Dimecres, 25 de maig de 2011 | 12:54
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

PILOT

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Javier Asenjo
PILOT
Trasgu
Javier Asenjo
23/05/2011 21:52
Forum Asturias –Partit d'autor signat per Cascos- es va percebre com un projecte improvisat, una rebequeria d'un líder polític rebutjat per la seva casa de sempre, una sortida sense meta en l'horitzó.

En termes matemàtics, el resultat de les urnes parla de forma evident, que FAC és una formació que entra al Parlament asturià en substitució de 6 diputats socialistes i 10 escons del Partit Popular. A aquesta suma de 16 senyories, se li poden posar adjectius a gust de l'analista de torn, però la realitat tossuda diu que aquí -a Astúries- hi ha uns ciutadans que confien des de posicions ideològiques fins al moment molt allunyades, a canviar la situació que vivim, tan complicada per a candidats amb poques hores de vol al capdavant de governs autonòmics, municipals. Davant aquest panorama, la prioritat és posar al capdavant de l'autonomia a qui se suposa sap pilotar entre núvols i tempestes.

Si es té en compte que en poc més de tres mesos va aconseguir aglutinar a uns milers de simpatitzants, va recórrer -programa en mà- pobles i ciutats, carrers i places; va incorporar a gents noves que des d'avui faran un curs bàsic, per exercir -en poques setmanes- de diputats i regidors, substituint a persones i projectes esgotats.

La decepció d'els qui van perdre és comprensible, però havien d'escoltar els missatges que la societat els passava des de fa temps, uns i altres van deixar de connectar amb aquest petit país del nord. FAC, polític en guàrdia permanent, es va trobar amb l'escenari ideal per posar el seu talent en joc, ajustant de pas comptes pendents amb agents socials i mediàtics molt allunyats del seu estil de fer política.

Perquè caigui un avió han de produir-se una sèrie d'errors i fallades que en un moment desafortunat acaben en catàstrofe. Aquest avió passava les revisions de forma rutinària, van sorgir denúncies que hi havia peces en mal estat, així en l'últim instant els passatgers van decidir deixar l'Airbus en mans de qui ja té experiència a navegar sense recórrer al pilot automàtic. Asturians, benvinguts a bord el comandant Cascos…..
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1