Redacció | Actualitzat el 27/05/2011 a les 09:39h

CiU vol defensar a capa i espasa les seves alcaldies de Seva i l'Esquirol

Una retirada prèvia de Palmarola facilitaria les negociacions.

Convergència i Unió vol defensar de totes totes el mateniment de les seves alcaldies a Seva i l’Esquirol, on va guanyar sense majoria absoluta i ha quedat oberta la porta a la formació de majories alternatives entre els altres grups. Josep Palmarola i Josep Mas poden perdre, doncs, les seves alcaldies que, en el cas del primer, a Seva, ostenta des de fa 32 anys.

A Seva, una de les possibles sortides passaria per la retirada de Palmarola i la presentació per part de CiU d’un candidat alternatiu, Aquesta opció podria fer receptiu algun dels grups que s’han repartit un total de sis regidors. Èric Vila, d’UM, ha valorat a Osona.com que “en aquest cas el pas l’hauria de donar CiU, nosaltres no ho podem plantejar. Primer hauria de plegar Palmarola i després ja parlaríem. Però amb ell al davant  ho veiem molt complicat”. Vila assenyala que "entre dilluns i dimarts haurem arribat a algun tipus de conclusió".

El control de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat per part de Convergència i Unió és un condicionant que també compta com a cortina de fons dels contactes entre els distints partits per formar majories alternatives.  La pèrdua per CiU de les dues alcaldies podria obrir una etapa de relacions difícils d’aquests dos ajuntaments, Seva i L’Esquirol, amb les dues institucions, amb tot el que això comporta.

Mentre que a Seva Palmarola es va quedar tan sols a 25 vots de la majoria absoluta, amb un 46,7% dels vots, en el cas de l’Esquirol la distància va ser força més gran, ja que Mas va obtenir només quatre regidors sobre un total d’11, quan la legislatura anterior en tenia un més.


COMENTARIS

+13
-1
seva
Anònim, 27/05/2011 a les 11:13
Srs. de CIU
Voleu deixar tranquils als de Seva que volen formar un nou ajuntament i no posar pals a les rodes? quins interessos hi teniu allà dintre??? tapeu el que volgueu però deixeu que la democràcia faci el seu curs.
+7
-17
el seu curs
Joanv, 27/05/2011 a les 11:41
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-0
votant de CIU
Anònim, 27/05/2011 a les 14:23
Srs. De PM,UM i CUP ,el poble ha volgut un canvi i ha castigat la llista de CIU perquè anava el Palmerola davant, ara per mes ganes que tingueu de revenja per les ofenses patides per par d’ell, no caigueu en aquest error , el poble no vol baralles, en la llista de CIU y ha gent que sense l’influencia de una personalitat tant forta com la d’en Josep es pot reciclar i seguir ajudant a les entitats , dono gràcies per tot a Josep Orra.
+7
-1
CiU irresponsables.
Anònim, 27/05/2011 a les 14:50
Srs de CiU que esteu llençant una amenaça? si així és, de què teniu por? Si s'ajunten les altres tres forçes seran majoria i la democràcia és així, si ara voleu treure en Palmarola, aneu tard, això ho tenieu a les mans abans de les eleccions i no us va donar la gana.
Ara toca les consequències de tenir-lo a la vostra formació política us toca gestionar la patata calenta, CREMA eh?
+7
-1
lliure
Anònim, 27/05/2011 a les 16:03
si tant clar es veia , també queda clar el que volien els votants dels tres partits.
Coi la dreta catalana com i va , no? Amenaça directament en escrits de premsa!!!No n'han tingut prou amb l'espectacle democràtic que han demostrat a plaça catalunya!!!
visca Seva!!!!Palmarola gràcies per la feina feta, però ara ja no toca..es hora de marxar..fins i tot els del teu partit ja t'acpmiaden
+4
-0
Canvi
Anònim, 27/05/2011 a les 19:53
El Sr. Palmerola fa massa temps que governa, i això no és bó. Ara hi han noves propostes i gent jove amb ganes de millorar les coses. Deixem-los fer la feina i prou ja de tantes amenaces i opacitats, i sisplau que la gent que ha viscut el seus 32 anys de mandat no tingui cap por del futur.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Resultats
Eleccions Municipals 2011
Enquesta
Per què creus que ha pujat la PxC?
      Vots emesos: 32
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: Patacada al Merma

Patacada al Merma

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: