10.27.2011

Orgullós d'una Girona sense dretes

El PP no té representació al Congrés per la demarcació de Girona i té l’objectiu d’aconseguir un diputat a Girona a les pròximes eleccions del 20 novembre. Els gironins i gironines han impedit que el PP tingués representació a la demarcació, perquè Girona ha estat una província oblidada quan ha governat el PP. Podríem entendre la manca d’empatia amb aquest partit pel seu poc afecte per Catalunya. Contràriament els governs socialistes sempre hem apostat per les terres gironines i mai no s’havia invertit tant a casa nostra com en les dues darreres legislatures socialistes.

10.26.2011

Els compromesos amb la política

Encapçalar la llista gironina del Partit dels Socialistes de Catalunya -una candidatura que ha estat liderada per un polític de la vàlua moral i ètica com d'Ernest Lluch- va ser un encàrrec que em va omplir d'il·lusió i de respecte a la vegada. Des d'aleshores, he començat una intensa activitat de precampanya. Avui a la tarda, he visitat les agrupacions d'Olot i de Banyoles per escoltar tots els companys i companyes. Ahir, vaig ser a Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols. El dissabte passat, a Ripoll i amb les joventuts a Bàscara. El diàleg és la millor manera de crear i de modificar discurs polític. Això ens ho va ensenyar l'Ernest.

10.25.2011

El Corredor Mediterrani, una gran notícia

La Comissió Europa ha prioritzat la inversió a favor del corredor mediterrani. Ha estat una gran notícia. A Girona i les comarques gironines reforçarem la posició estratègica, teixirem noves connexions des del sud al nord d'Europa i ens convertirem en punt neuràlgic a l'Euroregió mediterrània. Tenim una posició de xarnera entre una banda i l'altra dels Pirineus que podem i hem de saber aprofitar, a favr de tenir més oportunitats pel territori i sortir al més aviat possible de la crisi.

8.11.2011

Més democràcia participativa?

Més democràcia participativa?

5.11.2011

Fons de competivitat. El dia després de la votació

de competivitat. El dia després de la votació.de Àlex Sáez Jubero, el miércoles, 11 de mayo de 2011 a las 12:45

Dia després de la votació sobre el Fons de competivitat, que el govern d'Espanya pagarà a Catalunya i en negociarà la bestreta, tant de bó en el present exercici depenent de les previsions d'ingresos també. La obligació legal es pagar-lo després de liquidar el pressupost en el 2.013. Tenim aquest fons gràcies al nou model de finançament que d'altres no ens van recolzar. No son moments de generar inestabilitat encara en un mar mogut per turbulències financeres i rescats de la UE. La votació d'ahir va ser molt i molt difícil per nosaltres, en tindrem temps de parlar-ne, deixeu-me utilitzar el terme jurídic així com jo ho entenc "causa de força major", i a més lamentablement podriem haver assolit un acord de tots els grups per tal que el Govern de la Generalitat ho acordés amb el Govern d'Espanya ( tal i com va fer el govern Montilla ) però CIU s'hi va negar. El que volia CIU era una victòria ( que va ser derrota parlamentària ) per treure'n rédits electorals de cara a les presents municipals i les futures generals. No permetré que novament CIU dóni certificats de bons i mals catalans quan ens demostra cada dia que treballa més per alguns que per d'altres. Us repto a comparar les inversions de l' Estat que és mantenen malgrat la crisi i l'anunci de retallades del govern de CIU.

5.07.2011

De periodistes i de polítics

De periodistes i de polítics

3.14.2011

El socialista catalán al que le gustaba el jazz

Reconocido en la definición que me hace Europa Press! Gracias, me ha hecho ilusión !




Keith Jarret trio.

Tecnología /

13/03/2011 (13:58 h.)

AUMENTA LA PRESENCIA DE LOS DIPUTADOS EN INTERNET

El socialista catalán al que le gustaba el jazz

MADRID. - EUROPA PRESS

Compartir:



La mayoría de miembros del Congreso emplean Internet para su actividad profesional, pero otros comparten sus aficiones, como Álex Sáez.

La página oficial del Congreso en Internet cuenta ya con más de un centenar de enlaces a espacios abiertos por diputados en la Red. Se trata en su mayoría de páginas personales, aunque algunos han decidido utilizar este método para facilitar el acceso a las cuentas que tienen abiertas en redes sociales como Twitter o Facebook.

La cifra de los cien enlaces se ha superado esta semana -en concreto ya suman 103- gracias a las incorporaciones, entre otros de la portavoz de Coalición Canaria en la Cámara Baja, Ana Oramas; el diputado del PP por Huelva, Juan Carlos Lagares; o el socialista vasco Óscar Seco.

Pero no todos los parlamentarios que se han lanzado al ciberespacio lo han hecho con la misma pasión. Los más entregados a las nuevas tecnologías son el candidato del PP a la Presidencia de Navarra, Santiago Cervera; y la socialista catalana, Lourdes Muñoz.

Ambos tienen blog, cuenta en Facebook y son asiduos de Twitter. Además, Muñoz es madrina de varias de las bitácoras de sus compañeros de grupo, que hace unos meses asistieron a un curso sobre el tema impartido por ella misma.

Los más activos

También figuran entre los más activos los socialistas Elena Valenciano, José Antonio Pérez Tapias y Juan Luis Rascón y los populares Miguel Barrachina, Ignacio Cosidó y Ramón Moreno. El PP, mediante su Blogosfera, y el PSOE, en la web socialistasdelcongreso, tienen censados a sus blogueros.

El grupo parlamentario de CiU, que tiene su propia web, también hace uso de Internet para comunicarse, destacando por su asiduidad el portavoz, Josep Antoni Duran i Lleida, y sus compañeros Jordi Xuclà y Carles Campuzano.

El portavoz del PNV, Josu Erkoreka, también actualiza con frecuencia en su blog. Además, los nacionalistas vascos tienen su propia cuenta colectiva en Facebook y Twitter y algunos de sus diputados, como Aitor Esteban, utilizan esta red social a título particular, aunque este último no ha incluido enlace en la web del Congreso.

Apuntes personales

Otros como los socialistas Vicenta Tortosa o José Andrés Torres Mora, cuelgan escritos más personales y reflexivos en sus bitácoras y algunos incluso las utilizan para compartir su música favorita a través de vídeos de Youtube, como es el caso del diputado del PSC, Álex Sáez. El secretario de Comunicación del PP, Esteban González Pons, también bastante activo, alterna reflexiones personales con otras puramente políticas.

Sin embargo, la fiebre de las redes sociales, en especial Twitter, ha llevado a varios parlamentarios a descuidar sus blog y centrarse en ese espacio de microblogin. También los hay que limitan su presencia a esa red o a Facebook, como la portavoz del PP, Soraya Sáenz de Santamaría; su secretario general, José Luis Ayllón; o la también popular Belén Do Campo.

Por el contrario, entre los que llevan meses si colgar nuevos artículos en los blogs destacan los casos de Carmen Hermosín, que no lo actualiza desde febrero de 2008; su compañero de grupo José Oria, que escribió su último post en marzo del año pasado o el 'popular' Gustavo de Arístegui, que estuvo muchos meses inactivo pero ahora ha retomado la actividad en la Red.