vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
mossos indignats
L'actuació dels mossos amb els indignats ha estat...
6 %
66 %
28 %
376 vots
stelada: Pau Dordal no t´enteres de que es el bonisme. Asseben...
Diumenge, 29 de Maig de 2011
Actualitat

Economia

26/05/2011
23:15  h.
Les últimes novetats en “metròpolis intel·ligents” aterren a Barcelona
La tecnologia aplicada a les ciutats, en la salut i en la revolució de les xarxes socials centraran el BDigital Global Congress 2011
barcelona_digital_475
El BDigital Global Congress mostrarà les últimes tendències en tecnologia intel·ligent aplicada a les ciutats, la salut i les xarxes socials d'Internet, on els ciutadans generen informació en temps real. Aquests tres àmbits són camps d'investigació prioritaris al món i representen una important oportunitat empresarial, segons apunten els impulsors del certamen. En la seva tretzena edició, que durarà de dilluns a dijous vinent, els organitzadors preveuen que unes 2.000 persones acudeixin al CaixaFòrum per escoltar la setantena d’experts convidats i trobar oportunitats de negoci.

Les ciutats intel·ligents centraran les dues primeres jornades del congrés, que serà completament gratuït. Dins d'aquesta temàtica, el certamen tractarà iniciatives vinculades a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) que busquen l'eficiència energètica i l'optimització de certs processos de les ciutats, com la gestió de l'energia i l'aigua, amb l'objectiu de millorar l'experiència de les persones, minimitzar l'impacte ambiental i maximitzar la viabilitat econòmica d’aquestes metròpolis, conegudes com a smart cities.

Durant aquestes sessions, es presentaran projectes implementats a Sant Cugat del Vallès, Lleida o Màlaga. Entre els ponents, destaca el director del Grup de Solucions de Negoci d'Internet de CISCO i expert en disseny estratègic de les ciutats, Gordon Falconer, que analitzarà les ciutats intel·ligents arreu del món i la necessitat d'establir un marc comú en aquest sentit.


Les urbs en temps real

Així mateix, un dels principals oradors de la jornada serà Crlo Ratti, arquitecte, enginyer i director del SENSEable City Laboratory, entitat del Massachussets Institute of Technology (MIT). Analitzarà i mostrarà la “ciutat en temps real” i farà un discurs futurista sobre com seran les metròpolis d'aquí a uns anys. El concepte de temps real que presentarà Ratti està vinculat a les xarxes socials d'Internet, les smart social media.

Els usuaris d'Internet s'han convertit en creadors autoorganitzats de l'ecosistema social de la xarxa i el certamen vol mostrar com el món empresarial s'ha sumat a aquest corrent, creant una nova realitat social. També es veurà quin paper tenen els mitjans de comunicació en aquest camp, ja que en alguns casos informen sobre fets que l'audiència ja ha viscut en primera persona i, després, ella mateixa ha penjat contingut a la xarxa.

L’altre àmbit que abordarà BDigital Global Congress 2011 serà l’aplicació de la teconologia intel·ligent en la salut. El doctor Gregory Stock, autoritat internacional en l'estudi de l'impacte de la genòmica i altres tecnologies avançades sobre les ciències de la biologia i la salut, abordarà la qüestió.

En l’edició d’enguany i per primera vegada, hi haurà serà un espai en què cinc empreses catalanes mostraran la seva tecnologia. De fet, el director del centre tecnològic Barcelona Digital, Carles Fradera, que organitza el congrés, va assenyalar que la iniciativa pot ser tractora per impulsar les 3.000 empreses del sector TIC català.
Imprimir Enviar notícia
La TafaneraRemoumeIndependènciaTechnoratiCatosferaDeliciousMeneameWikoGoogleDiggYahooFurlRedditFresqui
Comentaris (0 en total)
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Has de copiar, en el camp de text, els 6 caracters, del 0 al 9 i de l'A a la F
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida