local

Actualitat > regional

Esquerra de la Noguera es proposa repetir o millorar els resultats dels anteriors comicis municipals
Esquerra de la Noguera es proposa repetir o millorar els resultats dels anteriors comicis municipals

Comparteix


Dimecres, 18 de maig del 2011

Esquerra de la Noguera es proposa repetir o millorar els resultats dels anteriors comicis municipals

El partit presenta un total de 24 candidatures en aquesta comarca de les que espera mantenir o augmentar les 10 alcaldies que tenen actualment

Els candidats i candidates d’ERC a les alcaldies dels municipis de la Noguera s’han reunit amb membres de l’Executiva Comarcal a Balaguer per enfocar estratègicament la recta final de la campanya de les eleccions municipals del proper diumenge. El partit presenta un total de 24 candidatures a la Noguera, la mateixa quantitat que fa quatre anys, tot i que no corresponen exactament als mateixos municipis.

En el comicis de 2007, Esquerra va aconseguir un total de 56 regidors, la qual cosa va significar la consecució de 10 alcaldies i la presidència del Consell Comarcal. En les properes eleccions del 22 de maig, s’espera repetir aquests resultats com a mínim, tot i que hi ha perspectives de millorar-los.

Presentació de la Candidatura de Cubells

D’altra banda, la Candidura d’Esquerra Cubells també ha presentat el seu programa. El seu candidat, Salvador Soldevila, s’ha proposat com a principal repte reduir l’endeutament del municipi, ‘en els últims anys no s’ha fet el que calia i ara estem patint ofec econòmic. Ara toca administrar bé, per obligació i per convicció per fer les coses ben fetes, no té cap sentit reclamar esforç i sacrifici als veïns, pujant els impostos si no som capaços de canviar el model de gestió portat fins ara, que ens ha dut a una difícil situació’.

Soldevila ha classificat les prioritats per Cubells en dos àmbits, ‘les que pagaríem amb l’estalvi generat dels nostres recursos propis i les obres condicionades per les subvencions que rebrem o deixarem de rebre de les administracions’. Aquestes són, entre d’altres: ‘Dotar d’un model de compromisos i subvencions per a les entitats locals on els convenis de col·laboració siguin l’eix de la relació’. ‘Acostar, fomentar, promoure i garantir la col·laboració dels veïns, mitjançant la creació d’alguns consells sectorials municipals’. ‘Propiciar la creació d’una junta de propietaris, legalment constituïda, perquè puguin decidir en temes que els afecten’. ‘Estalvi energètic i millora de la contaminació llumínica del il·luminat públic, mitjançant noves tecnologies LED’. ‘Neteja periòdica dipòsits i filtratge aigua per a fer l’aigua més bevible’. ‘Aprovar el POUM municipal sense crear falses expectatives’ i ‘La construcció d’una Sala de Vetlles’.

compartir Agrega   La Tafanera Technorati Delicious Facebook Google


logo
rss