Dimecres, 25 de maig de 2011 | 13:00
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

L'onada del canvi

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
marta-llorens90x90
L'onada del canvi
Marta Llorens
25/05/2011 09:46
El canvi polític iniciat el 28 de novembre amb l’arribada d‘Artur Mas a la Generalitat s’ha intensificat a les eleccions municipals de diumenge. Per primera vegada en els darrers 32 anys, CiU ha estat la força política més votada del país, ha donat un tomb històric en ciutats com Barcelona i Girona, obté majoria absoluta en tres diputacions, esdevé la principal força a Barcelona, ha estat la llista més votada en 515 municipis i disposa de 389 majories absolutes. Són els efectes de l’onada del canvi demanada pels catalans i que s’han blasmat en els resultats de les municipals.

És un motiu de satisfacció i de profunda responsabilitat, però per damunt d’això, a CiU som conscients que aquests magnífics resultats -que agraïm a tots els catalans i catalanes que ens han fet confiança- no són més que un préstec del qual haurem de passar comptes amb els ciutadans d’aquí a quatre anys. Som conscients, també, que ara toca treballar, amb austeritat i transparència esforçant-nos a donar prioritat a les necessitats d’una societat amb dificultats econòmiques greus. S’ha estirat més el braç que la màniga i ara toca ser molt curosos amb la despesa. A més, caldrà ser molt sensibles a l’hora de veure quines son les necessitats més urgents que no es poden ajornar.

La nostra voluntat irrenunciable és la de mantenir la societat del benestar. Ho haurem de fer des de la constatació que els calaixos de la Generalitat i dels Ajuntaments estan buits perquè així els han deixat els governants sortints. Per això, diem que cal endreçar l’economia de l’Administració i generar confiança per impulsar l’economia productiva que crea llocs de treball. Haurem de posar totes les nostres energies a garantir un model de societat del benestar, que ens asseguri que a Catalunya seguirem essent un sol poble, i que ningú en quedi exclòs.

En aquest panorama, costa entendre els que s’oposen als plans d’austeritat, i encara més quan són ells els qui han portat el país al llindar del desastre i de la fallida. Cal ser poc responsable per criticar l’austeritat aquí i votar a Madrid contra el fons de competitivitat que pertoca a Catalunya i als catalans. Ara que ha acabat la campanya electoral i que encara falten uns mesos perquè comenci la de les generals, haurien d’oblidar la demagògia i les tàctiques de curta volada i, en canvi, ajudar a dur endavant el país.

La societat catalana ha donat un mandat clar i un missatge inequívoc. Ha de ser CiU qui posi fil a l’agulla i lideri el país i els municipis en la sortida del col•lapse econòmic. Ho farem amb la mà estesa a tothom i des la convicció que aquest procés requereix recuperar els valors que han conformat els nostre país des de sempre: treball, esforç, disciplina, rigor, austeritat...

Cal ser conscients que el nostre ha estat sempre un país pobre en recursos naturals i només per l’esforç de la seva gent, per la seva dedicació i per la seva capacitat i voluntat de fer la feina ben feta, ha aconseguit ser una país pròsper i sanament envejat. I ho tornarem a ser. Aquest és el nostre repte per a la propera legislatura i farem tot el que calgui per aconseguir una Catalunya més pròspera i un futur menys incert.

Marta Llorens és vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica
 
ÀlataC
25/05/2011
Fe d´errates. Empreses deslocalitzades. I apunto també una idea, per tornar a omplir calaixos. fora endollsa l´Administració. Si es cobra un sou, no s´ha de cobrar pensió (Carod) fora concerts amb Centres educatius i Sanitaris privats. Per començar, clar. I qui vulgui religió que se la pagui de la seva butxaca. Fora Concordat. Parera, torna
ÀlataC
25/05/2011
Ui ui ui. es evident que la societat catalana ha donat un missatge inequivoc, peò no crec que sigui en la direcció que vosté apunta. Si aquesta es la seva lectura, endavant. Madrid te la culpa de tot, inclòs el cas Palau, que encara esperem que ens donguin explicacions creibles. Si, com vosté diu, els calaixos son buits, faci que tornin els diners desl paradissos fiscals que tenen alguns parents de un alt càrrec i que tornin les empreses deslolalitzades. Parera, torna a escriure.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1