat" l' "ara no toca"...és a dir, com des de fa més de 30 anys, política de BARRETINA I VASELINA
+5
-1
al de La ràbia no un deixa veure
Joan Despertaferro, 23/05/2011 a les 19:47
... i al Pere el gran, de "CiU ens durà cap al referèndum"

Així que disciplina a prova de bombes. No t'estaras confonent amb Borreguisme a prova de bombes?

El que ha de fer un autèntic lider (com preteneu pintar-nos a en Mas, els de CyU) és això mateix, LIDERITZAR! ... no esperar en un racó (fent temps al costat del PP) a que una majoria ho demani a crits per aleshores ser el gran "heroi" que ens porti a la independència. A cagar, home!

A la ciutadania se l'ha de treballar, no seguint politiques de "la puta i la ramoneta" i fer-li entendre que la independència és possible si la volem, i és l'únic camí viable per a la supervivència.
+6
-1
Mas-Ibarretxe
Josep Brâut, 23/05/2011 a les 18:58
És cert que molts independentistes han votat CiU, però això no vol dir que CiU sigui independentista, de moment.
Van passar molts anys fins que el PNB va tirar endavant el Pla Ibarretxe.
I sincerament, no veig Artur Mas com un Juan José Ibarretxe, i molt menys com un Alex Salmond.
+8
-1
Mas-Ibarretxe
Josep Brâut, 23/05/2011 a les 17:48
És cert que molts independentistes han votat CiU, però això no vol dir que CiU sigui independentista, de moment.
Van passar molts anys fins que el PNB va tirar endavant el Pla Ibarretxe.
I sincerament, no veig Artur Mas com un Juan José Ibarretxe, i molt menys com un Alex Salmond.
+11
-13
Xarnegolàndia Total !
Oriol (CH), 23/05/2011 a les 14:23
Vet aquí com som els Catalans. Només un exemple al TXT de TV3:

"El arbol de la vida" guanya a Cannes.

Tots els mitjans francòfons han dit i escrit "L'arbre de la vie" o simplement el títol original en anglès.

Només UNS IDIOTES PROFUNDS poden utilitzar el títol espanyol.

I m'he fet un fart de riure tot fent zàpping i enxampant la TVE-INT. El seu corresponsal a Cannes dient imbecilitats i plorant que el seu compatriota Almodovar no li hagin donat res.

I LA TRACA FINAL HA ESTAT.... quan ha anomenat el premi al millor actor JEAN DUJARDIN:

Us faré una trascripció fonètica aproxiamada del que ha dit el xarnego:

"IAN DIIARDÍN"

Sort encara que sabia de qui parlava. Cap esforç de pronúncia perfecte comportament entre la purriassa espanyola.

+8
-4
ARA CAP A LA SOBIRANIA PLENA, COM ESCÒCIA !1!
EL TREN SOBIRANISTA, CRIDAVEN AHIR A CIU: INDEPENDÈNCIA, 23/05/2011 a les 14:07
EL PARTIT QUE PORTARÀ CATALUNYA A LA SOBIRANIA PLENA, NO SERÀ D'ESQUERRES, SINO QUE SERÀ MODERAT COM CIU I COM PN ESCOCÈS, AMB L'AJUDA DELS ALTRES (ESQUERRA, SOLIDARITAT CATALANA I LES CUP), PERÒ HO LIDERARÀ CIU, SEGUR! PERQUE ÉS L'ÚNIC PARTIT MODERAT QUE VOL LA SOBIRANIA DE CATALUNYA!

POTSER CALDRIA CREAR UN PARTIT INDEPENDENTISTA MODERAT, LLUNY DELS DE CAIRE SOCIALISTA!! PERÒ NO CREC QUE PASSI: AIXÍ DONCS TENIM CIU PER TIRAR ENDAVANT EL PROCÉS SOBIRANISTA !!!

PERÒ QUE NO S'ADORMI NINGÚ, EM DE FER FORÇA TOTS PLEGATS: CUP, ESQUERRA, SOLIDARITAT!

VIA FORA!!

BARCELONA ÉS CATALANISTA, GIRONA ÉS NACIONALISTA, EL GOVERN DE CATALUNYA ÉS NACIONALISTA, DONCS SOM-HI: CAP A LA INDEPENDÈNCIA !!*!!

P.S.: A EUSKALHERRIA JA VEIEU COM VA TOT OI, BILDU ENCAPÇALA EL RANQUING AMB MAJOR NUMERO DE REGIDORS!!! EH ASKATU!
+11
-3
@CiU ens durà cap al referèndum
Anònim, 23/05/2011 a les 13:21
Sí, quan una clara majoria indiqui que vol la independéncia... la Caixa i els Godós; llavors tirarán per la independéncia.

Fins que això arribi, amb el PP de la mà. I ja em diràs perque ha d'arribar aquesta suposada majoria aclaparadora. No l'esperis en aquest segle.
+8
-1
xoc lleidatà
Quimet, 23/05/2011 a les 13:12
I enmig d'aquest xoc, tenim el senyor Ros, alcalde de Lleida, la ciutat més avorrida de Catalunya, on mai es mou res. Diuen que liderarà els socialistes catalans, em sembla increïble, però tot és possible ara que estan tan fotuts, de pena...
+11
-0
xoc lleidatà
Quimet, 23/05/2011 a les 13:09
I enmig d'aquest xoc, tenim el senyor Ros, alcalde de Lleida, la ciutat més avorrida de Catalunya, on mai es mou res. Diuen que liderarà els socialistes catalans, em sembla increïble, però tot és possible ara que estan tan fotuts, de pena...
+4
-3
OLO DEL BAGES
Anònim, 23/05/2011 a les 12:39
Tens tota la raó,però aquests nostres? Politics deurien de saber que primer que res tenen que TREURE del cap els cervells BORREGUILS que els han IMPLANTAT que la TERRA CATALANA no ha de ser "antro" per a refugiarse-s´hi els LLADRES DE TOTES CLASSES I TAMBE ELS CRIMINALS DE TOTES CLASSES (ACAS NO ES ASSASSINAR EL CATALA COM ARA FAN ELS CASTELLANS?)desde que vam nàixer ens van OBLIGAR a ELLS doncs diguem PROU!! d´una punyetera vegada CRIMINALS CASTELLAS A CASTELLA!!
+9
-8
CiU ens durà cap al referèndum
Pere el Gran, 23/05/2011 a les 12:26
Molts independentistes hem votat CiU. Què haviem de fer els independentistes que volem, al mateix temps, fer una neteja del PSC a ajuntaments i diputacions? Votar ERC perquè tornin a sumar?

CiU és el verdader pal de paller i ens durà a la independència, amb l'ajuda de les CUP, ERC, SI i tots els que vulguin sumar. Perquè els catalans són persones i no sigles.

Estic molt esperançat per l'Estat Propi, i la cúpula independentista de CiU està esperant que les enquestes indiquin que a Catalunya hi tenim una majoria sobiranista.
+10
-4
Lectura positiva??
olodelbages, 23/05/2011 a les 12:25
Ja m'agradaria a mi poder fer aquesta lectura tan positiva... però molt em temo que coneixent als de CiU, poques alegries ens podem esperar pel que fa al tema nacional i moltes menys pel que fa al camí cap a la independència... com a molt aconseguiran un "petit" concert econòmic per que "callem" i així el PP pugui tenir mans lliures per fer i desfer.

Per molt frikies que siguin els de SI, per molt que no puguin semblar seriosos els de les CUP, i per molt que culpem dels 7 anys de tripartit als d'ERC, més m'hagués estimat que aquests obtinguéssin uns resultats molt més amplis... clara indicació que el país, de manera majoritària, voldria un pas més cap a la plena sobirania... (i si no mireu a Buildu al país Basc...). Ara, si us complau a tots autoenganyar-vos, doncs per vosaltres va.

Salut i Independència!!!
+12
-2
falta poc
Anònim, 23/05/2011 a les 12:01
Esceniri desitjable: escisió del PSC, coalició electoral a les generals entre CiU, ERC i PSC (no PSOE) i exigència de concert econòmic o dissolució del Parlament i noves eleccions, novament amb el mateix bloc amb la independència unilateral com programa comú.
+10
-4
Majoria absoluta del PP?...serà que no.
Arnau Mir de Tost, 23/05/2011 a les 11:48
No està gens clar que el PP guanyi per majoria absoluta ni molt menys.

En un diari espanyol he llegit una extrapolació del vot d'ahir comparant-lo amb unes generals i al PP li mancarian 12 diputats per la majoria absoluta.

El truc és que a Catalunya, tots els catalans concentrem el vot en un partit català. Si no sumen a Catalunya, no poden treure cap majoria absoluta, ni uns ni altres.
+7
-5
2011
Anònim, 23/05/2011 a les 11:25
Pinten bastos si el PP guanya per majoria absoluta, com és de preveure. A més de l'actual berlusconització que du a gent pútrida, antidemocràtica, fins hi tot xenòfoba, a guanyar amb majories absolutes, hi haurà una involució brutal de l'estat espanyol. Recordem el segon mandat de l'Aznar, i que ara a cal PP són encara més protofeixistes que llavors.

