Diumenge, 29 de maig de 2011 | 12:33
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els indignats de Barcelona intensifiquen la seva agenda d'activitats

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El 15M encara la setmana assumint que no podrà perllongar Sol indefinidament
Els indignats de Barcelona intensifiquen la seva agenda d'activitats
23/05/2011 13:22
Indignats de Barcelona en #acampadabcn
Agències.- Han passat les eleccions municipals, però els ‘indignats' de Barcelona no es mouen, és més, intensifiquen les activitats i els actes. Unes 700 persones, segons la Guàrdia Urbana, han passat la nit al ras a la plaça Catalunya per demanar un nou model polític i econòmic, després de decidir que la protesta es perllongui tota la setmana més enllà de les eleccions municipals.
Els acampats a la plaça Catalunya de Barcelona i els ciutadans que s'han sumat a la protesta el diumenge a la nit van acordar en assemblea convocar una manifestació unitària el 19 de juny, que inicialment estava prevista pel 15.

En la reunió també es va acordar "implicar-se" en les protestes contra les retallades en sanitat i educació i crear un aula d'estudi permanent a la plaça. Mentrestant, aquest dilluns continuen les activitats, cada cop més intenses.

Comença una nova setmana a Sol

El moviment 15M ha començat aquest dilluns la seva segona setmana d'acampada en la porta del Sol (Madrid), amb la intenció de mantenir la protesta fins a diumenge que ve però conscient que no es pot mantenir "de forma indefinida".
Indignats de Madrid en #acampadasol
Així ho ha expressat, Leopoldo Pila, un del portaveus del moviment, qui considera que, durant els propers dies, han d'articular-se els mecanismes "perquè això segueixi avanci i es treballi d'una altra manera".

En aquest sentit, Pila ha declarat que és necessari que l'acampada es descentralitzi, "perquè no estiguin posats tots els ulls en Sol", i que hi hagi una altra manera d'expressar el malestar i la protesta "més enllà d'ocupar la Plaça", com poden ser reunions o assemblees de barri.

"Som conscients i està en boca de l'assemblea que no es pot mantenir això de forma indefinida, sinó que ha d'haver-hi una manera d'articular tot. Cal buscar mesures alternatives per posar totes aquestes idees en comuna i presentar una proposta coherent", ha insistit.

D'altra banda, el portaveu del moviment 15M ha reconegut que el nombre d'acampats s'ha reduït, si bé creu que és "lògic" que tot moviment tingui "alts i baixos" i assegura que els 'indignats' segueixen amb les mateixes ganes del primer dia.

A més, Pila no ha volgut entrar a valorar els resultats electorals i ha rebutjat que el fet que ja s'hagin celebrat els comicis pugui influir en l'afluència de persones en Sol durant els propers dies.
Marta
23/05/2011
Què tal una cassolada setmanal com "recordatori"?, apart de les altres activitats que es programina
Lluís
23/05/2011
Molt indignats, però la gran majoria no van anar a votar, ara que reivindiquen?. No sabien que la abstenció afavoreix als grans partits.? #usfelicitofills
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1