Salvador Cot | Actualitzat el 25/05/2011 a les 23:59h

Per unes diputacions de vidre

Tot indica que la Diputació de Barcelona tindrà un relleu històric. De fet, encara costa de creure que el PSC pugui perdre un búnquer institucional que ningú no havia qüestionat mai, almenys electoralment. Les diputacions són, històricament, entitats polítiques amb un nivell d'opacitat molt alt, poc control per part dels mitjans de comunicació i escassíssima visibilitat de cara a la ciutadania.

Per això han estat els refugis ideals dels partits. Tots, sense excepció, han utilitzat les quatre diputacions per aprofitar una part dels seus recursos en interès estricte del partit: subvencions poc clares, inversions graciables, alliberats de partit convertits en assessors de no se sap ben bé què...

Naturalment, CiU no ha estat al marge d'aquestes pràctiques en les diputacions que ha controlat. Però la de Barcelona són paraules majors; té un pressupost de prop de 700 milions d'euros anuals i diverses empreses i consorcis que se'n deriven, a més d'una plantilla difícil de quantificar, però sens dubte nombrosa. Així que, en època de restriccions, l'obligació del nou govern és redirigir la totalitat dels recursos disponibles cap als serveis socials i la inversió pública. I, d'una vegada per totes, convertir-la en una institució transparent.

COMENTARIS

+3
-1
menjadora d'ERC
Anònim, 26/05/2011 a les 20:11

Enric Vilert d'ERC es va apujar el sou un 42% quan va accedir a la presidència de la Diputació de Girona amb els vots del PSC. Que fantàstiques eren les Diputacions llavors, eh!

Colla de mamons tots plegats
+3
-1
dedicat al fill bastard de Mir de Tost
Arnau MIR de TOST, 26/05/2011 a les 19:53
Només ERC vol la ELIMINACIÓ de les diputacions, tan ara com abans i com sempre. Mai ha estat aquest un objectiu per a CiU i PSOE-Psc...mai..!
+4
-1
sociovergència CORRUPTA.
Anònim, 26/05/2011 a les 18:42
La CROSTA es crosta. sigui convergent sigui sociata. Ara, mes convergent. Mai entre ells es mosseguen. La corrupcio es el seu sistema de vida propi i al damunt, els voten mes. Tant i fa qui i sigui mentre i siguin. El que cal es la eliminació de totes les diputacions a Catalunya i anar cap a les Vegueries, ra amb això com a amb la majoria de coses tan els convergents com els socialistes no hi pensen posar el nas. Segurament la pudor deu ser insuportable i la sociovergencia de la Santa Alainça, no es va preparar per a desfer res i menys els "interessos" que entre ells i els seus es reparteixen a costa de tots.
+10
-0
diputacions = càncer
pepet grill, 26/05/2011 a les 17:19
Si una institució/menjadora té un pressupost 0,
la seva rellevància és proporcional a la del seu pressupost.

Cal acabar amb aquest càncer del provincialisme espanyol.
+6
-1
I fins ara?
Arnau Mir de Tost, 26/05/2011 a les 17:17
Ara tothom demana o bé transparencia o bé la desaparició de les diputacions, i hi estic totalment d'acord.

Ara!...el que em sobta és que fins ara ningú ho ha demanat.

És com la COM Ràdio i Barecelona TV, que ara que passarà a mans de CiU tothom demana que les tanquin...no, fins ara no ho demanaben.

Extrany, oi?...o no!.
+6
-0
Ara és l'hora
Xandri, 26/05/2011 a les 16:32
Desaparició de les diputacions, ARA!

Sin no és constitucional que les deixen amb un pressupost de 0,00035€.

+5
-1
PSC es el cancer dels catalans
Anònim, 26/05/2011 a les 15:13
Si la diputacio de Barcelona, tanca, els ajuntament seran rics!!! i de l'Echaniz, que li doni de menjar el gran ICETA DE LA DESAPARICIO DEL PSC-MONTILLA, el cancer dels catalans i catalanes!!!
+6
-0
Mancomunitat de les diputacions
Fart d'espanya, 26/05/2011 a les 12:51
Les diputacions cal primer mancomunar-les i després posar sota la direcció de la Generalitat. D'aquesta manera no faran la competència a la Generalitat sinó cooperaran en el desenvolupament assenyat del nostre país.
+15
-2
Para Fèlix The Cat, 26/05/2011 a les 00:28
Anònim, 26/05/2011 a les 12:15
---Discrepo. En època de restriccions no cal lluitar per la transparència de les diputacions. Cal lluitar per la seva desaparició. No pot ser que anem sumant nivells i nivells d'administració que solapen les seves competències. Fora diputacions. Que la Generalitat n'absorveixi les competències i el pressupost.---

¡Qué incoherencia, noi!. Te has traicionado al incluir en tu exordio lo de "i el pressupost".
+18
-0
Fora diputacions
Anònim, 26/05/2011 a les 11:51
Ara que les quatre diputacions es trobaran en mans de CIU, s'ha de lluitar per transferir les competències a la Generalitat. O ara o mai.
+3
-8
Mas, la marca blanca del PSC-MONTILLA
Anònim, 26/05/2011 a les 09:43
Mireu com es de clar que el Mas es una dona de la neteja del Montilla, que el Director General d'Urbanisme, el Sr. Pere Solà es l'amic intim del Nadal, nomenat per ell; Recoder, CIU es el PSC-BIS? Bon home, vosté l'han posat de conseller i encara no sap per que?
+9
-0
Desinfectació i la Lola què?
Anònim, 26/05/2011 a les 09:40
Esperem que canviin la Secretaria que es un monument Espanyol!!! Neteja i desinfectació de tants i tants anys de corrupció socialista; i l'Echaniz que em farem? pobre Iceta!!!
+9
-0
eradicar
Pepon, 26/05/2011 a les 09:05
Esperem que li tallin l'aixeta dels calés en els socialistes que, per altra banda només els i quedarà Catalunya Caixa, sensa entrada fluida de calés, a veura que son capassos de fer els soicalistes i, enhorabona per ser el principi de eradicar la crosta socialista de bcn.
+8
-5
Dividir
Jan, 26/05/2011 a les 09:02
Aquests de SI sempre a lo seu, dividir l'independentisme. Porten massa odi a les ales. No els permet volar. Mentres no hi hagi unió, l'independentisme anirà fent el ridicul. I els de CiU contents.
+22
-2
Vas bé, cirerer
Araki, 26/05/2011 a les 02:39
Per als exaltats i els ingenus, CiU, per la boca de Felip Puig, ni més ni menys, ha deixat clar que no pensa "fer el PSC fora de les institucions", en suposat "contrast" amb el que va fer el tripartit amb CiU.

Per als que no ho vegin clar encara: no es faran auditories, ni es remenarà res que pugui ser remenat, ni s'obrirà cap finestra, ni cap armari. Ni a l'Ajuntament de Barcelona ni a les Diputacions, ni evidentment a les empreses dependents, que és on es talla el bacallà i es trafica amb influències i diners públics a l'engròs.

CiU no ha fet neteja ni tan sols d'una casa de putes al servei del PSOE com TVC. Com han de fer res en unes institucions d'on ells també suquen?
+35
-2
Revolucio ja
Anònim, 26/05/2011 a les 01:29
Estic fins als collons d'aquests institucions prehistoriques que nomes serveixen per colocar a rates del partit de torn ,mentre les empreses peten i la gent s'en va a l'atur . Fora institucions provincials espanyolistes i menjadores
+12
-14
Cot, se't veu el llautó
Trist, 26/05/2011 a les 00:33
Mira, Cot, amb el teu article hi estic d'acord, només faltaria.

Però em dirigeixo a tu per retreure't que un digital d'orientació sobiranista com el que dirigeixes no hagi tingut el punyetero detall de publicar que SI ha posat en funcionament, per primera vegada entre els partits parlamentaris de Catalunya, un procediment de transparència i democràcia interna exemplar: la consulta a les seves bases sobre el sentit de la votació dels seus parlamentaris en temes rellevants. La primera qüestió que se sotmet a votació dels adherits, via internet, és el posicionament de SI respecte la proposta del govern de suprimir l'Impost de Successions.

Això sí: vas córrer a publicar a tota castanya que a un cap de llista de SI l'havien detingut per conduir borratxo i arrossegar un mosso d'esquadra, i per transcriure fil per randa la nota de premsa de la secta del teu amic Carretero que deia que havien obtingut no sé quants regidors (sense presentar-se quasi enlloc, vejats miracle!), inclosos tots els d'Endavant Cerdanya, la majoria dels quals no tenen res a veure amb RCat, inclosos alguns que no poden veure el doctor Lomas ni en pintura.

Que trist.
+28
-2
Fora Diputacions i altres mamandúrries
Fèlix The Cat, 26/05/2011 a les 00:28
Discrepo. En època de restriccions no cal lluitar per la transparència de les diputacions. Cal lluitar per la seva desaparició. No pot ser que anem sumant nivells i nivells d'administració que solapen les seves competències. Fora diputacions. Que la Generalitat n'absorveixi les competències i el pressupost.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Resultats
Eleccions Municipals 2011


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: