Barcelona

Una companyia de dansa catalana, la Gelabert Azzopardi, obrirà per primer cop el Festival Grec

Actualitzat a les 13:57 h   25/05/2011

Per primera vegada en els 35 anys d'història del Grec, una companyia de dansa catalana, la Gelabert Azzopardi, obrirà el festival. Serà amb un espectacle de Cesc Gelabert, amb la participació de Perejaume i Carles Santos. Aquest és un dels plats forts de la programació del festival d'estiu de Barcelona, que ara s'ha presentat, i que inclou grans noms de les arts escèniques, tant d'aquí com internacionals. Des de Calixto Bieito i Àlex Rigola a Sol Picó i Philippe Decoufflé. França n'és el país convidat, i això permetrà veure "La flauta màgica" en versió de Peter Brook. Pel que fa a la música, una de les cites més destacables serà amb el jazz del trio de Keith Jarret. En total, l'edició d'aquest any, que es farà del 17 de juny al 31 de juliol, tindrà més de 60 propostes de teatre, dansa, circ i música.

Envia-ho
(Opcional)
Els primers compassos del Grec 2011 seran per a la dansa, sonaran a tenora, els puntejaran balladors de sardana, i tres noms imponents de la cultura catalana -Cesc Gelabert, Perejaume i Carles Santos- s'estrenyeran les mans per alçar un espectacle singular i insòlit per inaugurar el festival. Es tracta de "La muntanya al teu voltant", que es podrà veure els dies 17 i 18 de juny, al Teatre Grec.

De França, el país convidat, arribarà "La flauta màgica" d'un dels més grans del teatre contemporani, Peter Brook; un muntatge intimista del cineasta Patrice Chéreau i l'experimentació creativa dels més nous.

Fora de França, s'espera l'eslovè Tomaz Pandur. Creador de nous batecs escènics, vindrà per primer cop a Barcelona amb una versió de "La caída de los dioses", de Visconti.

Del planter nacional, el Grec estrenarà les creacions dels dos directors de més projecció que aquest any s'acomiaden dels teatres que han dirigit l'última dècada: Àlex Rigola i Calixto Bieito. Hi haurà més noms estrella: Gas, Broggi, Ollé i Portacelli.

La dansa de Sasha Waltz portarà els passos més avantguardistes; la de Philippe Decoufflé, els més imaginatius, i la de Sol Picó, els més contundents.

Maria del Mar, per la seva banda, canvia la plaça del Rei de cada estiu per l'amfiteatre, on farà ressonar les notes medievals de la Sibil·la. També s'hi espera jazz, el millor, diuen, amb el trio de luxe de Keith Jarret. I Manel, que continua fent milles d'èxit amb el seu segon àlbum, també tindrà parada en aquest Grec.

En total, la 35a edició del Festival Grec de Barcelona, que es farà del 17 de juny al 31 de juliol, comptarà amb més de 60 propostes de teatre, dansa, circ i música.
comentaris - (0)

 

Avís:

Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.

Aquests comentaris són l'opinió dels usuaris i no la d'aquest portal.

No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents.

No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia.

No es publicaran els comentaris que incompleixin les condicions d'ús que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

Recomanacions per als comentaris:

  • Els comentaris han de ser educats i no poden caure en el mal gust.
  • Aconsellem fer servir una ortografia correcta, amb punts i comes, perquè l'opinió sigui més entenedora.
  • Recomanem escriure amb un ús adequat de les majúscules i les minúscules: un comentari tot en majúscules fa la sensació que s'està cridant, mentre que un comentari tot en minúscules es pot malinterpretar o no entendre's correctament si conté noms propis o topònims.
Envia-ho
(Opcional)
 
3cat24 és a Facebook

publicitat

Generalitat de Catalunya: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisualsccrtv interactivaTELEVISIÓ DE CATALUNYACATALUNYA RÀDIO
Televisió de Catalunya, S.A. - Catalunya Ràdio S.R.G., S.A. - CCRTV Interactiva, S.A.
Llibre d'estil de la CCMA | Mapa web | Arxiu notícies | Avís legal | Segell de qualitat |
Qui som | Participa | Atenció a l'Audiència Atenció a l'Audiència