Hem d'estar preparats per a aquest moment, i la única manera és concienciant als catalans que es senten espanyols, que quan cauen garrotades sobre Catalunya, ells, per més espanyols que es sentin, també les reben.
+12
-4
Catalunya es Nacionalitza
Anònim, 23/05/2011 a les 10:23
sumeu vots totals de partits catalans vs espanyols, compareu amb 2007 i treieu les vostres conclusions... :)
+15
-2
joanet
Anònim, 23/05/2011 a les 09:08
Ben vist, Cot. CiU tard o d'hora haura de retratarse
+8
-26
@Independentista o no: Ciu
Anònim, 23/05/2011 a les 09:04
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+10
-1
Aneu rient, són cicles només
Hohoho, 23/05/2011 a les 09:02
Bé, també s'havia acabat un cicle al Pais Vasc, i mireu per on Bildu ha arrasat. L'independentisme existeix, ja tornará. El que l'han votat un cop és perque creuen en la idea, només cal que trobin a qui votar. No fa tants anys que pronosticaven la desaparició de Ciu i aquí está.

Ara torna el PP buscant pactar amb nacionalistes, els Ciudadanos han perdut regidors...potser el peix al cove. "Catalunya fa xantatge a Espanya"....bla, bla.
I l'abstenció que segueix creixent, tampoc vota PP.
+9
-4
Independentista o no: Ciu
Hohoho, 23/05/2011 a les 08:50
La primera parada de Mas un cop governi el Mariano será collar-lo pel concert econòmic. El pla B ja el van dir. Es al programa electoral i per primera vegada Ciu ha fet aquestes promeses. En Duran no, clar, però té un peu més fora que dintre.
+15
-3
Preparem-nos!
Sergi Piñol, 23/05/2011 a les 08:39
Estic molt content!,desitjo que Catalunya aconsegueixi ser un estat i per fí hem acabat amb l'eix dreta-esquerra i esta clar que tothom agafa posicions per la guerra final:Catalunya/Ciu i Espanya/PP.

Del que estic mes content es que la gran farsa del Psc(la cançoneta de que a la gent només l'importa el que diuen ells "progrés social")s'ha acabat per sempre.El que han hagut de fer! per amagar que son unionistes espanyols!

I el que mes pena em fa es Erc,suposo que algun dia demanaran perdó al poble de Catalunya pels 7 anys de tripartit...o es que volen batre tots els records i arribar al 0,0001 % de vots?
+6
-17
JA JA
Anònim, 23/05/2011 a les 08:30
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+8
-28
Chincha la rabia
Anònim, 23/05/2011 a les 08:25
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-25
ja hi tornem
Anònim, 23/05/2011 a les 08:25
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+6
-21
Últim amagatall dels indepes.
Anònim, 23/05/2011 a les 08:09
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-0
Amb autobus si cal
Anònim, 23/05/2011 a les 07:58
Ah però que no deia l'Alicia que en Mas s'havia tret la careta i feia pasos cap a l'independentisme? doncs en què quedem! es incoherent per part del PP s'hi vulguin abraonar....

Si al final encara tindrem el concert econòmic i tot. Promesa electoral de Mas, ara que está disposat a complir fil per randa les promeses electorals....al nacionalísme li queda molta diversió per endavant.

+36
-10
La ràbia no un deixa veure
Jo també hi veig dos trens, 23/05/2011 a les 07:57
Qui es pensi que els independentistes no votem CiU està tan equivocat... L'Anna Simó, que em penso que de política en sap més que els tres comentariste anteriors, ja ho va dir a les passades eleccions nacionals: l'independentisme ha votat CiU. Perquè, amics meus, el referèndum vinculant que tard o d'hora farem no el convocarà pas la CUP (massa petita), ni ERC (en caiguda lliure), SI (que es desfà com un terròs). Puc entendre que la política real us molesti, però el senyor Cot té tota la raó. Al cor de la majoria de votants de CiU -no tots, sí la majoria- hi ha un català que ni acata ni respecta. I amb una disciplina a prova de bombes. Quan el cap de files digui "cap a aquí", que es calcin a Madrid. I això passarà més aviat que no us penseu.
+6
-17
Falta una coseta, Cot
Anònim, 23/05/2011 a les 07:36
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-17
Ja li agradaria
Anònim, 23/05/2011 a les 07:30
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+20
-4
menys trens
Laia Estany, 23/05/2011 a les 06:51
Hi ha un tren espanyol que es diu PP. L'altre, CiU, de moment no és més que un Ibertren.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Resultats
Eleccions Municipals 2011


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: