Dijous, 26 de maig de 2011 | 13:14
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PSE no s'arruga després del cop sobre la taula de Zapatero i insisteix en el Congrés

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El president creu que les primàries són "el saludable"
El PSE no s'arruga després del cop sobre la taula de Zapatero i insisteix en el Congrés
25/05/2011 10:51
9zapatero-patxi-lopez
CatalunyaPress.- L'aparent manca de reflexió i autocrítica amb què el PSOE va sorprendre després de les eleccions del passat diumenge era tan sols un posat. Els fonaments del partit s'han mogut, sobretot després de la proposta del PSE de convocar un Congrés extraordinari.
El que a primera vista va semblar una idea desgavellada, ja que es donava per fet la convocatòria d'unes primàries, va agafar força ràpidament, posant en un compromís a Zapatero. El secretari general del PSOE veia com la seva intenció de seguir fent valer el seu domini del partit per convocar les primàries s'esvaïen, i a primera hora del matí donava un cop sobre la taula al Congrés.

"He parlat amb el lehendakari, li he explicat els meus motius i hem estat completament d'acord. Hi haurà primàries, que és el que correspon i el saludable", assegurava en els passadissos del Congrés davant un núvol de periodistes.

No obstant això, la pugna serà dura en els pròxims dies. López no està sol, té a tot el PSE darrere, i a importants líders socialistes com Alfredo Pérez Rubalcaba, a qui alguns veuen darrere del moviment de la federació basca per posar a algú de la seva confiança al capdavant del partit.

El PSE no s'arruga


El PSE no s'ha arrugat i, a la tarda, ha fet públic un comunicat en què informen que López ha explicat per telèfon a Zapatero les raons que han dut als socialistes bascos a realitzar la proposta de celebració d'un Congrés.

Segons aquests, cal celebrar un Congrés per triar un líder "que compti amb tot el suport" i consensuar "un projecte renovat" que "sigui capaç de mobilitzar l'electorat progressista i il.lusionar a la ciutadania".

"Pensem que la millor solució és definir primer el què i el per què, és a dir, què oferim als ciutadans, i després, qui ho fa, tal com assenyalàvem ahir. I seguim pensant que el millor camí per aconseguir-ho és un Congrés", insisteixen.

En qualsevol cas, ha reconegut que "la decisió final ha de ser adoptada als òrgans competents del partit, en què els socialistes bascos mantindran la seva proposta", deixant clar que, sigui quina sigui la decisió final, els socialistes bascos "acataran i defensaran la decisió col.lectiva que s'adopti el dissabte".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1