Notícia

06_ok_3
Fletxa_component
26/05/2011
ICV proposa una declaració política que marqui les prioritats d'un futur govern d'esquerres a Terrassa

La direcció local d'ICV va decidir dimarts a la tarda proposar al PSC una declaració política conjunta que marqui les prioritats del govern, com a pas previ al pacte. Els ecosocialistes volen centrar l'acció en convivència, noves formes més participatives de fer política i la lluita contra les retallades socials.

"El context és completament diferent. No val amb fer el que hem fet fins ara". Són paraules del líder d'ICV Manuel Pérez, després de participar en la reunió de la comissió política ampliada del partit. Després d'analitzar els resultats i la situació econòmica, política i social per la qual passa tant Terrassa com la resta del país, la direcció d'Iniciativa té previst proposar al PSC la redacció "d'una declaració política conjunta que defineixi les prioritats del govern de coalició ".

Manel Pérez assegura que la seva formació vol obrir el procés de contacte i d'acostament de programes, però que abans que això passi "hem de saber que compartim l'anàlisi de la situació amb el nostre company de viatge". Aquesta declaració ha de ser el full de ruta, els "fonaments per començar a construir el govern".

Per part d'ICV les prioritats han de ser la convivència ("davant l'ascens dels partits xenòfobs cal treballar per una ciutat model de convivència"), noves formes de fer política ("donar veu als ciutadans perquè siguin elements actius en la presa de decisions ") i la lluita contra les retallades de drets bàsics (" donades les pretensions de CiU, hem de ser la trinxera contra aquests retalls i bolcar les nostres prioritats pressupostàries en educació, sanitat, serveis socials i ocupació "). En aquest sentit, Pérez demana un" gir cap a l'esquerra " en les polítiques. En un símil amb el poblat gal d'Astèrix, l'edil assegura que "els romans" són aquest cas "les gavines del PP i els somriures de CiU, que amaguen les retallades en serveis bàsics", i per aquest motiu, demana que "allà on governa l'esquerra, ha de notar-se que efectivament governa l'esquerra ".

El regidor rebutja que l'acord entre ICV-EUiA i PSC condueixi a un "govern de continuïtat " i assegura que el possible pacte "no és una qüestió aritmètica que onze més tres sumin catorze ", sinó de "redefinir el contingut i la qualitat de les polítiques". Malgrat la intenció de subscriure aquesta declaració conjunta, Pérez afirma que garantiran que el dia 11, Pere Navarro sigui alcalde de Terrassa hagin arribat o no a un pacte en aquesta data

DV 03/06/2011 | 22:06
Fons_fixed_publications
Portad_revista
  • Mesveure