ICV > Europa > notícies > ICV celebra que l...

Notícia

Romevarecurspelat2010
Fletxa_component
19/10/2010
ICV celebra que l'eurocambra aprovi ajudes per als treballadors acomiadats del sector de l'automoció

Raül Romeva remarca que les ajudes serviran per ajudar 1.500 treballadors acomiadats en el sector de l'automòbil a Catalunya

L'eurodiputat i vicepresident del Grup Verds/ALE s'ha mostrat satisfet per l'aprovació de les ajudes per als treballadors acomiadats del sector de l'automoció amb l'objectiu de facilitar la reinserció del treballadors. Així, Romeva ha destacat la importància del Fons Europeu d'adaptació a la Globalització (FEAG), que es dedicarà a partir d'ara a ajudar els treballadors acomiadats com a conseqüència dels canvis en el comerç mundial provocats per la crisi i la globalització.

 

Així, Romeva ha celebrat que els fons -que constaran de 2 milions i mig d'euros per ajudar a prop de 1.500 treballadors treballadors acomiadats a Catalunya- vagin destinats al finançament de programes de formació, recerca d'ocupació i reinserció, així com per donar suport a aquells que vulguin crear la seva pròpia empresa "aquest tipus de mesures serviran per reorientar el sector, per avançar cap a una nova economia i per fer front a les deslocalitzacions perquè s'avançarà cap a la modernització del sector de l'automòbil".

 

La contribució del FEAG servirà per finançar al voltant del 65% dels costos totals previstos pel govern espanyol per donar suport a aquests treballadors en la recerca d'una nova feina, assessorament laboral, suport a la recol·lecció, preparació per a la millora de capacitats professionals i formació per emprenedors.

 

Altres països de la Unió  Europea també rebran ajudes, com és el cas de Portugal, Dinamarca o Holanda. En aquest casos però, les ajudes aniran destinades a treballadors d'altres sectors.

 

 

 

 

DJ 26/05/2011 | 03:13
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
197
  • Mesveure